Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Δέκα αλήθειες κι ένα υστερόγραφο για τον Κ. Καραμανλή

Η απόφαση για το Βατοπέδι αναζωπύρωσε μια συζήτηση που έχει στο επίκεντρο τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Δεν προστέθηκε τίποτε καινούργιο, απλώς  επαναλήφθηκαν γνωστές και πολυπαιγμένες θεωρίες, από μια συγκεκριμένη πλευρά.
Σ’ αυτή την πλευρά συνυπάρχουν οι υποστηρικτές του προκατόχου του και του διάδοχου του. Μαζί ένα...

Εσωτερική Έκθεση του ΔΝΤ ανάβει «φωτιές» - Περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις

Φωτογραφία: AP/ Michel Euler

Ραντεβού τον… Ιούνιο, δίνει εσωτερικό έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο αφορά στην εφαρμογή των συστάσεων που περιελάμβανε η πολυσυζητημένη και λίαν αποκαλυπτική απολογιστική Έκθεση για τα πεπραγμένα του στα προγράμματα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και κυρίως της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη νέα Έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, το...

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά προσευχής και παρελάσεων - Για «ανθελληνική προπαγάνδα» κάνει λόγο η ΝΔ

Τις προτάσεις της για την παιδεία κατέθεσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ μέσω του γραμματέα της κ. Αυγενάκη. 

Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος μεταξύ άλλων σχολιάζει την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις, λέγοντας πως είναι «άκρως αναχρονιστικές».

Παράλληλα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο μήκος κύματος με παλαιότερη δήλωση του κ. Μπαλτά περί αριστείας, αναφέρει...

Η αιχμηρή απάντηση Γιούνκερ στην επιστολή Τσίπρα


Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC

Απάντηση στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας πως το ευρωπαϊκό κεκτημένο εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της συμφωνίας το ταχύτερο δυνατόν, η οποία θα σέβεται τις δεσμεύσεις και των δύο πλευρών.
Μάλιστα, σημείωσε πως το ιδανικό θα ήταν να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου.
Αναλυτικά η επιστολή:

Παραίτηση «βόμβα» της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου - Τι καταγγέλλει

Φωτογραφία: EUROKINISSI/αρχείο

Σαν βόμβα έπεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, με την οποία ζητεί την αντικατάστασή της, καθώς, όπως λέει, δεν αισθάνεται πλέον ότι απολαμβάνει της θεσμικής προστασίας που δικαιούται.

Η επί μακρόν προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με μία πολυσέλιδη αναφορά, καταγγέλλει ότι...

«Γι' αυτό οι Γερμανοί έχουν τόσο κακή φήμη στην Ε.Ε.», απαντά ο Γκάμπριελ στα «πυρά» Σόιμπλε για την Ελλάδα


«Εάν δεν μπορείς να επικροτήσεις τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, χωρίς να σε μαλώνει ο υπουργός Οικονομικών του CDU (σ.σ.: ο Σόιμπλε), τότε είναι σαφές το γιατί οι Γερμανοί έχουν μία τόσο κακή φήμη στην ΕΕ».

Αυτή ήταν, σύμφωνα με το Βloomberg, η απάντηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος νωρίτερα τον κατηγόρησε ότι δίνει λάθος μηνύματα στην Ελλάδα, με αφορμή...

Επίθεση Σόιμπλε σε Γκάμπριελ: Δίνεις λάθος μηνύματα στην Ελλάδα

Ενδοκυβερνητικές τριβές στη Γερμανία φαίνεται να προκαλεί το ζήτημα της Ελλάδας μετά και τις δηλώσεις Γκάμπριελ ότι αναγνωρίζει τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε την Παρασκευή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, καθώς ο τελευταίος δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα και συνολικά στην Ε.Ε.
Μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο...

Τραμπ: «Αγαπώ τους Έλληνες» - Στιγμιότυπα από τον Λευκό Οίκο


Με την φράση «αγαπώ τους Έλληνες» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην εκδήλωση που φιλοξένησε στον Λευκό Οίκο για να τιμήσει την ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Ο κ. Τραμπ εξήρε, επίσης, την προσφορά του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους, λέγοντας πως είναι ένας από τους «κορυφαίους Έλληνες» στη χώρα...

Πρίμπους για 25η Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας

Δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στο Blair House με αφορμή την Επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας παρέθεσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους 

παρουσία και του Ελληνα υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου.
Ο Μάικλ Πένς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μίλησε για τη σημερινή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κατά την οποία ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα...

Απομονωμένος ο Αλ. Τσίπρας στη Σύνοδο Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν έχει στη Ρώμη προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του και εκπροσώπους της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας.

Με υπαρκτό τον κίνδυνο να βρεθεί απομονωμένη σε μια υψηλού συμβολισμού διαδικασία για την Ε.Ε., προσέρχεται η Αθήνα στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά...

Επιστολή Τσίπρα για τα εργασιακά εν όψει της Συνόδου της Ε.Ε. στη Ρώμη

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και στους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι, με την οποία τους ζητά ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύει σε...

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Η μάχη των κολοκοτρώνηδων

Του Αντώνη Πανούτσου
Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, την απονομή της δικαιοσύνης και την επιλογή του τρόπου που θα ντύνεται. Το τρίτο υπό όρους. 
Το ντύσιμο του να μην παραπέμπει σε συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών. Παραδείγματος χάριν να έχει μισό κιλό μούσι, να έχει ντυθεί παρανυφάκι, και να έχει πάρει από πίσω την νύφη την ώρα που ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. 
Στο δικαίωμα στο ντύσιμο εμπίπτουν και οι στολές του ’21. Κάθε Έλληνας να διαλέγει την στολή αγωνιστή της αρεσκείας του. Από την στιγμή που ο αγωνιστής προσέχει να μην βγάλει με το σπαθί κανένα μάτι μπορεί να φορέσει φουστανέλα, ράσο ή την πάντα δημοφιλή βράκα του πυρπολητή. Με...

«Βουντού economics»



Αποτέλεσμα εικόνας για Βουντού
Ακούγοντας κάποιος χτες στην Αθήνα τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και προχτές στην Οξφόρδη τον Πωλ Τόμσεν, θα αναρωτιόνταν αβίαστα: με τι ακριβώς πάει να συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα;
Ο γερμανός πολιτικός εκτίμησε ότι πιθανώς να είναι επιτεύξιμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ για 3 χρόνια, σε καμία περίπτωση για μεγαλύτερο διάστημα. Χαρακτήρισε δε τα οικονομικά...

Που ήσασταν κ. Rice το 2013;


Το ΔΝΤ και ο κ. Schaeuble φέρνουν πάλι και πάλι στην επιφάνεια θέμα «εγγυήσεων» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Που βρισκότανε, άραγε, ο κ. Rice το 2013 και το 2014, όταν ο κ. Τσίπρας απειλούσε τότε να σκίσει τα μνημόνια και δήλωνε δημόσια ότι δεν θα αναγνώριζε τις συμφωνίες; 
Ποιος είπε ότι οι... «θεσμοί» πολέμησαν τον Αλέξη Τσίπρα;

Η συμφωνία θα φέρει εκλογές ή δημοψήφισμα;

Του Βασίλη Γεώργα
Αρχίζει να κερδίζει έδαφος εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης η συζήτηση πως μια συμφωνία με την τρόικα που δεν θα μπορεί να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και να ψηφιστεί στη Βουλή με τις ψήφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού.
Αυτό με απλά λόγια συνεπάγεται δύο εκδοχές

Η ΝΔ σε κυβέρνηση και ΔΝΤ: Μην ζητάτε συνευθύνη από την αξιωματική αντιπολίτευση

Φωτογραφία: INTIME NEWS
Φωτογραφία: INTIME NEWS

Να μην ζητά συνευθύνη από την αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε η ΝΔ από την κυβέρνηση για τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι το σχόλιο απευθύνεται και στην Ουάσιγκτον, καθώς η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας την άποψη του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος μεταξύ άλλων...

Ο κόσμος δεν τους πιστεύει, δεν τους εμπιστεύεται

Σχετική εικόναΑς πούμε ότι σήμερα το απόγευμα ανακοινώνουν ότι συμφωνούν σε όλα με τους δανειστές και κλείνουν την αξιολόγηση. 

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι θα αλλάξει από την Δευτέρα η εικόνα της αγοράς; 

Στο πρώτο τρίμηνο η λιανική διαλύθηκε! 

Οι Έλληνες έκοψαν μέχρι και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Η έλλειψη εμπιστοσύνης ισοπεδώνει την Οικονομία...

Ιταλία: Νεολαίοι κομμουνιστές κατά Τσίπρα - Οποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος


Ιταλία: Νεολαίοι κομμουνιστές κατά Τσίπρα- Οποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα έχει εξαπολύσει το Μέτωπο Κομουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας ενόψει ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού σε πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Συγκεκριμένα, μέσω μία κατακόκκινης αφίσας που απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα να είναι σκεπτικός με σταυρωμένα χέρια γράφει: 

ΔΝΤ: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουμε συναίνεση και της αντιπολίτευσης για τα μέτρα

Φωτογραφία: AP Photo
Φωτογραφία: AP Photo

Διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό μεταξύ Αθήνας και θεσμών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

«Εχει σημειωθεί πρόοδος αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές», είπε, προσθέτοντας πως «κοιτάμε το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά»...

Βόμβες Τόμσεν: Οι ελληνικές κυβερνήσεις αντί μεταρρυθμίσεων μείωναν μισθούς

Φωτογραφία: Aris Oikonomou/SOOC
Φωτογραφία: Aris Oikonomou/SOOC

Η Ελλάδα θα χρειαστεί πολλά χρόνια ακόμη βοήθεια από τους εταίρους της
Σε 20 χρόνια θα επανέλθει το ΑΕΠ της στα επίπεδα προ κρίσης

Οι Ελληνες για χρόνια απολάμβαναν συντάξεις Γερμανίας
Φοβερή η αντίσταση για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων

«Βόμβες» για την Ελλάδα εξαπέλυσε...

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Tην ημέρα που ο Αλέξης αποφάσισε να «σκοτώσει» τον Καραμανλή

Είναι ο ορισμός του άφιλου ανθρώπου!

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει «σκοτώσει» όλες τις φιλίες που είχε οικοδομήσει στο παρελθόν. 

Στο πάνθεον των «πρώην φίλων» πέρασε πρώτος και καλύτερος ο μέντοράς του, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και τον ανέδειξε, ο Αλέκος ο Αλαβάνος. Κι ύστερα ήρθε η σειρά του Φώτη του Κουβέλη. Και τώρα των...

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ «ΜΠΑΜ»: Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι από τουρκικές σε Κουρδικό θύλακα

Έντονα θορυβημένη η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κουρδικό θύλακα του Afrin, όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα καθώς ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στον θύλακα με την συνεργασία των Κούρδων και πλασάρονται από δυτικά ακριβώς απέναντι προς τις τουρκικές.

Οι πληροφορίες ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ρωσική αεροπορική βάση στον κουρδικό θύλακα, παρά τις διαψεύσεις από την...

Μετωπική: Η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα παρά τις πιέσεις κυβέρνησης-δανειστών

Μετωπική: Η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα παρά τις πιέσεις κυβέρνησης-δανειστών

Σκληρή γραμμή μέχρι τέλους είναι αποφασισμένη να κρατήσει η ΝΔ, η οποία παρά τις πιέσεις -από κυβέρνηση και δανειστές- δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τα μέτρα που θα προκύψουν από τυχόν συμφωνία με τους θεσμούς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει...

Οι υπογραφές σε μια συμφωνία δεν δεσμεύουν μόνο την κυβέρνηση που τις έβαλε αλλά την δημοκρατία



Τον Φεβρουάριο του 2014 σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόριζε τους συνέδρους στην «προεκλογική Ελλάδα». 
Στην ομιλία του έστελνε μήνυμα στην Ευρώπη ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις συμφωνίες που υπέγραφε η κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων.
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές» είχε πει ο Τσίπρας. Προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν μπορεί να υπογραφεί επειδή «θα δεσμεύσει την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες».
Στη συνηθισμένη για τον Τσίπρα νοοτροπία του προέδρου του 15μελούς, που η ιστορία...

Προς οριστική ρήξη Τσίπρας-Τσακαλώτος

Γράφει ο Left Insider

Οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώτο στην τάξη υπουργό του είναι πλέον ανύπαρκτες. 

Οι πληροφορίες λένε πως ο Πρωθυπουργός έχει φτάσει να επικοινωνεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποκλειστικά μέσω αντιπροσώπων και δεν υπάρχει απευθείας επικοινωνία για τα τεκταινόμενα...

Η συγκλονιστική φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου – Βρυξέλλες 2016, Λονδίνο 2017… 22 Μαρτίου… – Δείτε την


Ακριβώς ένα χρόνο μετά την πρώτη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Το απόγευμα της Τετάρτης μια διπλή επίθεση, όπως φαίνεται...

Λονδίνο: Το χρονικό του τρόμου - Νεκροί, τραυματίες, μυστήριο με τον δράστη [εικόνες & βίντεο]

Λονδίνο: Το χρονικό του τρόμου -Νεκροί, τραυματίες, μυστήριο με τον δράστη [εικόνες & βίντεο]Τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο
5 νεκροί: Ο δράστης, ένας αστυνομικός και τρεις πολίτες
Τουλάχιστον 40 τραυματίες
Χτύπησε πεζούς με το τζιπ του στη γέφυρα Ουέστμινστερ
Ακολούθως μαχαίρωσε και σκότωσε αστυνομικό στον περιβάλλοντα χώρο της βουλής
Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη
Μέι: Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία
Εικόνες και βίντεο...

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Οι ξένοι που αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας!


Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτισμός
Η πολιτιστική ζωή της Ελλάδας υποβαθμίζεται λόγω των μεταναστών (57%). 
Με δυο λόγια, οι περισσότεροι Έλληνες-όχι αυτοί που ζουν στην Μόρια, αλλά σε όλη την επικράτεια-θεωρούν, ότι οι μετανάστες δεν μας παίρνουν μόνο τις δουλειές, αλλά επηρεάζουν και την πολιτισμική μας ομοιογένεια! Η οποία όπως είναι γνωστό έχει έντονα θετικά χαρακτηριστικά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο!...

Εσύ, νέε μου, πόσα τρόλεϊ έκαψες σήμερα;

Αποτέλεσμα εικόνας για τρόλειΕίναι λίγο δύσκολο να βρει κανείς τίτλο για τον υπουργό Τόσκα. 

Δημόσια Τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε και η προστασία του πολίτη είναι άγνωστη έννοια. 

Τέλος πάντων, τον άκουγα προχτές να λέει ότι ζούμε σε μία ασφαλή χώρα. Την ίδια μέρα είχαμε μία απαγωγή και μερικές «συνηθισμένες ληστείες». 
Να μην το ξεχάσουμε, είχαμε και μερικά τρομοδέματα...

Δεν αντιδρούμε γιατί περιμένουμε όλοι το σοκ!


Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που παραμένει στη δεκάδα με τη μεγαλύτερη μείωση στον δείκτη ευτυχίας από το 2005 στο 2016. 
Υπάρχει μία λίστα (Sustainable Development Solutions Network) που την κατατάσσει στην τρίτη θέση των χωρών που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των πολιτών της από τη διετία 2005-2007 μέχρι τη διετία 2014-2016 με μόνο τη...

«Η ομάδα της χαράς»


Η χτεσινή μέρα στις Βρυξέλλες κύλησε χαλαρά, με πρώτο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος φαίνεται ότι βρήκε το κέφι του μακριά από την Αθήνα και τα προβλήματά της, ειδικά αυτά με το Μαξίμου. 
Η συνάντηση με τους θεσμούς πολύωρη μεν αλλά κύλησε ομαλά. 
Ο «σκληρός» Πωλ Τόμσεν επέλεξε να μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάλεξη σε φοιτητές στην Οξφόρδη και ο πιο ήπιος Μπενουά Κερέ μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ επέστρεψε στο γραφείο του στην Φρανφκούρτη...

Τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ;


Photo by Sooc
Γράφει ο Left Insider
Από την ημέρα που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και υφίσταται τη φθορά του να μιλάει αριστερά και να περπατάει «δεξιά», η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως μικραίνει διαρκώς στα μάτια της κοινής γνώμης και των δημοσκοπικών ευρημάτων, αλλά ουδεμία ουσιαστική απειλή προκύπτει από το εσωτερικό της.
Στο παρελθόν είδαμε κυβερνήσεις να μην μπορούν να σταθούν όρθιες υπό...

Η κυβέρνηση διάλεξε τον δρόμο του παλιόπαιδου, που το μόνο που μπορεί είναι να χαλάσει το πάρτι


Με τις καταληκτικές ημερομηνίες υπογραφής της συμφωνίας να έχουν σπάσει το ρεκόρ των Ιεχωβάδων σε προαναγγελίες για την συντέλεια του κόσμου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε δύσκολη θέση. 
Η απειλή ότι θα κάνει εκλογές και θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους τρομοκράτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έδειξε να αδιαφορεί αν...

Σας ευχαριστούμε... Στο "Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη" ξεπεράσαμε τους 4 εκατομμύρια επισκέπτες!

Αποτέλεσμα εικόνας για ευχαριστούμεΣας ευχαριστούμε θερμά!


Στο Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη ξεπεράσαμε τους 4 εκατομμύρια επισκέπτες!


Και πάλι σας ευχαριστούμε!


Συνεχίζουμε πιο δυνατά...


Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: «σε λίγο δεν θα γεμίζουμε ούτε ταξί»


Αποτέλεσμα εικόνας για χλεύη και λοιδορίες
Νομίζω πως κανένας, στοιχειωδώς, σοβαρός άνθρωπος δεν θα ήθελε σήμερα να δηλώνει Συριζαίος. 
Και οι επώνυμοι που τον στήριξαν στις «ένδοξες» εποχές, τώρα ένας-ένας διαχωρίζουν την θέση τους. 
Επικαλούνται πλάνη. Απογοήτευση ή ενοχές; Μάλλον και τα δύο...

O Καραμανλής δηλώνει «παρών»


Αποτέλεσμα εικόνας για καραμανλής κώσταςΗ 21η Μαρτίου  θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Κώστα Καραμανλή. 

Η απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων αθώωσε παμψηφεί τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση του.
Με την απόφαση αυτή δικαιώθηκε απολύτως ο  πρώην πρωθυπουργός, στοιχείο που αποτελεί χωρίς αμφιβολία  την μεγαλύτερη ικανοποίηση για κάθε πολιτικό που άσκησε εξουσία...

Η φασιστική… Δημοκρατία μικρονοϊκών Ευρωπαίων


Αποτέλεσμα εικόνας για O dr Σόιμπλε και ο κ Σαπέν

O dr Σόιμπλε και ο κ Σαπέν λένε αλήθεια ότι στην Ελλάδα στο παρελθόν και σε άλλες χώρες που είναι αιχμάλωτες δανειστών απαιτείται στα λόγια από τις αντιπολιτεύσεις να συμφωνήσουν στα μελλοντικά μέτρα που υπογράφουν οι κυβερνήσεις. Μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητήθηκε

Αυτή, όμως δεν είναι η μόνη αντίφαση σ αυτή την ιστορία. 
Το σημαντικό είναι ότι αυτή η απαίτηση καταργεί την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και του πλουραλισμού. Της Δημοκρατίας...

Ο Κυριάκος δεν μπλοφάρει

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριάκος μητσοτάκης

Ο κ. Σόιμπλε έχει τις απόψεις του κι αυτές έχουν εκφραστεί με κάθε ευκαιρία. Όλως τυχαίως αυτές συμπίπτουν με τις αντίστοιχες απόψεις κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν από 180 βουλευτές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έχει ήδη απαντήσει αρνητικά. Και θα κάνουν λάθος αν νομίσουν ότι μπλοφάρει...

Η ΝΔ επιμένει: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα - Η κυβέρνηση αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Όχι μόνο επιμένει η ΝΔ ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τα μέτρα, αλλά κατηγορεί και την κυβέρνηση για παρέμβαση σε κύκλους δανειστών για να βρει στήριξη στη Βουλή.

«H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα: Δεν θα τα ψηφίσει», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να...

«ΒΟΜΒΑ»: Αμερικανορωσικό χαστούκι στον «Σουλτάνο» – Τινάζει στον αέρα τον Τουρκικό επεκτατισμό

Οι Κούρδοι της Συρίας (οι ίδιοι που ο Ερντογάν επιμένει να αποκηρύττει ως «τρομοκράτες, χειρότερους κι από τζιχαντιστές») ανακοίνωσαν χθες ότι προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία (την ίδια που ο Ερντογάν επιλέγει πλέον να αποκαλεί «φίλη»).

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΦΙΔΑ
Το ρωσοκουρδικό «ντιλ» θέλει τη Μόσχα να αποκτά τη δική της στρατιωτική βάση στις αυτονομημένες κουρδικές περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, εν προκειμένω στο...

Απίστευτος Ντάισελμπλουμ: Οι χώρες του Nότου έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες και ζητούν βοήθεια

Φωτογραφία: AP Photo/Bundas Engler
Φωτογραφία: AP Photo/Bundas Engler

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δέχθηκε σφοδρά πυρά από ευρωβουλευτές καθώς αρνήθηκε να ανακαλέσει ή να ζητήσει συγνώμη για δήλωσή του στη FAZ με την οποία αναφέρεται μειωτικά για τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το απόσπασμα της συνέντευξης στην FAZ που αναδημοσιεύουν οι “Financial Times” ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει: 

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΤΡΑΜΠ: «Απαγορεύει» στους Αμερικανούς να πάνε στη Κωνσταντινούπολη

Μια νέα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Τουρκία μετά την είδηση που μετέδωσαν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με αυτήν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στους Αμερικανούς πολίτες που έχουν σκοπό να ταξιδεύσουν σε...

Επιβλητική παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, για την 25η Μαρτίου [βίντεο]

Επιβλητική παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, για την 25η Μαρτίου [βίντεο]

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη παρέλαση στην Φλόριντα των ΗΠΑ ενόψει των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Όπως κάθε χρόνο στην έτσι και φέτος πήραν μέρος οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς οι οποίο απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των Ελλήνων της ομογένειας...

Ο Καραμανλής «έσπασε» τη σιωπή του – Τι είπε για το Βατοπέδι


Αποτέλεσμα εικόνας για καραμανλής κώστας«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή»

τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με αφορμή την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους, στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την εξής δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. 
Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις...

Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι ζητά υπογραφή Ν.Δ. στα μέτρα

Διαψεύδει το ΔΝΤ τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν ότι το Ταμείο ζητά τη στήριξη και της αντιπολίτευσης για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019. 

Οπως ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σαπέν «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».
Νωρίτερα ωστόσο, ο Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει το ακριβώς...

Κλέφτες και αρματολοί στο κρεβάτι της ψυχανάλυσης

Σχετική εικόναΑν θέλεις να βρεις την ταυτότητα ενός λαού, ψάξε τους μύθους του. 

Αν θες να καταλάβεις τις διαθέσεις ενός κόμματος για την εξουσία, ερμήνευσε την ρητορική του. 

Κι αν πάλι θες να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο, άκου πρώτα την βιοθεωρία του.

Για όσους έπαθαν σοκ από το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, περί «αναδιανομής κλοπιμαίων από τα σούπερ μάρκετ» θα πρέπει  πρώτα, να ανατρέξουν στην εθνική τους μυθολογία, πριν καταλήξουν στους σύγχρονους «νευρωτικούς παροξυσμούς» της Αριστεράς. ...

Ο δικός μας Ευκλείδης επέστρεψε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσακαλώτος σακίδιοΚοίταξα δίπλα μου, την ώρα που οι συμπολεμιστές κερδίζαμε σπιθαμή προς σπιθαμή την πορεία μας προς την Βουλή των Ελλήνων. 

Παραλίγο να μην τον γνωρίσω! Τον πρόδωσε το κόκκινο σακίδιο και η μπλούζα με την στάμπα της Σκάρλετ. 

Ο Ευκλείδης, ο δικός μας Ευκλείδης ήταν εκεί! 

Στην διαδήλωση των Ελλήνων φιλελέδων για το ευρώ! 

Ο Ευκλείδης επέστρεψε…


Ο Ευκλείδης ήταν πάντα δικό μας παιδί...

Και ξαφνικά μας προέκυψε ξανά κίνδυνος νέων μέτρων το 2017 λόγω ύφεσης

Η εμπλοκή στα δημοσιονομικά για το 2018 είναι το νέο πεδίο σοβαρών διαφωνιών που ανέκυψε αιφνιδίως κατά το χθεσινό Eurogroup και έθεσε σε συναγερμό την κυβέρνηση και τους δανειστές το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Η βαθιά ύφεση της οικονομίας στο τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς και οι ενδείξεις καθίζησης στο πρώτο τρίμηνο του 2017 επανέφεραν στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης θέμα...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΣΣΗ! «Την φτήνια, την χυδαιότητα, τον ηλικιακό ρατσισμό…»

Ο εκνευρισμός της δημοσιογράφου και η ανάρτησή της στο facebook!

Η πρεμιέρα του Star Academy απασχόλησε πολύ τα social media και όλοι είχαν κάτι να γράψουν για το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Epsilon. Τα σχόλια πολλά και διάφορα… Ιδιαίτερη είναι όμως η ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο η Έλενα Ακρίτα για την Άννα Βίσση:

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Τελειώνει» η Τουρκία – Ζωτικής σημασίας συμφωνία με τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετατρέπουν την χώρας μας σε ασφαλές «οχυρό» στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ενώ «τελειώνουν» παράλληλα Τουρκία και Σαουδική Αραβία.

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει πυραύλους S400 από τη Ρωσία και η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να θέσουν υπό αμφισβήτηση...

ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ! Η απάντηση της στον Καμμένο (video)


Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντόρα Μπακογιάννη καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, σχολίασε το άρθρο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με το οποίο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΝΔ.
«Δεν απαντώ στον κ. Καμμένο γιατί του απάντησε ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, ο βουλευτής Σερρών, ο οποίος είναι...