Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι περισσότερο από το μισό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Σχετική εικόνα
O Πέτρος Τατσόπουλος κάτι ξέρει από ΣΥΡΙΖΑ και έκανε την διαίρεση καλά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαιρείτο σε τρία μέρη
Τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, του «Λ», του Λαφαζάνη και του Λαπαβίτσα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%,. Λενινιστές, χαμένοι στην κοσμάρα τους, που ούτε ενοχλούσε, ούτε ενοχλούσαν. Τον στενό κύκλος του Αλέξη Τσίπρα, που του έλεγε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι το ηχόχρωμα της φωνής του έφερνε στον Ανδρέα  και γεννήθηκε για να...
κυβερνήσει την Ελλάδα. Και αυτούς που πήδηξαν πάνω  που στο άρμα όταν είδαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα γίνει κυβέρνηση. Τους κουρουμπλήδες και τους σπίρτζηδες που από το ΠΑΣΟΚ ξέρανε πως γίνεται και τους τσακαλώτους και ο Κοντονήδες που δεν είχαν πρόβλημα να το μάθουν. Η εξουσία τους έκανε όμοιους. Οι υπογραφές και τα ψέματα όμως είναι όπως οι τρύπες στα καράβια. Όσο περισσότερα τόσο περισσότερο νερό μπάζουν. Και τα ποντίκια με το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ να έχει γίνει σουρωτήρι και να βουλιάζει άρχισαν ψάχνουν οδό διαφυγής.
Για μερικούς, όπως ο Παππάς ή η Γεροβασίλη οδός διαφυγής δεν υπάρχει. Η μοίρα τους έχει δεθεί με την μοίρα του Τσίπρα και θα βυθιστούν μαζί με τον καπετάνιο. Άλλοι ξέροντας ότι θα μείνουν στα αζήτητα θα αποσυρθούν. Ένα όμως κομμάτι που θα αναζητήσει καταφύγιο εκεί που πάντα το έβρισκε. Στην ιερή αγελάδα του 4% της μεταπολιτευτικής αριστεράς. Εκεί που δεν υπάρχει κριτική γιατί δεν υπάρχει πραγματικότητα. Ο δρόμος της επιστροφής όμως δεν θα είναι εύκολος.
Το 2Λ  που μαζί με την Ζωή, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 για να  αφήσει πίσω του αναμνήσεις και μερικά από τα διασκεδαστικότερα προεκλογικά spot δεν πρόκειται να τους κάνει δεκτούς αλλά ούτε ενδιαφέρει. Η πιθανότητα οι 2Λ να κάνουν κυβέρνηση είναι λίγο μικρότερη από τους Ποσαδιστές της 4ης Διεθνούς. Η εξουσία είναι ότι η ανθρώπινη σάρκα για τις τίγρεις και οι τσακαλώτοι και οι φίληδες δεν πρόκειται να ξεχάσουν την γεύση της. Ιδανικά θα πάνε στο  4% της ανέγγιχτης αριστεράς, να παίξουνε το παιχνίδι του προδομένου αγώνα, να πούνε ότι υπομένανε τις εντολές των θεσμών και κάνανε τα στραβά μάτια στα deals του Καμμένου. Οτι η αριστερά του Τσίπρα δεν ήταν η πραγματική αριστερά ότι η αντίσταση τους φαίνεται από τις δηλώσεις τους και να επιστρέψουν.. ελπίζοντας ότι η αριστερά στο τέλος θα νικήσει.  Μόνο που το στενό περιβάλλον του Τσίπρα, οι καταραμένοι του Αλέξη που δεν έχουν δρόμο επιστροφής θα τους θυμίζει ότι το «μαζί τα υπογράψαμε» είναι κάτι σαν το «μαζί τα φάγαμε». Είναι η αλήθεια.
Χθες ήταν η πρώτη φορά που ο Φίλης μίλησε και η κυβέρνηση δεν έκανε την παλαβή. 
Το «Ο κ. Φίλης γνωρίζει πολύ καλά και το νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και ο ίδιος το έχει ψηφίσει και αυτό προβλέπει ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία μέχρι ποσού αξίας του ακινήτου 280.000 ευρώ» που είπε ο Δημήτρης  Τζανακόπουλος μετά τις δηλώσεις του Φίλη ήταν κάτι το καινούργιο. Υπενθύμιζε ότι σε αυτό το παιχνίδι που όλοι μαζί παίξανε κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει την αθώα περιστερά.
Η αριστερά μπορεί να  ξαναγίνει αυτή που ήταν. Η αριστερά του 4% και της κοσμάρας των 2Λ που θα σχεδιάζει καταλήψεις νομισματοκοπείων στις λαδόκολες των ταβερνών, μέχρι τα σχέδια να καλυφθούν από την τυροκαυτερή που ακούμπησε ο σερβιτόρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι το κόμμα που κυβέρνησε, το μισό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο δρόμος στο  cocooning της ανευθυνότητας του 4% για κάθε έναν που κυβέρνησε έχει κλείσει οριστικά.

Του Αντώνη Πανούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: