Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η Σώτη Τριανταφύλλου και η αστυνομία του λόγου

Η Σώτη Τριανταφύλλου θα δικαστεί για δημόσια υποκίνηση μίσους, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, γιατί ανέφερε μια ρήση του Μάρκο Πόλο περί των μουσουλμάνων, ότι φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι και μετριοπαθής αυτός που σου κρατάει για να το κόψουν.

Θα μπορούσε ο ακατάλυτος φύλαξ της αντιρατσιστικής μας συνείδησης κ. Δημητράς να της απαντήσει με ένα άρθρο στην ίδια ιστοσελίδα, αλλά προτίμησε την δικαστική προσφυγή για να την φιμώσει...

Συν μέτρα, πλην μέτρα και το λουρί της μάνας

Αποτέλεσμα εικόνας για το λουρί της μάνας
Το λουρί της μάνας είναι ένα παλιό, παιδικό παιχνίδι που για να το παίξεις χρειάζεσαι φαντασία, για να μπορέσεις να καταλάβεις τι σχεδίασε στο χώμα η «μάνα» με το λουρί της, γερά πόδια για το κυνηγητό που ακολουθεί και αντοχές στις ξυλιές που ενίοτε πέφτουν! 
Δε ξέρω αν ο πρωθυπουργός της χώρας και η «παρέα του Μαξίμου» έχει παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι αλλά έχω...

Μίκης: Ο Τσίπρας είναι ο εγκέφαλος του Μαδουρισμού στην Ελλάδα - Τι είπε για την επίθεση Σαββίδη κατά Μητσοτάκη

EUROKINISSI

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπολύει ο Μίκης Θεοδωράκης. Με άρθρο στην ιστοσελίδα του συγκρίνει την συμπεριφορά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα με αυτήν του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα.

«Ο Μαδουρισμός είναι η καινούργια τακτική για την διαιώνηση της κυβερνητικής εξουσίας με νόμιμα μέσα» τονίζει ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης. Σημειώνει δε ότι...

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Κατασχέθηκαν φορτία όπλων με προορισμό τους Αλβανούς των Σκοπίων

Μεγάλο φορτίο όπλων κατέσχεσε η Υπηρεσία Ασφαλείας του σερβικού στρατού στην περιοχή του Πρέσεβο, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως μετέδωσε ο Νικόλας Βαφειάδης, το φορτίο, που ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, περιελάμβανε...

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι Ελληνας, αλλά δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα - Ούτε η Ελισάβετ [εικόνες]

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι Ελληνας, αλλά δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα -Ούτε η Ελισάβετ [εικόνες]Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε με τον τίτλο Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, το 1921, στο παλάτι Μον Ρεπό στην Κέρκυρα.

Είναι ο μοναδικός γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος και της πριγκίπισσας Αλίκης de Battenberg. Είναι κατά συνέπεια εγγονός του βασιλιά Γεωργίου 1ου της Ελλάδας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1913, και εξάδελφος των βασιλέων Γεωργίου II και Παύλου 1ου της Ελλάδας...

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Πως ο τραπεζίτης Τόμσεν αποφάσισε να γίνει καλόγερος


Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχόςΤο είχε πάρει απόφαση ότι θα έπρεπε να αποχωρήσει από το πρόγραμμα. 
Δεν ήθελε να συνδεθεί άλλο με ένα εγχείρημα  που όλοι πίστευαν ότι θα κατέληγε άσχημα. Ένιωθε σαν να είχε ανέβει στον Τιτανικό, γνωρίζοντας την μοίρα που περίμενε αυτό το ταξίδι. Κάπως έτσι άρχισε να ζητάει όλο και πιο απίθανα πράγματα. 
Κι ο άλλος; Τα υπέγραψε όλα!

Ο πονηρός τραπεζίτης πίστευε ότι ο περίεργος τύπος που είχε απέναντί του θα είχε το θάρρος να του πει κάποια στιγμή ένα «όχι». 
Να σηκωθεί, να κτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι και να του πει «ως εδώ».
Να κάνει μία κίνηση για να αποδείξει ότι μέσα από εκείνο το κουστούμι κρυβότανε ένας άνθρωπος με ψυχή...

Σενάρια μιας αέναης συνωμοσίας


Σχετική εικόνα
Του Γιώργου Καραμπελιά*
Αν αυτή η κυβέρνηση των ανικάνων και των ενδοτικών διακρίνεται σε κάτι, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της, είναι στην τεράστια ικανότητα που έχει για πολιτικές συνωμοσίες και ίντριγκες, με μοναδικό στόχο τη διαιώνιση της παραμονής στην εξουσία.
Αυτή τους η ικανότητα διεφάνη από παλιά, όταν κατόρθωσαν να στρέψουν το κίνημα των Αγανακτισμένων χρησιμοποιώντας και...

Τα δύο χρόνια του Τζανακόπουλου στο Egaleo City

Αποτέλεσμα εικόνας για Egaleo City
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πλατεία Σερφιώτου, του Πειραιά. Οταν επέστρεψα από το εξωτερικό έμεινα στη Νέα Ελβετία, στην αγορά του Βύρωνα, μετακόμισα σε διαμέρισμα στο Γκύζη, μετά σε μονοκατοικία στον Κολωνό και τέλος το 2006 πήγα στην Γαργαρέττα (Ακρόπολη στο κυριλέ, αλλά Γαργαρέττα ακούγεται πιο λαϊκό). 
Μέχρι το 2008 που άρχισα να πηγαίνω προς τα Βουπού, στον Πειραιά και την Αθήνα έμεινα σε μικροαστικές...

Πρώτη φορά Λεπέν


Αποτέλεσμα εικόνας για λεπέν τσιπραςΤου Θανάση Χειμωνά
Έστω και με ένα συνεχές ζάπινγκ στον αγώνα  Μονακό-Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ παρακολούθησα το ντιμπέιτ του Εμανυέλ Μακρόν με τη Μαρίν Λεπέν. 
Για τον πρώτο δεν θα σχολιάσω κάτι. Σε ντόπιους αναγνώστες απευθύνομαι και στη χώρα μας (δυστυχώς) δεν υπάρχει Μακρόν. Όπως δεν υπάρχει Ρέντσι, Τρυντό κλπ κλπ. 
Η δεύτερη με τρόμαξε. Όχι τόσο λόγω της ακροδεξιάς ιδεολογίας της...

Το «χαστούκι» του Πούτιν που πόνεσε τον Ερντογάν

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ
Παρά τις πρώτες ενθουσιώδεις δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, και για τις οικονομικές συμφωνίες που υπέγραψαν, το κουρδικό «αγκάθι» όχι μονό παραμένει αλλά οι Ρώσοι έδωσαν καινούριο χαστούκι στην Άγκυρα για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των τουρκικών καναλιών CNNTük, NTV και HaberTürk από την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν...

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Θα τρώμε με χρυσά κουτάλια…

Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσα κουταλιαΤέλος στην λιτότητα και στα μνημόνια. 

Με την υπογραφή της αξιολόγησης έρχεται η ανάπτυξη, γεμίζει η χώρα επενδυτές και ανοίγει ο δρόμος για να γίνει η Ελλάδα Ελβετία.
Τώρα που αντιλαμβανόμαστε, επιτέλους, πόσο εύκολο ήταν, ευχόμαστε να έλθουν κι άλλες αξιολογήσεις, κι άλλες διαπραγματεύσεις...

Το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας μας και η χαλιναγώγηση των ελλήνων δημοσιογράφων


Ήταν 11 Μαρτίου 2017 όταν στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αποκαλύφθηκε το μέγεθος μίας εν εξελίξει απόπειρας καταστρατήγησης κάθε διεθνούς συνθήκης αλλά και του τρόπου άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Η ονομασία των Σκοπίων
Κι αν επί 15 μήνες το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, με ευθύνη της ηγεσίας του, δεν είχε συνεδριάσει, στις 11 Μαρτίου είχαν λόγο σοβαρό να θυμηθούν (!) ότι υπάρχουν εκλεγμένα όργανα, που πρέπει να λειτουργήσουν.
Στις 18-19 Μαΐου είχε αποφασιστεί να...

«ΤΡΕΜΟΥΝ» ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Απειλή των UCKάδων για επέμβαση στα Σκόπια [Εικόνες και βίντεο]

Κλιμακώνεται μέρα με την μέρα το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται εδώ και μήνες τα Σκόπια. Το σπίρτο όμως που άναψε την φωτιά τις τελευταίες ημέρες είναι η εκλογή του Αλβανού πολιτικού Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Συγκεκριμένα, θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του Προέδρου της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι σε αλβανικό μέσο, σύμφωνα με την οποία θα τοποθετήσει αλβανική σημαία στο γραφείο του...

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: Τι αποκάλυψε ο ηγέτης των Κούρδων

Πισώπλατη μαχαιριά στον Ερντογάν από τον άνθρωπο που συνδέεται με προσωπική φιλία.

Σαν ισχυρό σοκ μεταδόθηκε στην Άγκυρα η είδηση ότι ο ηγέτης των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, Μεσούτ Μπαρζανί, που μέχρι σήμερα συνεργάζονταν με την Άγκυρα και μάλιστα συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Ερντογάν, ανήγγειλε ότι ήρθε η ώρα να ανακηρυχτεί ανεξάρτητο κουρδικό κράτος...

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ: Γιατί ο ισλαμιστής Ερντογάν τρέμει τα Οικόπεδα 6 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

Είναι καθιερωμένο ο Ερτογάν να κάνει προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες κατά της Κυπριακής ΑΟΖ από τότε που την έφερε, κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004. Η τελευταία όμως, ουσιαστικά, απειλή casus belli για το Οικόπεδο 6 ξεπερνά κάθε προηγούμενη πρόκληση.
Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
Η Κυπριακή κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα ερευνάς και εκμετάλλευσης tου Οικοπέδου 6 της ΑΟΖ της στην...

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μέχρι δύο συντάξεις τον χρόνο θα χάσουν 1,1 εκατ. συνταξιούχοι

Ανατροπές σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους περιλαμβάνει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές όπως «κλείδωσε» τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Μάλιστα, οι μειώσεις στις συντάξεις για κάποιες κατηγορίες κυρίως χαμηλοσυνταξιούχων θα είναι οι μεγαλύτερες από... καταβολής μνημονίων, ενώ αυξάνονται εκ νέου και οι εισφορές 1,4 ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι περικοπές συντάξεων θα εφαρμοστούν...

Ένα πρόβλημα με τον Ιβάν το έχει η ΝΔ


Αποτέλεσμα εικόνας για Ένα πρόβλημα με τον Ιβάν το έχει η ΝΔ
Αυτό που θαυμάζουμε στον Ιβάν Σαββίδη είναι η γενναιοψυχία του. Από την μία «απειλεί» ότι θα κατέβει στην πολιτική και από την άλλη συνιστά στους Έλληνες να κρατηθούν από τον Αλέξη Τσίπρα. 
Δύο τινά συμβαίνουν

Όταν ο Τσε του χθες γίνεται Πούτιν του σήμερα


Σχετική εικόνα

Όταν ένας πρωθυπουργός φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει μια τροπολογία που έχει καταθέσει το κόμμα του στην Βουλή φωτογραφική, ο επιχειρηματίας που ευνοείται όχι Πούτιν οφείλει να τον βλέπει αλλά άγγελο επί γης. 

Έτσι η διαπίστωση του Ιβάν Σαββίδη στην συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει προς Πούτιν μπροστά στα 37 εκατομμύρια που του σβήστηκαν και λίγη ήταν...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Κατερίνα Ακριβοπούλου στην «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ 02/05/2017 [ Video]

Σχετική εικόνα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Κατερίνα Ακριβοπούλου στην «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ 02/05/2017...

ΕΚΘΕΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Ερχεται ολική ανατροπή με απρόβλεπτες συνέπειες»

Απογοητευτική και απρόβλεπτη χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση σε νεότερη έκθεση -κόλαφο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στην έκθεση τονίζει ότι η κατάσταση της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο είναι απογοητευτική επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η αφαίμαξη των νοικοκυριών, η μείωση καταθέσεων, η αύξηση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών  «έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες που επενδύθηκαν στο τρέχον Μνημόνιο και επομένως μπορεί να οδηγήσουν σε ολική ανατροπή...

ΝΔ εναντίον Ιβάν Σαββίδη: Το μέλλον της Ελλάδας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες

ΝΔ εναντίον Ιβάν Σαββίδη: Το μέλλον της Ελλάδας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες

Στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, απάντησε σε έντονο ύφος η ΝΔ.

Η αντίδραση της ΝΔ
«Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες», ανέφερε η ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

Απίστευτη στρέβλωση στα αντίμετρα: Ωφελούνται μεσαία και υψηλά εισοδήματα

Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis StavrakisΜπορεί η εφαρμογή τους να τελεί υπό την αίρεση της υπερκάλυψης του στόχου για πλεόνασμα 3,5%, ωστόσο αναλύοντας κανείς τα φορολογικά αντίμετρα, βρίσκεται μπροστά σε μια απίστευτη στρέβλωση: οι παρεμβάσεις στην έκτακτη εισφορά και στη φορολογική κλίμακα ωφελούν μόνο τα μεσαία και υψηλότερα εισοδήματα, ενώ οι «μικροί» πίνουν μονορούφι το πικρό ποτήρι της συρρίκνωσης του αφορολογήτου!

Σύμφωνα με το non paper της κυβέρνησης...

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

«Μιλάει» η Νέα Δημοκρατία στην κοινωνία;

Αν οι δημοσκοπήσεις αντικαθιστούσαν τις εκλογές, η ΝΔ θα είχε ήδη πετύχει μία μεγαλειώδη νίκη. 
Ευτυχώς για την Δημοκρατία, οι δημοσκοπήσεις δεν φτιάχνουν ακόμη κυβερνήσεις. 
Ένα ερώτημα, πάντως, είναι αν τις διαβάζει κανείς σωστά! Ένα ακόμη, είναι αν οι δημοσκοπήσεις απαντούν στο εξής:  «Ακούει» η κοινωνία την Ν.Δ.;

Εκλεισε η συμφωνία: Περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αφορολόγητο 5.685

Εκλεισε η συμφωνία: Περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αφορολόγητο 5.685Λευκός καπνός στο Hilton, έκλεισε η προκαταρκτική τεχνική συμφωνία
Δεν περιλαμβάνει συμφωνία για Χρέος και πλεονάσματα

Αναλυτικά τα μέτρα που περιλαμβάνει
Αγριο μαχαίρι στις συντάξεις: Στο 9% η μέση μείωση, στο 18% το πλαφόν για περικοπές προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές
Αν δεν πιάσουμε τους στόχους το αφορολόγητο από το 2019 θα πάει στα 5.685 ευρώ
Τι συμφωνήθηκε για Κυριακές και Υπερταμείο
Τσακαλώτος: Εγιναν αμοιβαίοι συμβιβασμοί
Την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση των επώδυνων μέτρων ύψους 3,8 δισ. ευρώ...

Τρία σκάνδαλα και όχι ένα εξυπηρετεί η τροπολογία για τον Σαββίδη

Αποτέλεσμα εικόνας για σαββιδης μπομπολαςΗ τροπολογία που ψήφισαν οι 149 της συγκυβέρνησης, με την οποία απαλλάσσεται ο Ιβαν Σαββίδης από ένα άγος 38 εκ. ευρώ της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ δεν είναι ΕΝΑ σκάνδαλο. Είναι τρία μεγάλα σκάνδαλα που ξεπλένουν και άλλους από το λαθρεμπόριο καπνού και τσιγάρων και από το (λαθρ)εμπόριο του Τύπου.

Ως γνωστόν η τροπολογία που ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής απαλλάσσει...

Jim Rogers: «Μην ανησυχείτε, τα χειρότερα έρχονται»

Ο άνθρωπος που μαζί με τον George Soros έφτιαξε το πρώτο πραγματικό διεθνές επενδυτικό fund (Quantum Fund), το οποίο τη δεκαετία του ’70 κέρδισε 4.200%, όταν ο αμερικανικός δείκτης S&P ενισχύθηκε 47%, μιλάει για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τη νέα Αμερική του Trump και την επόμενη μεγάλη παγκόσμια κρίση. 
Ο 75χρονος θρυλικός επενδυτής Jim Rogers, ο οποίος αποφάσισε...

AYTO EINAI TO ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – Η Ελλάδα… τυλιγμένη σε 128 σελίδες – Όλα όσα μας ζητάνε

Κυριακάτικη εφημερίδα παρουσίασε τα τέσσερα κείμενα των μνημονίων, συνολικής έκτασης 128 σελίδων, οι όροι των οποίων θα περιληφθούν στα νομοσχέδια που αναμένεται να ψηφιστούν στη Βουλή για να κλείσει η συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση προγραμματίζει το κοινοβουλευτικό crash test στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, έτσι ώστε...

Καθαρογράφουν τα μέτρα για το νέο Μνημόνιο - Ολονυχτία στο Χίλτον

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Σε εξέλιξη από τις 18:00 μέχρι μετά τα μεσάνυχτα είναι η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς οι πιστωτές επέστρεψαν καθαρογραμμένα τα κείμενα της συμφωνίας, το MOU (η ευρωπαϊκή πλευρά) και το MEFP (το ΔΝΤ).

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη συμφωνία απόψε, έστω και αν απαιτηθεί... ολονυχτία προς τούτο...

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Μακρόν & Μιτεράν: Πώς αποδέχθηκε η Γαλλία τα δύο τόσο διαφορετικά μοντέλα οικογένειας

Μακρόν & Μιτεράν: Πώς αποδέχθηκε η Γαλλία τα δύο τόσο διαφορετικά μοντέλα οικογένειας
«Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες μοιάζουν μεταξύ τους. 
Κάθε δυστυχισμένη οικογένεια, όμως, είναι δυστυχισμένη με τον δικό της τρόπο»
Δύσκολο να μιλήσει κανείς για οικογένειες και να μην σκεφτεί την φράση αυτή του Τολστόι, με την οποία αρχίζει η «Αννα Καρένινα».
Αλήθεια, υπάρχουν ευτυχισμένες οικογένειες;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, όσο και από...

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ! Σοκαριστικά ευρήματα μελέτης του ΔΝΤ – Τι συνέβη σε 130 χώρες με πλούσια κοιτάσματα

Την πρόσφατη μελέτη του ΔΝΤ για τις οι επιπτώσεις της ανακάλυψης σημαντικών πλουτοπαραγωγικών πηγών σε 130 κράτη, παρουσιάζει στην ανάλυσή του ο διεθνολόγος Βασίλης Κοψαχείλης, βγάζοντας ουσιώδη συμπεράσματα για το τι πρόκειται να συμβεί και στην Ελλάδα εάν η ενεργειακή πολιτική δεν είναι η ενδεικνυόμενη.
Ολόκληρη η ανάλυση του κ. Κοψαχείλη*:

Πρωτομαγιά 2017: Έθιμα που δεν ξέρατε


Δεν είναι μόνο το μαγιάτικο στεφάνι.... 
Δείτε την ιστορία και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα και όχι μόνο!
Η μέρα που γιορτάζει η φύση και είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά). 

Διαβάστε πότε καθιερώθηκε στην Ελλάδα και ποια είναι τα έθιμα της Πρωτομαγιάς.
Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας (η Πρωτομαγιά, για το εργατικό κίνημα είναι απεργία) για πολλές χώρες του κόσμου. Ο εορτασμός όμως...

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν σταματήσεις να τρως

unslash.com

Συχνά, πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια τους να μειώσουν το σωματικό τους βάρος και να αλλάξουν την εικόνα τους, καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους αδυνατίσματος, μια από τις οποίες είναι και η αφαγία.

Και δεν πρόκειται απλά για την παράλειψη ενός γεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιλέγουν να στερούν εντελώς την τροφή από...

Δεν φαντάζεστε τι εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα (δεν είναι ελαιόλαδο)

Δεν φαντάζεστε τι εισάγει η Αμερική από την Ελλάδα (δεν είναι ελαιόλαδο)Αν πιστεύατε ότι το ελαιόλαδο κατέχει την πρώτη θέση στις εξαγωγές μας προς τις ΗΠΑ μάλλον πέσατε έξω.

Δεν είναι ούτε το ελαιόλαδο, αλλά ούτε και η φέτα όπως θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. 
Τα δύο αυτά παραδοσιακά προϊόντα δεν βρίσκονται στην πρώτη θέση των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.
Αν και, τόσο οι ελιές, όσο και τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών -κυρίως λαβράκι και τσιπούρα, παραμένουν σταθερά και ισχυρά χαρτιά των εξαγωγών, ο Βασιλιάς είναι άλλος...

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η απειλή διάλυσης της ΠΓΔΜ, η «σανίδα σωτηρίας» και Εμείς...


Φωτογραφία: ΑP
Η ΠΓΔΜ εχει μπει σε ένα θανάσιμο σπιράλ, όπου όλα αυτά που συνέβαλαν στην συγκρότηση της ως ανεξάρτητης κρατικής οντότητας, η τεχνητή δημιουργία «μακεδονικής ταυτότητας» και η υποχρέωση της αλβανικής μειονότητας να υποταχθεί σε αυτήν, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού, δοκιμάζονται σκληρά.
Τα διλήμματα και οι προκλήσεις για την Ελλάδα είναι πολλά...

Μάγια θα του έκανε του Αλέξη η Μέρκελ!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας μερκελ
Το ομολόγησε κι ο ίδιος: 
Όταν κανείς γνωρίσει την Μέρκελ από κοντά, μπορεί να βρει σεβάσμιο ακόμη και τον δόκτωρ Σόιμπλε. 
Κι έπειτα πήγε στην Σύνοδο Κορυφής και δήλωσε ότι τα δεκαπέντε λεπτά που απασχόλησε το Brexit την Σύνοδο ήταν ένδειξη  της … ισχυρής Ενότητας της Ευρώπης.
Μάγια θα του έκαναν, όπως θα έλεγε και η συντρόφισσα Παναρίτη. Του ΓΑΠ, βεβαίως – βεβαίως…

Έχουν εντοπιστεί γαλάζιοι βουλευτές προς... «αποχώρηση»

Δεν κρύβει τον προβληματισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης  για τις επιδόσεις ορισμένων εκ των 18 γαλάζιων τομεαρχών, στους οποίους  θα στείλει προειδοποιητικό μήνυμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της σκιώδους κυβέρνησης την Τρίτη το πρωί.
Η φράση «ουδείς αναντικατάστατος» ισχύει και στην περίπτωση των επικεφαλής των τομέων, καθώς δε θα πρέπει κανείς να θεωρεί τη θέση του ούτε μόνιμη, ούτε πολύ περισσότερο «εισιτήριο»...

Γιατί εμείς «οι περαστικοί» θα ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία

Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή. Για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Γι΄αυτόν τον λόγο όλοι εμείς που δεν είμαστε Νεοδημοκράτες, που προερχόμαστε από άλλους πολιτικούς χώρους, θα ψηφίσουμε την Νέα Δημοκρατία. Όλοι εμείς, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και ένοχες σιωπές, αναγνωρίζουμε...

Κύκλωμα έδινε μίζες σε παπάδες και δικαστές - Ο «πρόεδρος», ο «Σωκράτης» και η «χοντρή»

Κύκλωμα έδινε μίζες σε παπάδες και δικαστές -Ο «πρόεδρος», ο «Σωκράτης» και η «χοντρή»

Μια απίστευτη ιστορία, με μίζες που έδινε κύκλωμα σε παπάδες και δικαστές, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2015, όταν η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έφοδο σε εγκαταλελειμμένη κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. 
Στο εσωτερικό της παλιάς εγκατάστασης, όπως αναφέρει...

Κίνδυνος ανάφλεξης στα Βαλκάνια - Απειλεί με πόλεμο τα Σκόπια ο UCK

Κίνδυνος ανάφλεξης στα Βαλκάνια -Απειλεί με πόλεμο τα Σκόπια ο UCKΑνησυχία στη Διεθνή Κοινότητα προκαλεί η κλιμακούμενη ένταση στα Σκόπια, με την κατάσταση στα Βαλκάνια να παραμένει έκρυθμη.

Τελευταίο «επεισόδιο», η ανακοίνωση του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, γνωστού και ως «UÇK-AKSH», που απειλεί με πόλεμο τα Σκόπια, όπως...