Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ο «εκνευρισμός» του Κώστα Καραμανλή

Τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να ψυχογραφούν τον πρώην πρωθυπουργό, να παρακολουθούν και να ερμηνεύουν τις συσπάσεις του προσώπου του, τις χειρονομίες του, τα πάντα. Και καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως αυτός αποδοκιμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Πριν από λίγες ημέρες ανακάλυψαν «μανιφέστο» Μεϊμαράκη, δυσαρέσκεια Σαμαρά, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να είναι απογοητευμένοι από τον αρχηγό τους, ενώ τα ίδια «παπαγαλάκια» έβαλαν στο στόμα του αντιπροέδρου του κόμματος, κουβέντες που ποτέ δεν είπε...

Να υπενθυμίσω πως ο Β.Μεϊμαράκης σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στην μνήμη ιστορικού στελέχους του κόμματος, είπε τα αυτονόητα για κάθε Νεοδημοκράτη.
Επίσης, ο Α.Σαμαράς που φέρεται δυσαρεστημένος με την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή, δεν ήταν καν παρών στην συνεδρίαση της. Συγχρόνως, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου έγραψε ένα άρθρο στην «Καθημερινή» που ήταν μήνυμα ενότητας και νίκης της παράταξης.
Ακόμα δε, ψάχνουμε τους βουλευτές –φαντάσματα που είναι δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο τους, γιατί είναι μόνον δεκατρείς δημοσκοπικές μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για δε τον Άδωνι Γεωργιάδη τι να πούμε! Μονίμως, είτε είναι σε καραντίνα μέσα στο κόμμα είτε με την πολιτική του το σέρνει προς την άκρα Δεξιά. Ξαφνικά τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ αγάπησαν την Νέα Δημοκρατία και νοιάζονται μήπως ο «κακός» Άδωνις της προσδώσει ακροδεξιό χρώμα. Ενδιαφέρονται για το καλό της.
Εφ’ όσον ο Α.Γεωργιάδης κάνει ζημία στην Νέα Δημοκρατία με την ακροδεξιά ρητορεία του, όπως ισχυρίζεστε, αφήστε τον στην ησυχία του. Αφού για εσάς δουλεύει. Η ζημία της Νέας Δημοκρατίας, είναι δικό σας κέρδος!
Τι συμβαίνει λοιπόν στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ; 
Γιατί ασχολούνται τόσο πολύ με την Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της; 
Η κυβέρνηση που υποστηρίζουν, δεν έχει να παρουσιάσει επιτεύγματα;
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως η φθινοπωρινή αντεπίθεση της δεν απέδωσε. Δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν μιαν ευνοϊκή, γι΄αυτούς, συγκυρία.
Όπως έγραψα την Κυριακή, ένα όπλο απέμεινε στην φαρέτρα τους. Η υπονόμευση της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή αυτοί δεν πρόκειται να ψηλώσουν, μέλημα τους είναι να κοντύνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και προς τούτο επιστράτευσαν χρεοκοπημένους εκδότες, περιθωριακά έντυπα, εκατοντάδες sites που ξεφυτρώνουν κάθε ημέρα και έμμισθα τρολ του διαδικτύου, που κρυμμένα πίσω από ψεύτικα προφίλ, υβρίζουν, συκοφαντούν, σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις.
Όλα αυτά βέβαια, φανερώνουν τον πανικό του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει πως το παιχνίδι χάνεται οριστικά. Επειδή «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», δεν έχουν αντιληφθεί πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει προπονητή ποτέ.
Συνεχίζει με το ίδιο σύστημα μέχρι την τελική νίκη. Εκείνο που χρειάζεται είναι, μετά το π.χ. 4-0 να μην αδιαφορήσει, αλλά να ανεβάσει το σκορ στα ύψη. Να διαλύσει και να διασύρει τον αντίπαλο.
Γιατί σε μερικές περιπτώσεις δεν μετρά μόνον η νίκη, αλλά και το εύρος της. «Σας πήραμε τα σώβρακα», λέγαμε πιτσιρικάδες στους αντιπάλους μας,  όταν τους κερδίζαμε με μεγάλο σκορ.
Συνεπώς, όσες φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλλει το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να δραστηριοποιείται η «πέμπτη φάλαγγα», η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ενωμένη.
Όλα τα υπόλοιπα αφορούν την αυτο-ικανοποίηση των πονεμένων οπαδών που τους έχουν απομείνει.

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: