Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το «κοινωνικό μέρισμα» Τσίπρα - Ενα εργαλείο προπαγάνδας από την αφαίμαξη των Ελλήνων

Το «κοινωνικό μέρισμα» Τσίπρα -Ενα εργαλείο προπαγάνδας από την αφαίμαξη των ΕλλήνωνΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι εξαγγελίες, με την πομπώδη μορφή... διαγγέλματος από τηλεοράσεως, του πρωθυπουργού για το «κοινωνικό μέρισμα» που θα μοιράσει στους... φτωχούς και καταφρονεμένους η κυβέρνηση, συνιστούν την κορωνίδα της συστηματικής ψευδολογίας της κυβέρνησης και του απύθμενου θράσους του κ. Τσίπρα.

Ο οποίος για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι για να πετύχει τους επικοινωνιακούς-αποπροσανατολιστικούς στόχους του δεν διστάζει να φτιάχνει και την «πραγματικότητα» που εξυπηρετεί τα σχέδιά του!...

Και έχει τη σημασία του το γεγονός ότι αυτά που «μοιράζει» η κυβέρνηση είναι μικρό μόνο μέρος του... υπερπλεονάσματος που επιχαίρει ότι εξασφάλισε από την υπεροφορολόγηση και την αφαίμαξη αυτών που υποτίθεται ότι «ευνοεί» με το μέρισμα, αυτών που τους... κόβει το ΕΚΑΣ, αυτών που βγάζει τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό! Τους ρούφηξε και τον τελευταίο χυμό που διέθεταν και σε... αντιστάθμισμα προπαγάνδας τους δίνει μισή σταγόνα!
Κατ’ αρχάς, δεν θα «μοιραστούν» 1,4 δισ. ευρώ, όπως ψευδώς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά... ακριβώς τα μισά. Δηλαδή 700 εκατομμύρια! Γιατί τα άλλα 700 εκατ. αφορούν σε υποχρεωτικές επιστροφές παράνομων κρατήσεων σε χιλιάδες συνταξιούχους (τις οποίες επιβάλλουν δικαστικές αποφάσεις) και σε επιδότηση στη ΔΕΗ, για να μη χρεοκοπήσει εξαιτίας του «κοινωνικού τιμολογίου» για το οποίο δεν πληρώνεται από το κράτος!
Ως εκ τούτου, από τα... 4 εκατομμύρια «ωφελημένους» όπως πανηγύρισε ο κ. Τσίπρας, στην πραγματικότητα πρέπει να αφαιρεθούν 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν παίρνουν «μέρισμα» αλλά υποχρεωτικώς τα χρωστούμενα 3 ετών που τους έκλεψε το Δημόσιο, και άλλα 2 εκατομμύρια πολίτες-καταναλωτές της ΔΕΗ που ωφελούνταν μέχρι φέτος (από του χρόνου περιορίζεται ο αριθμός τους) από το κοινωνικό τιμολόγιο και τους οποίους τους προσμέτρησε ο κ. Τσίπρας ως... δικαιούχους του «μερίσματος»!
Τώρα, τα υπόλοιπα 700 εκατομμύρια που «μοίρασε» χθες ο πρωθυπουργός σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους και στη... μεσαία τάξη, οι μισοί τουλάχιστον «δικαιούχοι» δεν πρόκειται να πάρουν τσακιστό ευρώ! Γιατί ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε οικογενειακές κατηγορίες, παιδιά, γονιούς και εργένηδες με εισοδήματα που δηλώνουν και όχι που πραγματικά έχουν! Και απέκρυψε και ένα «μυστικό» που κάνει τη διαφορά: Ότι τα εισοδηματικά κριτήρια δεν είναι μόνο τι δηλώνουν, συν τα 180 χιλιάρικα ακίνητης περιουσίας με αντικειμενικές και όχι εμπορικές αξίες (!). Αλλά είναι και οποιεσδήποτε καταθέσεις σε λογαριασμούς τραπεζών!
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, με ακόμα πιο χαλαρά και ασαφή κριτήρια, ένα μεγάλο μέρος του «μερίσματος» έμεινε αδιάθετο γιατί δικαιούχοι που οι κατηγορίες τους διατυμπανίστηκαν από την προπαγάνδα δεν συμπλήρωναν τα κριτήρια και δεν εισέπραξαν τίποτε...
Γιατί χθες...
Πέρυσι, οι αντίστοιχες εξαγγελίες για το «κοινωνικό μέρισμα» έγιναν στις 9 Δεκεμβρίου. Φέτος «προτιμήθηκαν» να γίνουν μέσα Νοεμβρίου... όλως τυχαίως την επαύριο των αποτελεσμάτων (και της μεγάλης συμμετοχής) για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς!
Και μάλιστα, επειδή η «τρόικα» δεν είχε ακόμη δώσει την τελική συγκατάθεσή της για τη χορήγηση του «μερίσματος», ο κ. Τσίπρας έβαλε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη να κάνει χθες πολύωρες και βιαστικές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, προκειμένου να συμφωνήσουν με την εξαγγελία (το μισό «μέρισμα», άλλωστε, θα καταβαλλόταν έτσι κι αλλιώς) και να προλάβει ο πρωθυπουργός το επικοινωνιακά βολικό γι’ αυτόν timing.
Και μάλιστα ο κ. Τσίπρας, στις ενστάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το ψευδεπίγραφο και το λαϊκίστικο της εξαγγελίας, είχε το θράσος όχι μόνο να μην απαντήσει αλλά να... προκαλέσει κιόλας, απευθύνοντας το ερώτημα να δηλώσει η αντιπολίτευση «θα τα ψηφίσει ή όχι;».
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: