Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Έρχονται νέες Αποκαλύψεις – Αποτελειώνει τον Τσίπρα ο «τοξικός» Πάνος Καμμένος


Το γιγαντιαίο σκάνδαλο με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του σκοτεινού Βασίλη Παπαδόπουλου, έχει προκαλέσει έμφραγμα στο Μαξίμου.

Οι απόπειρες του Αλέξη Τσίπρα να απεμπλακεί από την σκοτεινή και δύσοσμη αυτή υπόθεση, δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Αντίθετα οι καταιγιστικές αποκαλύψεις εγκλωβίζουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση σε ένα φαύλο κύκλο, με δεδομένο ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είναι αναλώσιμος.
Γιατί σε περίπτωση που τον ξηλώσουν από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τότε αυτόματα η κυβέρνηση χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία...


Μάλιστα είναι τόσο μεγάλες οι πιέσεις που ασκεί ο Καμμένος στο Μαξίμου για κάλυψη που ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παρέμβει, προκειμένου να τον στηρίξει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «ΑΥΓΗ».
Η εξέλιξη αυτή έχει σχέση με τις κλιμακούμενες αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρακτικές Καμμένου, οι οποίες όπως υποστηρίζουν, εκθέτουν συνολικά την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιμέτωπος με το κακούργημα της «παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων»
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι για πρώτη φορά στο Μαξίμου έχουν πανικοβληθεί τόσο από τις διαστάσεις που προσλαμβάνει το σκάνδαλο με τον κουμπάρο απ΄ το Ροστόφ που εμφανίζεται ως μεσάζοντας στις προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, αλλά και από τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν βαρύτατες κατηγορίες.
Μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων που αποκαλύπτουν το χρονικό του σκανδάλου, εκλήθη εσπευσμένα στο Μαξίμου κυβερνητικό στέλεχος με τεράστια εμπειρία σε ζητήματα δικαστικής διερεύνησης σκανδάλων.
Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, ο κυβερνητικός αυτός παράγοντας ενημέρωσε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ότι στην περίπτωση του Βασίλη Παπαδόπουλου τεκμηριώνεται με απόλυτο τρόπο το κακούργημα της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως συνέπεια να κατηγορηθεί ο Πάνος Καμμένος για ηθική αυτουργία σε παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων που είχε μάλιστα σαν αποτέλεσμα το δημόσιο να απολέσει έσοδα της τάξεως των 66 εκατομμυρίων ευρώ.
Αυστηρές οδηγίες
Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στον Πάνο Καμμένο από το Μαξίμου είναι να σταματήσει το ΥΕΘΑ κάθε επαφή με τον πολυπράγμονα παράγοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι εξαφανισμένος για να μην αναγκαστέι να δώσει εξηγήσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Βέβαια η υπόθεση σύντομα θα περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης και ο κουμπάρος του Ιβάν απ΄ το Ροστόφ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα νταραβέρια που είχε με τις προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και με τον Πάνο Καμμένο.
Άγριο σφυροκόπημα
Το σκάνδαλο με την εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου στην προμήθεια των βλημάτων, έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να σφυροκοπήσουν άγρια την κυβέρνηση σε επίπεδο Βουλής.
Τα ντοκουμέντα που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, συγκροτούν ένα καυτό φάκελο, ο οποίος θα πάρει το δρόμο για τη Δικαιοσύνη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η επίθεση σε πολιτικό επίπεδο.
Η αντιπολίτευση θεωρεί τον Πάνο Καμμένο ως τον αδύναμο κρίκο και γι΄ αυτό η επίθεση θα είναι καταιγιστική.
Η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να περιορίσει την σκληρή κριτική της προς τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο θα βρει πρωταγωνιστή του γιγαντιαίου σκανδάλου, αλλά θα βάλει στο κάδρο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αναγκασμένος να καλύπτει τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για λόγους επιβίωσης της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: