Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η απότομη κατάρρευση ενός «μύθου», που τον έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ

Η απότομη κατάρρευση ενός «μύθου», που τον έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ

Οι μύθοι εύκολα «χτίζονται» αλλά ακόμα πιο εύκολα γκρεμίζονται ειδικά στην εποχή της ταχύτητας που ζούμε. 

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, η απόλυτη κατάρρευση του οικοδομήματος που φτιάχτηκε με τόση επιμέλεια κυρίως από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή βεβαίως και της ψήφο της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, ήρθε πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο χρόνια από την εκλογική του επικράτηση τον Σεπτέμβριο του 2015...

Βιο-Οικονομία: Ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο και μια νέα στρατηγική ανάπτυξης για την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Βιο-ΟικονομίαΚαι ενώ στην Ελλάδα αναλωνόμαστε με μέτρα και αντίμετρα διανύοντας ήδη τον ένατο χρόνο της κρίσης, καθώς γίνονται δεκάδες συζητήσεις για την περίφημη ανάπτυξη που έρχεται αλλά κάπου... χάνεται στον δρόμο, εκεί έξω ο κόσμος αλλάζει. 
Νέες παραγωγικές διαδικασίες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα έρχονται στο προσκήνιο και λαμβάνουν χώρα στον προηγμένο κόσμο αφουγράζοντας τις απαιτήσεις των καιρών για εκσυγχρονισμό, καινοτομία, αποτελεσματικότητα.
Το επίκεντρο των συζητήσεων αλλά και των πρακτικών που εφαρμόζονται βρίσκεται...

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν στις ψευδαισθήσεις

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν στις ψευδαισθήσειςΗ αγλαής ενσάρκωση του αντιμνημονιακού αγώνα, ο άνθρωπος που σκότωσε την τρόικα (έτσι δεν πλάσαρε με διαρροές το ελληνοπρεπές «ουάου» που απάντησε στο ψιθύρισμα του Ντάισελμπλουμ; Ότι του ψιθύρισε «μόλις σκότωσες την τρόικα»), ο νέος Κολοκοτρώνης (όπως τον απεικόνιζαν οι ενθουσιώδεις οπαδοί του στα social media), αυτός που θα συν-ηγείτο στο έπος της νέας εθνεγερσίας ενάντια στους δυνάστες – δανειστές – τοκογλύφους, που ήθελαν να κλέψουν, ου μόνον κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης μας, αλλά ακόμη και τον ήλιο μας, για να τον εκμεταλλευτούν εκεί, στον μουντό, σκοτεινό, ευρωπαϊκό Βορρά (τα έχετε ακούσει αυτά), μίλησε...

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ G7: «Αν θέλει η Γερμανία το Ελληνικό χρέος μπορεί να λυθεί και αύριο» – H στάση Σόιμπλε


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει αλλάξει την πολιτική του σε ότι αφορά τη χρηματοδοτική συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα, επανέλαβε αξιωματούχος, που έχει γνώση των συζητήσεων, οι οποίες διεξάγονται μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον.
Όπως σημειώνεται...

Παγκόσμιος «κυβερνοπόλεμος»: Χάκερς επιτέθηκαν σε 74 χώρες! Ζητούν λύτρα

Φωτογραφία: AP Photo

Μεταξύ των χωρών που δέχθηκαν επίθεση ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ιαπωνία
Μπλακ άουτ σε 45.000 οργανισμούς, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, εταιρείες επικοινωνίας
Οι δράστες ζητούν λύτρα σε bitcoins
Χτύπησαν με το κακόβουλο λογισμικό «Wannacry»
Δείτε τον χάρτη με τις χώρες, που είναι σε «κόκκινο συναγερμό»...

Η αληθινή ιστορία της γυναίκας-σύμβολο του Πόντου - «Ούτε το όνομα μου»

Η αληθινή ιστορία της γυναίκας-σύμβολο του Πόντου -«Ούτε το όνομα μου»Είναι η συγκλονιστική προσωπική της ιστορία. Αυτά που έζησε η «Αρχόντισσα του Πόντου» η Ευθυμία Βαρυτιμίδου ή Σάνο Χάλο.

Η γυναίκα που έγινε το σύμβολο του Ολοκαυτώματος έφυγε στα 105 χρόνια της το 2014, αλλά η κόρη της έκανε την ιστορία της μητέρας της ένα βιβλίο που ξυπνά μνήμες με τον τίτλο «Ούτε το όνομα μου»...

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Το πιο επώδυνο Μνημόνιο


Σχετική εικόνα
Ας το πούμε καθαρά από την αρχή:
η κυβέρνηση συμφώνησε και σύντομα θα ψηφίσει το 4ο Μνημόνιο, υπό το καθεστώς του οποίου ζούμε από τη στιγμή που κατέστη προφανής η μη υλοποίηση του προηγούμενου, το οποίο επίσης προκάλεσε και συνήψε η «Αριστερή» κυβέρνηση. 
Το νέο Μνημόνιο είναι το πιο επώδυνο που θα μπορούσε να υπάρξει

Στη χώρα που κυριαρχεί η ρητορική του μίσους, ενοχλήθηκαν οι ειρηνικές ψυχές από τα άρθρα της Σώτης;

Αποτέλεσμα εικόνας για Σώτη ΤριανταφύλλουΟ στόχος είναι να σιγήσουν οι αυτόνομες φωνές

Σε μια κανονική χώρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τις επιφυλάξεις απέναντι σε ένα νόμο ο οποίος ήταν εξαρχής τόσο θολά και περίεργα διατυπωμένος, ώστε να είναι σίγουρο πως θα κατέληγε στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά τα οποία, υποτίθεται, στόχευε. Να αθωώνει δηλαδή ρατσιστές και να καταδιώκει καθηγητές ιστορίας και συγγραφείς. 
Όμως δεν είμαστε κανονική χώρα. Και όλα όσα γίνονται, είναι...

Για το BBC η Αθήνα είναι το νέο Βερολίνο ή το παλιό Λονδίνο, φτωχή αλλά σέξι

Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, νέα στούντιο, δημιουργικός αναβρασμός και μεγάλες διοργανώσεις βάζουν την Αθήνα στο κέντρο του πολιτισμού και κάποιοι το παρατήρησαν

Τσακωνόμαστε για τη Documenta, τα βάζουμε με τη σύγχρονη τέχνη, χανόμαστε στα φεστιβάλ και τις εκθέσεις και σχεδόν όλοι έχουμε από ένα φίλο που είναι σε εκείνη την ομάδα που κάνει ένα νέο project και πάμε να τους δούμε γιατί είναι ωραίοι κ.ο.κ. 
Το θέμα είναι ότι κάτι δείχνει να κινείται στην «ομορφάσχημη»...

Ψηφίζουν με χέρια και με πόδια – ποντάρουν στο νεοφιλελεύθερο σενάριο

 (Photo by Mark Kolbe/Getty Image/Ideal Image)
Μέχρι και τις 18 Μαΐου, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι απλώς η σκιά του παλιού του εαυτού. 

Από την ερχόμενη εβδομάδα που σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίζει με χέρια και με πόδια το πολυνομοσχέδιο με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση στο αφορολόγητο και τον αφανισμό των κοινωνικών επιδομάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πετύχει ό,τι πιο ριζοσπαστικό κατάφερε ποτέ: 

To success story του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει «αγοραστικό κοινό»

Αποτέλεσμα εικόνας για To success story του ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και πολλά χρόνια πολιτικοί και επικοινωνιολόγοι, πιστεύουν πως η επικοινωνία μπορεί να αντικαταστήσει ή να επικαλύψει την πολιτική. 

Είναι γνωστός ο ισχυρισμός: «χάσαμε, γιατί δεν προβάλαμε το έργο μας».
Λες και ο πολίτης, αν βίωνε τα αποτελέσματα αυτού του έργου θα είχε ανάγκη και την προβολή του για να κρίνει θετικά μια κυβέρνηση...

Σκασμός!


Του Θανάση Χειμωνά
Η είδηση δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της Χρυσής  Αυγής
Η μητέρα της Μυρτώς, του θύματος του βιασμού πριν λίγα χρόνια στην Πάρο που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, αποδέχτηκε δωρεά ιατρικής κλίνης και συσκευής οξυγόνου για την κόρη της από την γνωστή και μη εξαιρετέα Οργάνωση. 
Το δημοσίευμα συνοδευόταν και από φωτογραφία η οποία απεικόνιζε τη μητέρα της Μυρτώς πλάι στον...

Γιατί χτες ο Τσακαλώτος άδειασε τον Τσίπρα


Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλώτος τσίπραςΟ υπουργός των Οικονομικών δεν είναι και ο καταλληλότερος άνθρωπος για τη θέση που κατέχει. 
Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει να αφυπνίσει την ελληνική οικονομία στο ελάχιστο, ενώ με τις καθυστερήσεις του τη βυθίζει διαρκώς σε ύφεση. 
Παρ όλα αυτά έχει ένα προσόν, σχεδόν μοναδικό στην κυβέρνηση: 
Σπανίως λέει ψέματα! ...

Όταν ο Τζήμερος νομίζει ότι κάνει πολιτική ταπώνοντας αφίσες του ΚΚΕ [βίντεο]

Του Αντώνη Πανούτσου 
Η ενοχική στάση της δεξιάς απέναντι στην αριστερά έχει τις ρίζες της στην μεταπολίτευση.
Όταν εκχωρήθηκε στην αριστερά το προνόμιο να δίνει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για το ποιος ήταν χουντικός και ποιος όχι.
Έτσι για να μην τον πουν φασίστα ή χουντικό κάθε πολίτης που δεν ήταν αριστερός έπρεπε να συμφωνεί με ό,τι έλεγε η αριστερά.
Από το ότι οι μόνοι που πολέμησαν τους Γερμανούς ήταν οι ελασίτες, μέχρι το ότι 1949 κέρδισε τον πόλεμο ο μοναρχοφασισμός, ότι οι Αμερικάνοι ήταν οι φονιάδες των λαών και οι μόνοι που αντιστάθηκαν στην χούντα ήταν οι αριστεροί.
Αν κάποιος τολμούσε να πει ότι...

Η φωτογραφία με τους Εύζωνες που σπάει κόκαλα έξω από τη Βουλή – Σε ποιους απέδωσαν τιμές [PHOTO]

Εξαιρετικά σχόλια έχει προκαλέσει μια φωτογραφία

που δημοσίευσε στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ».
Πρόκειται για τη φωτογραφία στη σελίδα 7, που απεικονίζει ένα στιγμιότυπο από τη χθεσινή διαμαρτυρία στη Βουλή των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.
Την ώρα λοιπόν της διαμαρτυρίας τους διέρχεται από μπροστά τους ο Δεκανέας Αλλαγής και ο συνοδός με τους δύο Εύζωνες...

Handelsblatt: «Χρυσές εποχές» για Ευρωζώνη, αβεβαιότητα για Ελλάδα

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν που παρουσίασε την Πέμπτη, η Κομισιόν στις Βρυξέλλες. εστιάζοντας και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση κάνει λόγο για «Χρυσές εποχές για την ευρωζώνη», επισημαίνοντας ότι «η οικονομική ανάπτυξη παίρνει νέα ώθηση σύμφωνα με...

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ποτέ μην αφήνεις κανέναν έξω να ξέρει τι σκέφτεσαι



Του Αντώνη Πανούτσου 
Στον Νονό μετά την δολοφονία του Σάνι η οικογένεια των Μπαρτζίνι ετοιμάζεται να ζητήσει ειρήνη. 
Ο Βίτο Κορλεόνε δίνει μια συμβουλή στον Μάικλ, τον γιο του που θα τον διαδεχτεί. 
«Listen, whoever comes to you with this Barzini meeting, he's the traitor». «Αυτός που θα σου φέρει το μήνυμα για ειρήνη είναι ο προδότης». 
Τώρα αν από όλους τους χαρακτήρες του έργου ο Θεόδωρος Καράογλου διάλεξε τον ρόλο του Τέσιο που φέρνει το μήνυμα των Μπαρτζίνι στον Μάικλ δείχνει δύο τινά...