Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ντομινίκ Στρος Καν: Εύχομαι το Σοσιαλιστικό κόμμα να εξαφανιστεί

Ντομινίκ Στρος Καν: Εύχομαι το Σοσιαλιστικό κόμμα να εξαφανιστεί

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε ότι τρέφει πολλές ελπίδες για τον Εμανουέλ Μακρόν και φάνηκε εξαιρετικά σκληρός απέναντι στο πρώην κόμμα του, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνεδρίου της World Policy Conference, στο Μαρακές, στο Μαρόκο, δεν σταμάτησε να επαινεί τον Εμανουέλ Μακρόν.
«Πραγματικά οι δράσεις του είναι εξαιρετικές»...

δήλωσε ο πρώην υπουργός και πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, του οποίου η καριέρα θρυμματίστηκε αιφνιδίως μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο με καμαριέρα στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης.
«Ο Μακρόν δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός. Εγώ θα ήθελα να είναι αριστερός και δεξιός μαζί (…) και πρέπει έτσι να γίνει», πρόσθεσε. Πρόκειται για μια περίοδο «μεγάλων αλλαγών» στη Γαλλία, είπε ο Στρος Καν.
«Αν ο Εμανουέλ Μακρόν αρπάξει την ευκαιρία, μπορεί να κάνει μέσα σε πέντε χρόνια πολλές αλλαγές στη Γαλλία, όσες δεν έγιναν τα τελευταία τριάντα χρόνια», εκτίμησε.

Αντίθετα, ο Στρος Καν φάνηκε πολύ απαισιόδοξος για τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν πιστεύω ότι είναι υποχρεωτικό να κυβερνούν πάντα πολιτικοί, αλλά πρέπει κάποιος να σέβεται τους κώδικες και τους κανόνες. Και αυτό ο Τραμπ δεν το κάνει. Ο πλανήτης δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια κάποιου που είναι τόσο απρόβλεπτος», δήλωσε.


Οσο για το Σοσιαλιστικό κόμμα Γαλλίας, του οποίου υπήρξε υπουργός και παρολίγο να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στρος Καν φάνηκε ιδιαίτερα σκληρός.
«Νομίζω ότι δεν υπάρχει μέλλον για το Σοσιαλιστικό κόμμα και αυτό είναι θετικό. Ηρθε ο καιρός να ανανεωθεί η γαλλική κεντροαριστερά. Η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε σεισμό στη γαλλική πολιτική. Και το Σοσιαλιστικό κόμμα, στο οποίο κάποτε ανήκα -και το λέω με θλίψη- δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την παγκοσμιοποίηση. Ηρθε η ώρα να εξαφανιστεί».
Ας σημειωθεί πάντως ότι μετά τον εκλογικό θρίαμβο Μακρόν στη Γαλλία, το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα ζει δύσκολες μέρες. Τα ιστορικά γραφεία του κόμματος της οδού Σολφερίνο είναι προς πώληση ενώ θα απολυθούν πάνω από τους μισούς εργαζομένους.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: