Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Φαιδρές ΣΥΡΙΖΟμεθοδεύσεις με το Πόθεν Έσχες της Μαρέβα

Φαιδρές μεθοδεύσεις, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι την υπόθεση του «πόθεν έσχες» της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει της κρίσιμης συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, 
καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κατηγόρησε ευθέως την πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για παραβίαση του απορρήτου και επιλεκτικές διαρροές στον Τύπο εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ...
«Πληροφορηθήκαμε από ορισμένα site ότι η πρόεδρος της Επιτροπής έστειλε επιστολή προς την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, με την οποία της ζητά περαιτέρω στοιχεία για την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον κ. Μητσοτάκη. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έστειλε την επιστολή χωρίς να ενημερώσει κανέναν και ζητά στοιχεία για μια υπόθεση που ομόφωνα έχουμε συμφωνήσει ότι έχει κλείσει. Ομόφωνα είχαμε καταλήξει ότι η κυρία Γκραμπόφσκι δεν υποχρεούταν να καταθέσει δήλωση την περίοδο της διάστασης» είπε ο κ. Τσιάρας.
Και προσέθεσε: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία γι’ αυτή την κατάσταση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω της υπόθεσης με τα βλήματα, των προαπαιτούμενων κ.ά. Το να επιχειρούν να επαναφέρουν υποθέσεις που ομόφωνα έχουν λήξει αποτελεί προσπάθεια απόδρασης».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες προγραμματίζει συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να συζητηθεί το πόθεν έσχες της κυρίας Γκραμπόφσκι.
Συμπτωματικά, εκείνη την ημέρα ψηφίζεται και ο κρατικός προϋπολογισμός.
Τι απαντά η Χριστοδουλοπούλου
«Τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή», δηλώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Τασία Χριστοδουλοπούλου απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφέρει επίσης πως «ουδέποτε διέρρευσε οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενο της γιατί τηρεί ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή», «γιατί ουδέποτε έκανε χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών» αλλά ο κ. Τσιάρας είναι εκείνος που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την ύπαρξη της επιστολής.
«Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις στους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες, του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Κώστα Τσιάρα, ότι δήθεν διέρρευσα επιστολή μου η οποία περιέχει αίτημα για την παροχή συμπληρωματικών στοιχείων σχετικά με τη δήλωση της συζύγου του κ. Κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, αναφέρω τα ακόλουθα:
Ουδέποτε διέρρευσα οτιδήποτε σχετικό με αποστολή επιστολής ή το περιεχόμενό της προς οποιοδήποτε site ή άλλο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, από μια πρόχειρη ανάγνωση των διάφορων sites, κανένα δεν αναφέρει τίποτε για την επίδικη επιστολή.
Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τσιάρας, με τις δηλώσεις του, χρεώνοντάς μου μάλιστα ότι παραβίασα απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί έκτακτος έλεγχος στη δήλωση Πόθεν Έσχες της κας Γκραμπόφσκι», αναφέρει η κ. Χριστοδουλοπούλου και προσθέτει: «Με την παρούσα δήλωση επιθυμώ να διευκρινίσω ότι τα έγγραφα στοιχεία, που ζητήθηκαν από την κα Γκραμπόφσκι, υπάγονται στον τακτικό έλεγχο και όχι σε οποιασδήποτε μορφής έκτακτου ελέγχου. Κατά συνέπεια, είχα την αρμοδιότητα να ζητήσω συμπληρωματικά στοιχεία, κατόπιν αιτήματος του ορκωτού ελεγκτή, και, ως εκ τούτου, ο κ. Τσιάρας, μέλος της Επιτροπής, βιάστηκε να θέσει το θέμα δημόσια, αντί να ζητήσει επισήμως εξηγήσεις ή να περιμένει την προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, προς κάθε κατεύθυνση, ότι τηρώ ευλαβικά τους κανόνες εχεμύθειας και το απόρρητο των συζητήσεων στην Επιτροπή, και ουδέποτε έκανα χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, για να υπηρετήσω σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: