Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποτύχατε και ως αντιμνημονιακοί και ως μνημονιακοί

Με «όπλο» του την πραγματικότητα αλλά και τους αριθμούς της ελληνικής οικονομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε στη Βουλή ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να ψεύδεται και να αποπροσανατολίζει τον λαό. 
Εκκινώντας την ομιλία του υπενθύμισε όλα όσα έλαβαν χώρα το 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατέλαβε την εξουσία. «Να το πούμε ξεκάθαρα, εσείς που είπατε ότι είστε κάθε λέξη του συντάγματος ένα μήνα νωρίτερα είχατε ευτελίσει το σύνταγμα με την την προεδρική εκλογή. Σε αγαστή συνεργασία με  την Χ.Α...
και τον Φ. Κουβέλη ήρθατε να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές πολιτικές που βίωσε η χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Εκλεχθήκατε τη μια φορά ως αντιμνημονιακοί και μετά ως μνημονιακοί. Αποτύχατε και τις δύο φορές».
Μάλιστα, έφερε στο φως μια ακόμη «ανάγνωση» της πρόσφατης ρήσης του Ν. Βούτση σχετικά με το ποιος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά. «Εκτός αν ο κ. Βούτσης εννοούσε ότι κάποιοι δανειστές που ένα λαϊκίστικό κόμμα μετατράπηκε πειθήνιο όργανό τους. Γίνατε παράδειγμα για τους δικούς τους λαϊκιστές. Γίνατε πως το είχατε πει «χρήσιμοι ηλίθιοι»!
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο υπερπλεόνασμα της κυβέρνησης, καταδεικνύοντας ότι τελικά η κυβέρνηση επιθυμούσε μέσω αυτού να δώσει επιδομάτα. «Μπορεί κάποιος φωστήρας να εξηγήσει γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητάνε οι δανειστές; Γιατί πρέπει να δίνουμε επιχειρήματα σε κάποιους πιστωτές, που λένε ότι αφού βγάζετε τόσο ψηλά πλεονάσματα, τι την θέλετε τη μείωση του χρέους;», αναρωτήθηκε αρχικά και έδωσε τη σχετική εξήγηση: «Τα θέλετε για να μοιράσετε κάποια επιδόματα, αντιγράφοντας τις χειρότερες πελατειακές πρακτικές της αντιπολίτευσης. Τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα του '16 και του '17 είναι προϊόν της παράλογης υπερφορολόγησης».
Χαρακτήρισε, δε, ψέμα ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία, εξηγώντας ότι προστατεύεται μόνο η πρώτη κατοικία που έχει υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη. φροντίστε η έναρξη των πλειστηριασμών να αφορά πρωτίστως τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
«Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος»
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια. Κι αυτό διότι έχουν ήδη θεσμοθετήσει μέτρα για το 2019 και το 2020. «Όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει μια ειδική αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συνδέεται με την όποια λύση για το χρέος. Ποιους πλήττει όμως αυτό; Τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής σας είναι οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν πανηγυρίζαμε αγκαλιά με καναλάρχες όταν άλλαζαν οι ιδιοκτησίες»  
Με στόχο τον Πάνο Καμμένο και την παρουσία του στην αλλαγή ιδιοκτησίας του σταθμού «Ε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τα ανύπαρκτα έσοδα από το λαθρεμπόριο και την φοροδιαφυγή. «Εισπράξατε 100.000.000  ευρώ ενώ είχατε υποσχεθεί 3 δις», είπε και αναρωτήθηκε: «Για το ζήτημα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου θα κάνετε κάτι επιτέλους; Ή μήπως επειδή τα τελευταία χρόνια απέκτησαν όλως τυχαίως ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση θα συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν; Τολμάτε να μιλάτε για διαπλοκή;».
Οι διαφορές της Ελλάδας με την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία
«Κύριε Τσίπρα, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία, όταν βγήκαν από τα μνημόνια, είχαν το ίδιο δεσμευτικό πλαίσιο;». Με αυτή την ρητορική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης κατέδειξε ότι τελικά η διαπραγμάτευση Τσίπρα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τον προεδρό της ΝΔ δεν ψήφισαν εκ των προτέρων μέτρα, δεν ψήφισαν πλεονάσματα 3,5% για 5 χρόνια, δεν έχουν  capital controls; «Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια θα επιτευχθεί μόνο όταν κάνουμε αυτά που έκαναν οι παραπάνω χώρες. Χωρίς μέτρα για το μέλλον, χωρίς ασφυκτική πίεση. Στην Ευρώπη το έχουν τούμπανο. Στελέχη της Κομισιόν μιλούν για κάτι που μοιάζει με νέο μνημόνιο και το ονομάζουν υβριδικό. Αυτή είναι η νέα ονομασία», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να χτίσετε σχέσεις πελατειακές»
Ειδική μνεία έκανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χτίσει το δικό του κομματικός κράτος. Ενδειτικά είναι τα στοιχεία που διάβασε στη Βουλή:  13.000 περισσότεροι συμβασιούχοι, με υποσχέσεις για μονιμοποίηση. Συστήσατε 48 καινούριους κρατικούς φορείς. «Αντί να συμμαζέψετε το κράτος, το ξεχειλώνετε. Γονατίζετε τους έλληνες στους φόρους. Πετσοκόβετε συντάξεις, μειώνετε κοινωνικές δαπάνες, μοιράζετε επιδόματα αφού τα έχετε υφαρπάξει από τις τσέπες των πολιτών, ενώ χτίζετε το δικό σας πελατειακό κράτος», συμπέρανε.
Διαλέξτε κωλοτούμπας ή ψεύτης
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε πλήρως το ψέματα της σημερινής κυβέρνησης. «Θυμίζω κύριε Τσίπρα τι λέγατε πριν ένα χρόνο. Τους επόμενους μήνες αναμένεται με το κλείσιμο της β' αξιολόγησης και τα μέτρα για το χρέος, η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτά είπατε πέρσι. Έκτοτε έχετε τονίσει πόσο σκληρά διαπραγματευτήκατε. Πόσες ώρες αφιερώσατε για να μπει η Ελλάδα στο QE. Εξαιτίας σας το χάσαμε όμως! Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που διαπραγματεύεστε. Τα δίνετε όλα και δεν παίρνετε τίποτα! Φταίω να σας πω ψεύτη; Ή να σας πω κωλοτούμπα; Όρο που έχετε πατεντάρει. Διαλέξτε», είπε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: