Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πάνος και Αλέξης, ο ένας σωσίας του άλλου!


Σχετική εικόνα
Ακόμη κι αν αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι βουλευτές του, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξακολουθήσει να έχει έναν πιστό σύμμαχο, τον Πάνο Καμμένο. 
Τους δύο άνδρες τους ενώνει μια ισχυρή συγκολλητική ουσία. Πιο ισχυρή από την εξουσία.  Από τους όρκους που δίνουν οι άνδρες στην φιλία. Τους έχει ενώσει η ίδια η ζωή. Οι κοινές εμπειρίες.
Όχι μόνο τους έχει ενώσει, αλλά τους έχει κάνει να είναι ένα σώμα. Να μην ...
αποχωρίζεται ο ένας τον άλλον, όπως κάνουν τα δίδυμα αδέλφια.  Όσο περνάει ο χρόνος ο Πάνος μοιάζει στον Αλέξη και ο Αλέξης στον Πάνο. Θα φτάσει η ώρα που ο ένας θα είναι ο σωσίας του άλλου. Θα βλέπουμε τον Πάνο και θα νομίζουμε ότι βλέπουμε τον Αλέξη. Και το αντίστροφο.
Όσοι περιμένουν ότι ο Αλέξης θα διώξει τον Πάνο για να σώσει την κυβέρνησή του, κάνει λάθος. Κατά πως φαίνεται οι δεσμοί του με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ είναι τόσο ισχυροί που θα προτιμήσει να πέσουν μαζί. Μαζί θα αποκρούσουν τις όποιες κατηγορίες, μαζί θα προσπαθήσουν να περάσουν στην αντεπίθεση για να κατατροπώσουν τον εχθρό και μαζί θα πέσουν. Όλα θα τα κάνουν μαζί.
Από την μία πλευρά η παράδοξη αυτή σχέση με ξενίζει. Από την άλλη τους θαυμάζω. Ήταν από την αρχή μαζί και θέλουν να παραμείνουν μαζί και μέχρι το τέλος. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να είναι κατακριτέο. Γιατί η ισχυρή τους φιλία να γίνει αντικείμενο κριτικής. Κακώς πιστεύουν κάποιοι ότι αυτή η σχέση γεννήθηκε μετά από τις πρώτες εκλογές του 2015. Είχε καλλιεργηθεί πολύ νωρίτερα. Οι μόνοι που δεν το κατάλαβαν και έχασαν τον χρόνο τους ήταν εκείνοι που περίμεναν ανυπόμονα το βράδυ των εκλογών να τους καλέσει ο Αλέξης σε συνεργασία. Δεν ήξεραν, έμαθαν καθυστερημένα κι αυτό το πλήρωσαν πληρώνοντας πολύ μεγάλο τίμημα στο πολιτικό χρηματιστήριο.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα πέσουν μαζί. Ή θα συνεχίσουν μαζί. 
Κι αν καταφέρουν να περάσουν κι αυτό τον κάβο θα νιώσουν πανίσχυροι, ανίκητοι. 
Μπορούν, όμως, να τον ξεπεράσουν αυτόν τον κάβο; 
Είναι μία πολλή  καλή ερώτηση. Θα απαντηθεί, σε έναν μεγάλο βαθμό, την Δευτέρα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: