Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Το αφήγημα του «εκβιαζόμενου αριστερού» πρωθυπουργού κατέρρευσε. Και ξέρει και επικροτεί...

Μέχρι χθες, μέχρι δηλαδή την συζήτηση στην Βουλή για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, οι περισσότεροι υποθέταμε ότι ο κ Τσίπας, παίζει το έργο 
«ο εκβιαζόμενος αριστερός».
Δηλαδή, ο πολίτικος που ενώ είναι αριστερός, ιδεολογικά (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό πια), δεν μπορεί να εφαρμόσει την ιδεολογία του και τα πιστεύω του γιατί «εκβιάζεται».
Εκβιάζεται και από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό...


Γιατί ως τώρα το όλο «αφήγημα», όπως αρέσει τα τελευταία χρόνια να λένε οι έλληνες πολιτικοί, ήταν πως θέλει να κάνει άλλα πράγματα, θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς κλπ , αλλά δεν τον αφήνουν οι κακοί ξένοι, στον οποίο τον παρέδωσαν «σχεδόν δεμένο» οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και έτσι, κάνει όσες μικρές κινήσεις μπορεί «εκβιαζόμενος». Άρα, όλες οι αποφάσεις που δεν αρέσουν στους πολίτες «δεν είναι του πρωθυπουργού αλλά τις λαμβάνει εκβιαζόμενος…»!!
Βέβαια, το συγκεκριμένο αφήγημα , άρχισε να γίνεται σχετικά χλωμό, μια και όπως φαίνεται η Ευρωπαϊκή πίεση δεν είναι και μεγάλη (η αμερικανική, μέσω ανταλλαγμάτων, έχει εξαφανιστεί σχεδόν , προς το παρόν), ενώ η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αποφάσεις (αλλά και κάποιες που δεν της ζητούν…), αυτοβούλως, έστω και …κλαίγοντας. ( Μόνον για το κεφάλαιο επενδύσεις , μην της πείτε).

Από το εσωτερικό, οι «αριστεροί» κυβερνήτες μας, λένε, ανεπισήμως, ημιεπίσημος και γενικώς «όπου τους παίρνει» ή καλύτερα «όπου δεν τους ακούν οι συγκυβερνήτες τους ΑΝΕΛ, πως δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν αυτά που θέλουν, τις προοδευτικές αλλαγές που επιθυμούν, γιατί είναι αναγκασμένοι να «διαπραγματεύονται» με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου. Ότι περίπου, «εκβιάζονται» από τον συγκυβερνήτη τους σε συγκεκριμένα πράγματα και πολιτικές, αφού δεν έχουν την αναγκαία πλειοψηφία.

Με αυτό λοιπόν το «αφήγημα», τον «διπλό εκβιασμό» και με την στήριξη «εξ αριστερών» ορισμένων στελεχών ,(πχ Φίλης, Κυρίτσης, Σκουρλέτης) προσπαθούσαν εδώ και καιρό από την μια να πείσουν τους «εξ αριστερών» απογοητευμένους ψηφοφόρους του ότι «δεν απεμπόλησαν τις θέσεις τους», απλώς για λόγους ανάγκης και τακτικής, καθυστερούν να τις εφαρμόσουν και από την άλλη τον μέσο πολίτη ότι «δεν εγκατέλειψαν τις χιλιάδες υποσχέσεις τους», αλλά πως «δεν μπορούν γιατί πιέζουν οι ξένοι»…

Και αν το δεύτερο περί των ξένων , δεν «πουλάει πια», τώρα και το πρώτο, το περί εσωτερικού εκβιασμού ξεθώριασε χθες.
Ο πρωθυπουργός, επέλεξε όχι απλώς να στηρίξει τον συνοδοιπόρο του και συγκυβερνήτη του, αλλά να τον υποστηρίξει μέχρι εκεί που δεν πάει. Να ζητήσει περίπου από την αντιπολίτευση να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από τον υπουργό του και από την χώρα για τις «…συκοφαντίες» που εκτόξευσε και το κακό που έκανε...

Τώρα λοιπόν ο «αριστερός» κ. Τσίπρας αγκάλιασε σφιχτά τον συγκυβερνήτη του κ Καμένο.
Και τώρα δεν μπορεί, ούτε στην Βουλή, ούτε στο κόμμα του, ούτε στους πολίτες, ούτε (ίσως αργότερα) στους δικαστές να πει ότι δεν ήξερε.
Ήξερε και επικροτούσε...


Του Πέτρου Τρουπιώτη*
* Ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: