Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ένας "Μεγάλος Αδελφός" στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετική εικόνα
Στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται, ίσως για πρώτη φορά στην πατρίδα μας, για το τι πραγματικά είναι η Αριστερά, - στην οποία έχει βοηθήσει ιδιαίτερα ο κ. Αλέξης Τσίπρας και ο τρόπος που ασκεί την εξουσία-, έρχεται να προστεθεί η δήλωση του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Βερναρδάκη, ότι στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν κάθε μήνα τους "δεξιούς" λογαριασμούς στα social media και μάλιστα, ποιες αλληλοεπιδράσεις έχει ο ένας με τον άλλον.
Μιλάμε για έναν κανονικό "Μεγάλο Αδελφό". 
Είναι, όμως, αυτή η αποκάλυψη του κ. Βερναρδάκη κάτι το πραγματικά αναπάντεχο;

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ο κύριος Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία, την εποχή της "Πρώτης φοράς Αριστερά", δηλαδή την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα - Κωνσταντοπούλου - Βαρουφάκη - Λαφαζάνη κ.λ.π., τότε είχαμε πρωτακούσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κύριο Πάνο Καμμένο, να δηλώνει ότι ο στρατός θα εγγυηθεί την εσωτερική ασφάλεια του κράτους. Σήμερα, που ακούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι δηλαδή ο σκοπός της –αν ποτέ πάρει την εξουσία– θα είναι να κλείσει όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να φτιάξει πολιτοφυλακές για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια στις γειτονιές και να συστήσει λαϊκά δικαστήρια για να δημεύσει την περιουσία όλων όσοι μας έβαλαν στα μνημόνια, ξεχνάμε ότι η κυρία αυτή έφτασε στο τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της χώρας: Στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Και δεν έφτασε μόνη της εκεί, έφτασε γιατί την πρότεινε ο κύριος Τσίπρας.
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για αυτή την πολύ υψηλή θέση, αποκλείεται να μη γνώριζε μετά από τόσα χρόνια φιλίας και συνεργασίας τις πραγματικές της ιδέες. Ιδέες μαύρες, ιδέες φασιστικές, πασπαλισμένες, φυσικά, με τη χρυσόσκονη της Αριστεράς.
Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα στην Ελλάδα, σήμερα, ότι η Αριστερά από όπου και αν πήρε την εξουσία, δεν κυβέρνησε πουθενά με δημοκρατικό τρόπο. Όπου πήρε την εξουσία, προσπάθησε να επιβάλει μία άποψη: Την άποψη του Κόμματος. Την άποψη της Επανάστασης. Την άποψη της δικτατορίας του προλεταριάτου. Και οποιοσδήποτε ξέφευγε από αυτή την άποψη, είτε έχανε τη ζωή του είτε βρισκόταν σε στρατόπεδα εξορίας στη Σιβηρία ή οπουδήποτε αλλού.
Η πραγματική σχέση του πυρήνα της αριστερής ιδεολογίας με τη Δημοκρατία είναι μηδενική. Βρίσκονται σε δύο διαφορετικά σημεία. Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι γέννημα της αστικής τάξης. Για αυτό και στην μαρξιστική ιδεολογία θεωρείται το πολίτευμα των "μπουρζουά" (Bourgeois), δηλαδή το πολίτευμα μιας παρηκμασμένης τάξης. Αντιθέτως, ο σκοπός της Αριστεράς είναι να μπορέσει μέσω της δικτατορίας του προλεταριάτου να μας οδηγήσει στην κομμουνιστική κοινωνία.
Όλα αυτά ίσως να μην μπορεί να τα πει ευθέως ο κύριος Τσίπρας, αλλά ξεχνάμε πως ο κ. Παππάς προσπάθησε να κάνει, πέρυσι, ακριβώς αυτό που είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου: Να κλείσει τα κανάλια. Είναι αλήθεια, πως η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν κρύβεται. Τα λέει όλα "φόρα παρτίδα", χωρίς συστολή, γιατί πολύ απλά είναι περήφανη για αυτές τις ιδέες. Από την άλλη, ο κύριος Νίκος Παππάς, είναι πολύ πιο προσεχτικός. Δεν είπε ότι θέλει να κλείσει τα κανάλια, αλλά εφηύρε μία έκθεση ενός Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για να μπορέσει να κλείσει τα ΜΜΕ και να εκβιάσει με αυτή την απειλή και τα υπόλοιπα, να παρουσιάζουν τις ειδήσεις κατά τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε.
Το ίδιο άλλωστε κάνουν και σήμερα, έχοντας στήσει μια ολόκληρη προπαγανδιστική μηχανή σε όλα τα ΜΜΕ. Κυκλοφορούν εφημερίδες, -πως εκδίδονται κανείς δεν γνωρίζει,-που μετά βίας πουλάνε χίλια φύλλα η καθεμία. Μιλάμε για εφημερίδες όπως "το Χωνί", το "Documento", η "Νέα Σελίδα", η "Κontra News" και ούτω καθεξής, που ενώ δεν "βγαίνουν" οικονομικά, βγαίνουν κάθε Κυριακή στα περίπτερα για να προπαγανδίζουν τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Όλα αυτά συγκλίνουν σε μια κεντρική ιδέα, την οποία ο κύριος Βερναρδάκης εν τη αφελεία του αποκάλυψε στον ελληνικό λαό: "Θέλουμε να ελέγχουμε το τι λέτε. Θέλουμε να ελέγχουμε το τι σκέφτεστε. Θέλουμε να ελέγχουμε το ποιοι είστε. Θέλουμε να χωρίσουμε την κοινωνία στους δικούς μας και στους άλλους. Θέλουμε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την εξουσία με κάθε τρόπο".
Αυτή είναι η ουσία της δήλωσής του. Σε μια φυσιολογική δυτική κοινωνία θα έπρεπε άπαντες να έχουν εξεγερθεί, για το γεγονός ότι ένας Υπουργός αποκαλύπτει ότι παρακολουθούνται χιλιάδες Έλληνες πολίτες, οι οποίοι τυγχάνει να έχουν πολιτικές ιδέες, όχι αρεστές προς την Κυβέρνηση.
Ένας κανονικός "Μεγάλος Αδελφός" είναι εγκατεστημένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν ήρθε, όμως, ως "κεραυνός εν αιθρία". 
Το 2015, κάποιοι συμπολίτες μας είτε από αγανάκτηση, είτε από άγνοια, ψήφισαν ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. 
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται ότι είναι κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας. Ουδέποτε ήταν, ούτε μπορεί να γίνει με τις ιδέες, από τις οποίες κυριαρχείται. 
Μπορεί ο Αλέξης να έχει "κοντή μνήμη", υπάρχουν ωστόσο η Ζωή και άλλοι πρώην σύντροφοί του για να του θυμίζουν όσα ο ίδιος θέλει να ξεχάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: