Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Όταν τα όνειρα του Αλέξη διαψεύδονται, αναλαμβάνει το παρακράτος της λάσπης


Αποτέλεσμα εικόνας για όνειρα τσίπρα

Μέσα σε πέντε μέρες διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλες οι προσδοκίες για την «επιστροφή» του Αλέξη Τσίπρα! 

Οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνουν το «κλείσιμο» της ψαλίδας, 
η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν προκύπτει και την ίδια στιγμή 
οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ομολογούν την πράξη γενοκτονίας της μεσαίας τάξης. 
Τι απέμεινε στα υπόγεια του Μαξίμου; Η λάσπη!...


Ήταν μία πραγματική διαολοβδομάδα για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι υποψιασμένοι της αγοράς υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινούσε μία μεγάλη επικοινωνιακή αντεπίθεση, μέσω της οποίας θα προσπαθούσαν να πείσουν το εκλογικό σώμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέκαμπτε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει τις εκλογές. 
Το σενάριο αυτό είχε τέσσερα πόδια
Το πρώτο ήταν η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μετά και από την μεταμόρφωση του Αλέξη Τσίπρα από έναν κομμουνιστή παλαιού τύπου σε έναν Ευρωπαίο σοσιαλδημοκράτη. 
Το δεύτερο, οι δημοσκοπήσεις ως απόδειξη της επιστροφής του μεγάλου ηγέτη σε θέση μάχης για την διεκδίκηση και των επόμενων εκλογών. 
Το τρίτο, η ανάδειξη «σκανδάλων» και 
το τέτερτο, η προσπάθεια να στρέψουν την Νέα Δημοκρατία σε μία περίοδο βαθιάς εσωστρέφειας.
Ο στόχος είναι ευδιάκριτος. Να περιοριστούν οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και ταυτόχρονα να πριονιστούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Το απολύτως πετυχημένο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποτραπεί η καθαρή νίκη και η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι αυτή την περίοδο μπορούν να καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας και με δεδομένο ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Κατά συνέπεια, έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους να δημιουργήσουν ισχυρούς θύλακες στο δημόσιο τομέα και σε ευαίσθητες υπηρεσίες του, έτσι ώστε η πιθανή συμμετοχή τους σε μία μελλοντική κυβέρνηση να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, ακόμη κι αν δεν θα ελέγχουν πολλά υπουργεία. 
Όλα αυτά έχουν μία βασική προϋπόθεση: Να μην πετύχει ο Κυριάκος μία σαρωτική νίκη.
Το σενάριο υπάρχει, η υλοποίησή του βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η πραγματικότητα ανατρέπει διαρκώς τα δεδομένα! 
Την Δευτέρα η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έδειξε ότι η ψαλίδα δεν μικραίνει. Αντίθετα, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να παγιώνεται και μάλιστα σε διψήφια νούμερα. Αυτό ήταν το ένα «χτύπημα». 
Το άλλο ήρθε από την συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του κ. Juncker, του κ. Μαργαρίτη Σχοινά της Κομισιόν, μέσα από την οποία έγινε σαφές ότι τα υπερβολικά αισιόδοξα σενάρια για το τέλος της Εποπτείας δεν υφίστανται. Κι έπειτα πετάχτηκε η βόμβα από τους οικονομικούς υπουργούς. Αυτός που την πέταξε, δηλαδή, ήταν ο κ. Χουλιαράκης. 
Ο κ. Τσακαλώτος κλήθηκε να υποστηρίξει την ομολογία γενοκτονίας της μεσαίας τάξης. Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την συζήτηση στην Βουλή για την ανομία. 
Εκεί όπου ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και πως αλλάζει το κλίμα; Με λάσπη. Κι από αυτή έχουν ατελείωτα αποθέματα στα υπόγεια του Μαξίμου. 
Λάσπη, κατασκευή ψευδών ειδήσεων και διαζύγιο από την πραγματικότητα. Επειδή ακριβώς αυτή η πραγματικότητα δεν τους αρέσει. Θα ήθελαν να είναι η πιο πετυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Να αλλάζουν την Ευρώπη και να κυριαρχήσουν στην πολιτική σκηνή για τις επόμενες δεκαετίες. Κι επειδή αυτά δεν συμβαίνουν, δημιουργούν μία επίπλαστη πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: