Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Βγαίνει από τα «αριστερά» στον Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Τελικά η κοινωνική ευαισθησία είναι προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ; 
Το λεγόμενο «ηθικό» πλεονέκτημα είναι κάτι που βρίσκει αναφορά στις τάξεις του κυβερνητικού κόμματος ή έχει μείνει στον παλιό Συνασπισμός; 
Δύο κρίσιμα ερωτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ του 2017, τις απαντήσεις των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει όχι μόνο να τις έχει βρει, αλλά να τις έχει περάσει στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής. 
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι...

ούτε η κοινωνική ευαισθησία είναι προνομιακό πεδίο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ούτε και το «ηθικό πλεονέκτημα» είναι στοιχείο που κάνει τη διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ πλέον.
Στο πλαίσιο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να κάνει κινήσεις , με τις οποίες σε άλλες εποχές, θα λέγαμε ότι «την βγαίνει από αριστερά στον Αλέξη Τσίπρα» ή με άλλα λόγια ότι «πληρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο νόμισμα».
Μόνο τυχαία δεν είναι λοιπόν η επιλογή της ΝΔ να αναδεικνύει δύο ζητήματα που αμφισβητούν τόσο την πεποίθηση που έχουν ορισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο νου του τα λεγόμενα «λαϊκά» στρώματα, όσο και την παγιωμένη από παλιά άποψη ότι η διαφθορά δεν ευδοκιμεί στις λεγόμενες «αριστερές» κυβερνήσεις. 
Στην πρώτη περίπτωση η ΝΔ θα τονίζει το θέμα των πλειστηριασμών. Μια υπόθεση, την οποία είχε κάνει σημαία ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. Πολλοί πολίτες πίστεψαν το 2014 τη φράση του κ.Τσίπρα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και στήριξαν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τείνει να κάνει τους πλειστηριασμούς καθημερινότητα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ως αρχή ότι πέρα και πάνω από όλα η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, όπως συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του, θα συνεχίζει να απλώνει δίχτυ ασφαλείας στα ακίνητα των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη, αντιπαραβάλλοντας την πολιτική που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους πλειστηριασμούς, στην ομιλία του στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. 
«Πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας οφείλει να είναι η αποκάλυψη και η τιμωρία των "στρατηγικών κακοπληρωτών". Των πονηρών που εκμεταλλεύονται το πλαίσιο προστασίας του Κράτους για τους αδύναμους. Το οφείλουμε σε όλους τους συνεπείς δανειολήπτες που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτό πρέπει, επιτέλους, η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης.

Το δεύτερο πεδίο , στο οποίο έχει επιλέξει να σηκώσει τους τόνους τις αντιπολίτευσης ο κ.Μητσοτάκης είναι το θέμα της πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία και ο ρόλος σε αυτή του υπουργού Άμυνας.
Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η ταύτιση του κ.Καμμένου με τον κ.Τσίπρα, ειδικά μετά την συζήτηση στη Βουλή, μόνο κακό κάνει πολιτικά στον πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Πληροφορίες μάλιστα θέλουν την ΝΔ να διαθέτει δημοσκοπήσεις , στις οποίες παρατηρείται μεγάλη αποσυσπείρωση ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος, εξαιτίας της υπόθεσης με τα 300.000 βλήματα. 

Το θέμα με την Σαουδική Αραβία θεωρείται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι καταρρίπτει με εκκωφαντικό, όπως λένε, τρόπο το επιχείρημα περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς, το οποίο υπήρξε «όπλο» στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: