Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μπροστά στη λαιμητόμο

Οι βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις εκλογικές τους περιφέρειες τα περασμένα Χριστούγεννα με ρετουσαρισμένες τις αριστερές περγαμηνές τους. 

Είχαν ως δώρο για το ποίμνιο, το βοήθημα των 300 ευρώ που ονομάστηκε 13η σύνταξη. 
Τώρα στους ψηφοφόρους τους θα κομίσουν έναν καταστροφικό μπουναμά, την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, αλλά οι   ευχετήριες κάρτες, θα γράφουν για ένα ακόμη… θρίαμβο...

Θα αντέξουν να το φτάσουν μέχρι τέλους;

Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας Ευκλείδης
Η χθεσινή «προκαταρκτική» συμφωνία στο Eurogroup αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύονταν τους τελευταίους δέκα μήνες μόνο για τον χρόνο εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων και για την εικόνα της απέναντι στους βουλευτές και τους ψηφοφόρους της.
Ούτε το περιεχόμενο, ούτε το μείγμα των μέτρων άλλαξαν σε κάτι ώστε να μπορεί...

Ευκλείδη, αυτό μπορούσατε;


Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας Ευκλείδης«Διαπραγματευόντουσαν» για περισσότερο από έναν χρόνο για να κάνουν, τελικά,  δεκτά όλα εκείνα που ζητούσε το ΔΝΤ από το καλοκαίρι του 2016! 
Την επόμενη φορά, Ευκλείδη, μην διαπραγματευτείτε για μας. Πηγαίνετε και βρείτε την Γιόχανσον, πιείτε τα ποτά σας, κάντε ό,τι νομίζετε. Μόνο, αφήστε μας στην ησυχία μας. Ό,τι ήδη κάνατε είναι αρκετό και δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε. Ποτέ! ...

Τσακαλώτος: Υπάρχουν μέτρα στη συμφωνία που θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό


Για συμβιβασμούς και πράγματα που δεν μας ικανοποιούν όπως είναι στη φύση κάθε συμφωνίας έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη του Eurogroup και την ανακοίνωση της επιστροφής το συντομότερο δυνατόν των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

«Υπάρχουν πράγματα που θα στενοχωρέσουν όχι πρωτίστως τη διαπραγματευτική ομάδα, αλλά θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό»...

Εκλεισε η συμφωνία: 3,6 δισ. περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο

Εκλεισε η συμφωνία: 3,6 δισ. περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητοΤην επίτευξη συμφωνίας στα «βασικά στοιχεία» του πακέτου μεταρρυθμίσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας...

Μας πήρε στο… ψιλό μέχρι και η DW – Μάχη για το θεαθήναι η δήθεν «διαπραγμάτευση» Τσίπρα

Βέβαιος ότι σύντομα θα ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος του Think Tank των Βρυξελλών Bruegel, Ζολτ Νταρβάς, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις σε τακτικισμούς.

Όπως εκτίμησε σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους της, υποστηρίζοντας ότι δίνει μάχες εναντίον των δανειστών:

Τρόμος ξανά πάνω από την Ευρώπη - Μετά το χτύπημα με φορτηγό στη Στοκχόλμη

Τρόμος ξανά πάνω από την Ευρώπη -Μετά το χτύπημα με φορτηγό στη ΣτοκχόλμηΦορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι νεκροί, 15 τραυματίες
Aftοnbladet: Συνελήφθη ένας ύποπτος σε προάστιο της Στοκχόλμης
Σύμφωνα με την αστυνομία δεν είναι πάντως ο οδηγός του φορτηγού
Παγκόσμιο σοκ, ξύπνησαν μνήμες από Νίκαια, Βερολίνο, Λονδίνο...

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε και τον Πηνειό…

Αποτέλεσμα εικόνας για πηνειόςΑπό χθες, η Ελλάδα είναι μία άλλη χώρα.
Οι διαστάσεις της είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν της. Οι δύο σήραγγες που εγκαινιάστηκαν στα Τέμπη από τον πρωθυπουργό αλλάζουν τα πάντα στο «χωροχρόνο» της εμπειρίας μας.

Η κοσμογονική μετατόπιση μπορεί να γίνει κατανοητή όταν βρεθεί κανείς στον παλιό δρόμο, προσπαθώντας να μαζέψει μικρά κομμάτια από τη μνήμη του...

Ιδιώνυμες καφρίλες


Αποτέλεσμα εικόνας για κάφροι φυλή
Το να διαδηλώνουν αντιεξουσιαστές για την στέρηση δικαιωμάτων από την εξουσία είναι παράλογο. 
Μόνο ένα κακομαθημένο μπορεί να απαιτεί δικαιοσύνη από ένα σύστημα που το ίδιο λέει ότι είναι άδικο. 
Το να διαδηλώνουν όμως μπροστά από το σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη απαιτώντας άδεια εξόδου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα είναι καφρίλα. 
Αντίστοιχη με το να...

Σαν στυμμένη λεμονόκουπα

Αποτέλεσμα εικόνας για στυμμένη λεμονόκουπα
Του Θανάση Χειμωνά
Την περίοδο 2010-2012 το ελληνικό ίντερνετ –και όχι μόνο- γέμιζε συχνά-πυκνά από βιντεάκια όπου έλληνες φοιτητές του εξωτερικού προπηλάκιζαν «ανθέλληνες τροϊκανούς» αλλά και γηγενείς «γερμανοτσολιάδες»  σε διάφορες εκδηλώσεις ανά τη δυτική Ευρώπη. 
Έχω μάλιστα την εντύπωση πως, για κάποιο λόγο, όλοι οι Έλληνες που σπούδαζαν εκείνες τις «παλιές καλές ημέρες» στα Παρίσια, τα Λονδίνα και τα Βερολίνα ήταν ένθερμοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ...

Χάνουμε αδέλφια...


Σχετική εικόνα
Πως το είπε χτες το απόγευμα ο «συμπαθής» Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis: «Η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια μετά το τέλος του προγράμματος».
Η δήλωση «βόμβα» που ήρθε αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble έρχεται την στιγμή που...

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία – D. Trump: Δικτάτορας ο Assad

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν 59 πυραύλους «Τόμαχοκ» κατά στόχων στο συριακό έδαφος σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος εξήγησε πως οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ.
Αξιωματούχος των ΗΠΑ ανέφερε πως οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από δύο αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα...

Ο παπάς που τρέλανε τον Τσίπρα! Τι του είπε και τον «έσφαξε με το βαμβάκι» [video]

Δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να συγκρατήσει τα γέλια του από την επική ατάκα που είπε  ένας ιερέας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή εγκαινίων που έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης (06.04.2017) στις νέες σήραγγες των Τεμπών.
Ο καθιερωμένος αγιασμός μόλις είχε τελειώσει και τότε ένας ιερέας πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα...

Νέα δημοσκόπηση: 13,5% μπροστά η ΝΔ - Ντέρμπι για τρεις στην τρίτη θέση

Νέα δημοσκόπηση: 13,5% μπροστά η ΝΔ -Ντέρμπι για τρεις στην τρίτη θέση

Προβάδισμα της ΝΔ με 13,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Τρία κόμματα (Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης...

ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ: Οι φωτογραφίες που γκρέμισαν το instagram [Εικόνες]

Λίγο πριν φτάσει τα 38 της χρόνια η Joanna Krupa το γιορτάζει με μια φωτογραφία που την δείχνει να ποζάρει χωρίς να φοράει τίποτα

Τι και αν την 23 του Απριλίου η ξανθιά καλλονή γίνεται 38 ετών! 
Η Joanna Krupa δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις 20ρες, και αυτό το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά με μια σειρά φωτογραφιών που ανέβασε στο instagram. Ειδικά αυτές που την δείχνουν έτσι όπως την γέννησε η μητέρα της, έριξαν το διαδίκτυο.
Απολαύστε την:

ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ΚΑΒΓΑ ΕΣΤΗΣΕ Η ΖΩΗ: Μετά την Κρέτσου πλακώθηκε και με την Σαράφογλου! [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα πυρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου δέχθηκε και η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

Ο… τρικούβερτος καβγάς στήθηκε στην ίδια εκδήλωση της Ευρωπαικής Επιτροπής, οπου η κα Κωνσταντοπούλου λίγο νωρίτερα επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου...

Επίθεση στη Συρία σχεδιάζει ο Τραμπ - Σύσκεψη στο Πεντάγωνο [βίντεο]

Φωτογραφία: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

NY Times: Στο Πεντάγωνο μελετούν τις δυνατότητες στρατιωτικής επίθεσης
Ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα της κυβέρνησης της Συρίας
Τραμπ μέσα στο Air Force One: Κάτι πρέπει να γίνει με τον Ασαντ
Ερντογάν: Θα στηρίξω...

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Το μυστικό ταξίδι στη Μέκκα του ΣΥΡΙΖΑ


Του Αντώνη Πανούτσου
O eminence grise, η «γκρίζα μεγαλειότητα», είναι ένας καταξιωμένος στην πολιτική χαρακτήρας. 
Πρώτος eminence grise της ιστορίας ήταν ο καπουτσίνος μοναχός Φρανσουά ντι Τρεμπλέι, μυστικοσύμβουλος του Ρισελιέ στις αρχές του 17ου αιώνα, από το γκρι του ράσου του οποίου πήρε το αξίωμα το όνομα του.
Στην ελληνική πολιτική...

Αδιάσειστο παρακράτος

Αποτέλεσμα εικόνας για μοιραίο ταχύπλοο Αίγινα
Του Θανάση Χειμωνά
Για τον «Αδιάσειστο» σας έχουμε μιλήσει και παλιότερα. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά συριζοτρόλ στο Twitter που κάθε ώρα και στιγμή αποθεώνει την εθνοσωτήριο κυβέρνησή μας, εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις στους ανθέλληνες γερμανοτσολιάδες. 
Όλα αυτά κατά πάσα βεβαιότητα με αντάλλαγμα κάποια θέση στο Δημόσιο ή ένα ξεροκόμματο που θα του πετάξουν κάποιοι από Κουμουνδούρου μεριά.

Χθες, ο Αδιάσειστος έκρινε σκόπιμο να χρησιμοποιήσει το τραγικό δυστύχημα...

Λαϊκό δικαστήριο για τον Στουρνάρα!


Σχετική εικόνα«Να προετοιμαστεί να λογοδοτήσει στον λαό», ανέκραξε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας. 
Κάθε λογικός άνθρωπος περιμένει να μάθει πώς θα γίνει αυτή η λογοδοσία. 
Και κυρίως, πώς  θα εκφράσει την σίγουρη καταδίκη του ανάλγητου, νεοφιλελεύθερου τραπεζίτη, ο λαός; 
Μέσω των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ; όσων βέβαια έχουν απομείνει; ή με λαϊκό δικαστήριο σε κάποια πλατεία; 
Ως γνωστόν, υπάρχει επάρκεια «εθνικών εισαγγελέων»...

Στη Ρουμανία σιχαίνονται τον κομμουνισμό!


Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κοντράστ υποκρισίας, από το να έχεις μπροστά σου μία κόρη μεγαλοαστικής οικογένειας δυτικής χώρας που καθυβρίζει μία γυναίκα που η δική της οικογένεια επιβίωσε από ένα απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς.
Είναι σχεδόν σχιζοφρενική η αίσθηση που σου μεταδίδει η εικόνα κάποιου ανθρώπου που ωρύεται εκ του ασφαλούς, εναντίον της «καπιταλιστικής» Ευρώπης, προσπαθώντας να αντιπαρατεθεί σε κάποιον άλλον που θεωρεί την Ευρώπη καταφύγιο μετά τα δεινά που υπέστη η χώρα του...

Η ταλαιπωρημένη δερμάτινη τσάντα του κ. υπουργού

Αποτέλεσμα εικόνας για ταλαιπωρημένη δερμάτινη τσάντα

Θα σας πω μία ιστορία για έναν υπουργό, μία ταλαιπωρημένη από την χρήση δερμάτινη τσάντα και τους ορκισμένους μουτζαχεντίν του «αρχηγού».

Είναι μία ιστορία έρωτα, αφοσίωσης και προδοσίας. 

Θα σας την μεταφέρω όπως ακριβώς μου την είπαν εκείνοι που την έζησαν. Είναι μία από τις ιστορίες εκείνες που άλλαξαν βαθιά τον τρόπο με τον οποίον οι άνθρωποι συνέχισαν να βλέπουν τον κόσμο.
Υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ των πρώτων χρόνων του ΠΑΣΟΚ και των σημερινών του ΣΥΡΙΖΑ...

Επικίνδυνοι συνειρμοί με τη Σύνοδο Κορυφής και το Brexit

Ο πρωθυπουργός είναι πλέον αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που δημιουργεί η δυσκολία αποδοχής των μέτρων και φλερτάρει ανοιχτά με σενάρια ρήξης. 

Η δραματική κλιμάκωση της ρητορικής του κατά τις τελευταίες ώρες θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας -έστω ενθουσιώδης- επικοινωνιακός ελιγμός αν δεν επιχειρούσε...

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «Κόλαση» μεταξύ ΔΝΤ και Eurostat για τα νούμερα [video]

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «σκοτώνεται» με την Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία) σχετικά με το ποια στοιχεία θα παρουσιάσει η τελευταία τον Απρίλιο για την Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, γίνεται μια «κόλαση» στο παρασκήνιο, καθώς το ΔΝΤ απειλεί ότι δεν θα μπει στη συζήτηση εάν τα στοιχεία...

ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ «ΔΙΑΛΥΣΗ»; Ο μοιραίος ρόλος που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

Η Τουρκία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το 1952. Από τότε εξοπλίζεται αδιάκοπα με βαρύ οπλισμό ενισχύοντας τα ταμεία των “συμμάχων”. 

Σήμερα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμητικά Στρατό του ΝΑΤΟ.

Οι αλόγιστοι εξοπλισμοί περιόρισαν το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας. Καθυστέρησε η εκβιομηχάνιση και οι όποιες επενδύσεις έγιναν δεν ήταν αποδοτικές όσο έπρεπε.
Μια παράλληλη πορεία ακολούθησε και η Ελλάδα. Δεν μπόρεσε να επενδύσει στον...

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ: Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι Ελλάδας – δανειστών σύμφωνα με το Bloomberg

Ένα σενάριο συμβιβασμού στις διαφορές που χωρίζουν Ελλάδα και δανειστές έχει πέσει στο τραπέζι, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Με βάση αυτό, εξετάζεται να γίνουν οι περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ το 2019 και αυτές που αφορούν στο αφορολόγητο όριο (επίσης 1% του ΑΕΠ) να μεταφερθούν για το 2020...

Αντιμέτωπος με την καταστροφή

Η καταστροφή έρχεται, πλησίστια. 

Όχι για την Ελλάδα, ο λαός της ούτως ή άλλως, επέλεξε να ανακόψει την λυμφατική ανάπτυξη την οποία είχαν τροχοδρομήσει οι προηγούμενοι και γοητεύτηκε από τις έωλες ιαχές (ουάου) του αγώνα για... ανεξαρτησία, απέναντι στους «φασίστες του 4ου Ράιχ».

Η καταστροφή έρχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται ορμητική...

Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες

Είναι γνωστό πως από τον Γενάρη (sic) του 2015 η Ελλάδα είναι πλέον μπροστάρης στην ριζοσπαστική αλλαγή όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολάκερης της Υφηλίου. 

Είναι επίσης γνωστό πως τα πάντα ξεκινούν από την Παιδεία. 

Ο λόγος που ο –φιλότιμος αλλά διαχρονικά παραπλανημένος- λαός μας ψήφιζε για δεκαετίες Καραμανλήδες, Παπανδρέηδες, Σημίτηδες, Μητσοτάκηδες, Σαμαροβενιζέλους και λοιπούς εθνοπροδότες ήταν ακριβώς το ότι η Παιδεία βρισκόταν σε προϊστορικό επίπεδο λειτουργώντας...

Θα βγει ο Αλέξης νικητής ή θα καταλήξει συνιστώσα της Φώφης;

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζαΟ Αλέξης Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να προσφύγει στις κάλπες στις αρχές του χρόνου και να διασφαλίσει έτσι ένα ποσοστό της τάξης του 20%. 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  κινδυνεύει πλέον να χάσει ακόμη και την δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ!

Εκλογές άμεσα και αξιωματική αντιπολίτευση ή εκλογές αργότερα και μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνιστώσα της Φώφης;

Τον Ιανουάριο η λύση των εκλογών απορρίφθηκε επειδή ο Αλέξης πίστεψε ότι θα μπορούσε να γυρίσει το κλίμα στην Οικονομία...

Πιο κοντά ο κίνδυνος ατυχήματος


Η οικονομία έχει πρώτη σηκώσει τα χέρια ψηλά. Τώρα ετοιμάζεται να τα σηκώσει και η κυβέρνηση. 

Παρά τον θόρυβο που προκαλεί, το θέατρο της «αξιολόγησης» δεν απασχολεί πια σχεδόν κανέναν στο εσωτερικό, και αυτή η αίσθηση της παραίτησης που διαπιστώνει κανείς γύρω του, είναι...

Το δημοσίευμα των FT αποδεικνύει ότι ο Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για τη διατήρηση της εξουσίας

Φωτογραφία: eurokinissi

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το δημοσίευμα των Fιnancial Times, που ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε τη συμφωνία, γιατί θα επέστρεφε σε μονοψήφια ποσοστά.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πολιτικό του μέλλον και η διατήρηση της εξουσίας...

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία γιατί θα επέστρεφε σε μονοψήφια ποσοστά

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία γιατί θα επέστρεφε σε μονοψήφια ποσοστά

Την αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους πιστωτές τον περασμένο μήνα λόγο πολιτικού κόστους κάνουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019, μερικούς μόνο μήνες πριν από...

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί Στουρνάρα και τραπεζίτες ότι θα... λογοδοτήσουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί Στουρνάρα και τραπεζίτες ότι θα... λογοδοτήσουν!

Επιστροφή σε ημέρες 2015;

Ενώ η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει η κυβέρνηση βρήκε πεδίο... αντιπαράθεσης

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγας απειλεί Στουρνάρα αλλά και όσους διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών

«Nα ετοιμαστούν να λογοδοτήσουν, το πάρτι τελείωσε»

Επιστροφή σε μέρες... 2015 θυμίζει η συνεχιζόμενη επίθεση κυβερνητικών στελεχών κατά των κεντρικών τραπεζιτών της χώρας...

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Απλώς δεν μπορούν...

Του Γιάννη Σιδέρη
Η «πολιτική διαπραγμάτευση» ήταν το φαντασιακό γκράαλ της νεανικής παρέας που κατέλαβε την εξουσία, εξαιτίας της αφέλειας ενός λαού που θεωρούσε ότι τα λεφτόδεντρα της εποχής Αντρέα είναι αειθαλή (επί θητείας του υπήρχαν: τα πακέτα Ντελόρ τα ΜΟΠ, τα ΕΣΠΑ, ο δανεισμός).

Χθες ο Νίκος Παππάς επανήλθε περίπου στα ίδια, λέγοντας...

Η διαπραγμάτευση εξωτερικού και η διαπραγμάτευση εσωτερικού…


Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Που υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος; 

Στην διαπραγμάτευση εξωτερικού, με τους δανειστές, ή στην διαπραγμάτευση εσωτερικού, με το Μέγαρο Μαξίμου και το κόμμα; 

Αν κρίνουμε από το ύφος των ανακοινώσεων του Υπουργείου Οικονομικών, και την φυγή στο αχανές σύμπαν, δεν υπάρχει σοβαρή πρόοδος ούτε στο ένα ούτε στο άλλο μέτωπο.
Ο λόγος είναι απλός:

Το ηθικό πλεονέκτημα έμεινε... στη Βενεζουέλα


Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Μπορεί ο «αριστερός» διευθυντής του «αριστερού» τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού να μπαίνει στο ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία και να μην «ανοίγει» μύτη;
H απάντηση είναι πως ναι και η αιτιολογία είναι πως στην Ελλάδα όλα συμβαίνουν...

Εσείς δεν βαριέστε;


Αποτέλεσμα εικόνας για βαριέμαι που ζωΞεκίνησα να γράφω: 
Ντροπή σας νεοφιλελεύθεροι λακέδες που ζητάτε εξηγήσεις από τον Νίκο για το ταξίδι στην Καραϊβική. Πήγε για μπάνιο. 
Πρωτάρης ήταν και δεν ήξερε. 
Το έσκισα. 
Ύστερα πήγα να γράψω για το γεγονός ότι η έρευνα για τα φάρμακα εξελίσσεται μεταξύ δύο περιόδων που ήταν στον υπουργείο Υγείας ο σοσιαλιστής κ. Κουρουμπλής. Μετά Κουρουμπλή και Προ Κουρουμπλή. Το έσκισα κι αυτό…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το τελευταίο μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων

Σαν σήμερα 4 Απριλίου, το 2008, στο Βουκουρέστι
ένας πρωθυπουργός μας έκανε υπερήφανους με τη στάση του...

Σοκ από τη μείωση του αφορολόγητου - Χαράτσι 600-650 €

Σοκ από τη μείωση του αφορολόγητου -Χαράτσι 600-650 ευρώ

Μπορεί όλα να βρίσκονται ακόμη στον αέρα, μιας και η διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει, ωστόσο ήδη υπάρχουν κάποιες... ενδείξεις για το τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και θεσμών, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο αφορολόγητο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος...

«Εμείς» ή «Αυτοί»

Αποτέλεσμα εικόνας για ή εμείσ ή αυτοίΤου Θανάση Χειμωνά
«Οι πάντες, εντός και εκτός χώρας, έχουν συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης».

Χαρακτηριστικότατη η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα. Ένα άτυπο sequel στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της Αυγής, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει «Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από το παλιό σύστημα»
Η έγκριτη αριστερή εφημερίδα στηλίτευσε έτσι τις δολοπλοκίες ατόμων όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Στουρνάρας αλλά και το τρίο Διαμαντοπούλου-Ραγκούσης-Φλωρίδης οι οποίοι –όπως φαίνεται- δεν θα ησυχάσουν αν δεν ανατρέψουν την εθνοσωτήριο και λαοφιλή κυβέρνηση του Αλέξη του Τσίπρα...

Οι εξωχώριοι «λογαριασμοί» του Σκουρλέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλέτης
Κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο η φήμη, πως ο πατέρας του Π. Σκουρλέτη φέρεται να έχει τραπεζικούς λογαριασμούς εκτός Ελλάδος.
Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. 
Το τι κάνει ο πατέρας δεν αφορά και δεν αγγίζει τον γιό και αντιστρόφως. Συνεπώς, εν τη γενέσει της η απόπειρα σπίλωσης ή εκβιασμού του Π.Σκουρλέτη πέφτει στο κενό...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΕΡΚΕΛ! Γιατί κρύβει την ταυτότητα της [video + photo]


Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για την καταγωγή αλλά και τις διασυνδέσεις της κ. Μέρκελ με το Ισραήλ. 

Αφορμή υπήρξε από το 2008 με ομιλία της στο εβραϊκό κοινοβούλιο. 
Το θέμα επαναφέρει στην επικαιρότητα το site του Νίκου Χειλαδάκη που γράφει τα εξής:

Αγ. Πετρούπολη: Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση - Θρίλερ με τους δράστες

Αγ. Πετρούπολη: Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση -Θρίλερ με τους δράστεςΕπισημος απολογισμός: 11 νεκροί, 45 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ύποπτων ως δραστών
Ο ένας εμφανίστηκε και διέψευσε την εμπλοκή του
Αναζητούν τον δεύτερο
Ιντερφαξ: Ηταν βομβιστής καμικάζι 23 ετών από την Κεντρική Ασία
Μεντβέντεφ: Ηταν τρομοκρατική ενέργεια
Τραμπ: Είναι φρικτό - Μέρκελ: Δειλή επίθεση, βάρβαρη πράξη

Νέα συγκλονιστικά βίντεο...

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Βρετανός αποθεώνει την ελληνική γλώσσα! [Βίντεο] - ΠΑΤΑΓΟΣ ΣΤΟ YOU TUBE

Το γεγονός ότι το βίντεο για την ελληνική γλώσσα έχει «ανέβει» στο youtube πριν λίγες μέρες και μετράει ήδη 150.000 θεάσεις αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τη δημιουργία της ελληνικής γλώσσας, την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία που τη συνοδεύουν.

Στην εκπομπή langfocus, που επικεντρώνεται στην ιστορία διάφορων γλωσσών, ο παρουσιαστής...

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ: Πόση θα ήταν η υποτίμηση της εάν διαλυόταν η Ευρωζώνη

Τις συνέπειες για τα εθνικά νομίσματα των χωρών – μελών της Ευρωζώνης στην περίπτωση διάλυσής της, καταγράφει μελέτη της Bank of America.

Σύμφωνα με μελέτη της Bank of America, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η δραχμή θα υποτιμάτο 7,5% έναντι του ευρώ...

ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ! Πρωταγωνίστρια σε 3 επικίνδυνες ζώνες



Ξανασχεδιάζουν τους χάρτες τους Στέιτ Ντιπάρμεντ και Πεντάγωνο

Νέα σχέση επιχειρεί να οικοδομήσει η Αθήνα με την κυβέρνηση Τράμπ, σε μια δύσκολη περιφερειακή συγκυρία.
Το εγχείρημα αυτό, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προώθησαν κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στην Ουάσιγκτον οι υπουργοί...

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: «Ο Τσίπρας θα πέσει κακήν κακώς μόλις…»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε άρθρο του στο Documento της Κυριακής υποστηρίζει οτι αν ο Αλέξης Τσίπρας υπογράψει την δεύτερη αξιολόγηση, τότε η κυβέρνηση του θα πέσει κακήν κακώς.
“Ποτέ οι πολιτικές εξελίξεις δεν προηγήθηκαν αλλά ακολούθησαν τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις. Οι πιστωτές, ‘νεοαποικιοκράτες του κερατά, αφού χρησιμοποιήσουν τον Τσίπρα και την παρέα του για να...

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: «Ο Τσίπρας να είναι έτοιμος για όλα με τον Ερντογάν»

Μέχρι που μπορεί να φθάσει για το δημοψήφισμα – Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα

Για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, μίλησε ο πρώην διευθυντής της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Zaman, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα να είναι «σε επιφυλακή για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί».
Ο 46χρονος Τούρκος δημοσιογράφος που...

Kαραμανλής – Παυλόπουλος στο μνημόσυνο του Γιάννη Αγγέλου [εικόνες]

Kαραμανλής – Παυλόπουλος στο μνημόσυνο του Γιάννη Αγγέλου [εικόνες]

Το ετήσιο μνημόσυνο του Γιάννη Αγγέλου πραγματοποιήθηκε χθες στο Β’ νεκροταφείο της Αθήνας.

Παρόντες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – στενός συνεργάτης του οποίο υπήρξε ο εκλιπών προ έτους, Γιάννης Αγγέλου.
Παρευρέθησαν επίσης οι...

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Η χαρμολύπη των κυβερνητικών στελεχών…

Βάλτε μου Τάμτα να στανιάρω...
«Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε». 
Τάδε έφη το νέο φρούτο της πολιτικής σκηνής της χώρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος
Από τη λύπη στη χαρά· οποία δραματική μεταστροφή των συναισθημάτων των βουλευτών της κυβέρνησης!
Μάταια, μάλλον, περιμένουμε την εμφάνιση της σοβαρότητας στην πολιτική σκηνή της χώρας. 
Μεταξύ αστείου και δραματικού κινούμενοι οι πλείστοι που εκπροσωπούν την αριστεροδεξιά κυβέρνηση, δεν φείδονται α-νοησιών, επιφερουσών τον γέλωτα αλλά και την αμηχανία, την παραπολιτική παρδαλότητα, τη φαιδρότητα και τα επακόλουθά τους…

ΓΑΠ: Μήπως πρόκειται περί ηλιθίου;

Μία άγνωστη, κωμικοτραγική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και την Μαντλίν Ολμπράιτ, όταν αμφότεροι ήταν υπουργοί Εξωτερικών, αποκαλύπτει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης. 
Πρόκειται για μία μεταξύ τους συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ-ΕΕ, στις 14 Δεκεμβρίου 2000, στην οποία κυρίαρχο θέμα ήταν η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ESDP)...