Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέγεθος των ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου στην εξέλιξη της τραγωδίας που βιώνουμε σήμερα.

Η αποκάλυψη που έκανε ο ανταποκριτής του mega και της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, Μιχάλης Ιγνατίου στο βιβλίο του «Τρόικα, ο δόμος προς την καταστροφή» αναδεικνύει το μέγεθος των ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου στην εξέλιξη της τραγωδίας που βιώνουμε σήμερα.
Πολλές φορές έχω πει κι έχω γράψει ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ακολουθήσει την πολιτική που είχε εξαγγείλει ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβρη του 2009 και από τις 4 Οκτωβρίου και μετά αντί...
να σκορπίζει χρήματα από εδώ κι από εκεί σε προεκλογικές υποσχέσεις και υποχρεώσεις του ακολουθούσε μια περιοριστική πολιτική σταθεροποίησης της οικονομίας, τότε σίγουρα δεν θα είχαμε φθάσει στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Και αν αυτό είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποδειχθεί, αφού περιλαμβάνει το υποθετικό στοιχείο για το «αν ακολουθούσε ο Παπανδρέου την πολιτική Καραμανλή….», εκείνα που σίγουρα αποδεικνύονται είναι όσα λεπτομερώς καταγράφει στο βιβλίο του ο Μιχάλης Ιγνατίου.
Ο έγκριτος δημοσιογράφος αναφέρει ημερομηνίες, πρόσωπα και καταστάσεις που δεν επιδέχονται διάψευσης και αποδεικνύουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου μας οδήγησε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της τρόικας, είτε από αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας, είτε για κάποιους άλλους λόγους που κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να ακολούθησε συνειδητά πρωθυπουργός της Ελλάδος.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Ιγνατίου, ο κ. Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2009 εδέχθη πρόταση από την ΕΕ και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Γιούνκερ και Αλμούνια, για χρηματοδότηση της χώρας μας από την Ευρώπη προκειμένου να αποφευχθεί η εμπλοκή του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά πράγματα. Παρόντες στη μυστική σύσκεψη κατά την οποία έγινε η πρόταση ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και ο τότε Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλος, οι οποίοι δέχθηκαν θετικά την πρόταση. 

Ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά μη απαντώντας ποτέ, απέρριψε την πρόταση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και μας οδήγησε στην αγκαλιά του ΔΝΤ χωρίς καμιά μα καμία διαπραγμάτευση.
Σε όλες αυτές τις βαρύτατες καταγγελίες ο κ. Παπανδρέου απάντησε με ύβρεις σε βάρος του κ. Ιγνατίου τον οποίο χαρακτήρισε πληρωμένο κονδυλοφόρο που προστατεύει τον Κώστα Καραμανλή και τις εγκληματικές κυβερνήσεις του!!! Παράλληλα κάνει λόγο για συνωμοσιολογία, και αυτό είναι το μόνο που βρίσκει να πει για την υπόθεση.
Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική. Και αυτήν την αλήθεια την γνωρίζουν αυτή τη φορά, πέραν του ενός ατόμου και γι’ αυτό ο κ. Παπανδρέου δεν τολμά να την αμφισβητήσει. Και φυσικά η αλήθεια καταγράφεται και στους αριθμούς, Οι αριθμοί λοιπόν αποδεικνύουν ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή δεν ήταν εγκληματικές, όπως τις χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου.
Αντιθέτως εγκληματικές ήταν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη, οι οποίες «φέσωσαν» με χρέη το ελληνικό κράτος. 
Μα θα μου πείτε μεταξύ 2003 και 2008 το χρέος αυξήθηκε κατά 80 δις ευρώ. 
Πράγματι έτσι είναι. Μόνο που τα 70 από τα 80 δις ευρώ σπαταλήθηκαν για αποπληρωμή χρεών ή υποχρεώσεων των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη. 
( Στοιχεία από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου με τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών- η αλήθεια για την οικονομία»):https://www.papathanassiou.gr/numbers.pdf
Θα μου πείτε «τι θα είχε συμβεί αν ο κ. Παπανδρέου έπαιρνε τα χρήματα που του προσέφερε η Ευρώπη ή ακολουθούσε την περιοριστική πολιτική που πρότεινε ο Καραμανλής;». Ίσως είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς σε αυτό το ερώτημα. 
Το μόνο εύκολο να απαντηθεί είναι τι συνέβη επειδή ο Γ. Παπανδρέου δεν ακολούθησε την πολιτική που πρότεινε ο Κώστας Καραμανλής.
Απόσπασμα άρθρου του Γιώργου Κοντογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: