Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ο Αυριανισμός στα καλύτερά του

Η χυδαιότητα είναι τρόπος ζωής. Ο αυριανισμός δεν είναι ένα τυχαίο φαινόμενο. Γι αυτό και επιβιώνει. Επειδή πρόκειται για ένα πραγματικό ρεύμα. 

Σε ένα κίτρινο και κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του κ. Βαξεβάνη  εμφανίζεται σήμερα  το ζεύγος Μητσοτάκη να φεύγει από τον Παράδεισο, ολόγυμνο και κρύβοντας τα απόκρυφα σημεία τους με χαρτονομίσματα. Εμετός…



Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το κακόγουστο αστείο. Και όλο αυτό το κακόγουστο του πράγματος δεν αφορά τόσο τον κ. Βαξεβάνη, αλλά τον κ. Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου. Η πόλωση και η χυδαιότητα είναι πολιτική τους επιλογή. Θέλουν να σύρουν την χώρα στην λάσπη, επειδή πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα έχουν πολιτικά οφέλη.
Στοχεύουν πάλι και πάλι στην Μαρέβα Μητσοτάκη, επειδή νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτόν κτυπούν πιο αποτελεσματικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Είναι αδίστακτοι. 
Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν για ποιόν λόγο προκλήθηκε όλη αυτή η αναταραχή για τον Κουφοντίνα, υποθάλπουν τα σύγχρονα φαινόμενα του αυριανισμού.
Χτες ο στόχος του αυριανισμού  τους ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Μάνος Χατζιδάκις. Σήμερα κτυπούν ανελέητα την Μαρέβα Μητσοτάκη. Αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Κάθε φορά ο αντικειμενικός στόχος είναι ο ίδιος: Η «εξαφάνιση» ενός δημόσιου προσώπου δια μέσου της δημόσιας διαπόμπευσης. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιούν ψεύτικες ειδήσεις. Σημασία έχει να πετύχουν. Με κάθε μέσο.
Η κα Μαρέβα Μητσοτάκη δεν έκανε δουλειές στην Βενεζουέλα. Δεν διαπραγματεύτηκε Ιρανικό πετρέλαιο. Δεν πούλησε όπλα στους Κούρδους. Δεν συμμετείχε στην Αυγή. Η Κυρία Μητσοτάκη δεν έκανε ρεσάλτο στον δημόσιο τομέα. Δεν επεδίωξε να γίνει στα ξαφνικά ακαδημαϊκός, πηδώντας πέντε – πέντε τις κρίσεις. Για όλα αυτά είναι ένοχη.
Ο πνευματικός κόσμος της χώρας σιωπά, όπως έκανε στο παρελθόν και με την Αυριανή. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο απ΄ όλα. Η σιωπή. Αλλά, δεν θα τους περάσει. Επειδή εκατομμύρια άνθρωποι αποτελούν την πλειοψηφία του μέτρου της λογικής και της κανονικότητας και δεν θα επιτρέψουν το 2017 να επιστρέψει η χώρα στην δεκαετία του 80 και στον θρίαμβο του αυριανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: