Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Κυριάκου για ανομία, μολότοφ, μπαχαλάκηδες

Επίκαιρη ερώτηση Μητσοτάκη στον Τσίπρα για την έξαρση της εγκληματικότητας -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης άνοιξε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή - λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στο Α.Τ. Πεύκης - ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό τι προτίθεται να πράξει για την «έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας»...
Αφού υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” «απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή μας για το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, χαρακτήρισε “ανεπίκαιρο” το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτει: «Από τότε μέχρι σήμερα επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα».
Μάλιστα στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, ο πρόεδρος της ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση, ότι«από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια» «φωτογραφίζοντας» τον νόμο Παρασκευόπουλου.
«Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραθέτει τα περιστατικά:
«Η “απάντηση” της Κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών» τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ερωτά τον πρωθυπουργό:
  • «Με ποιον τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει την γενικευμένη πλέον ανομία και τη συνεχόμενη διασάλευση της δημόσιας τάξης;
  • Διαθέτει η Κυβέρνηση σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας ή πιστεύει άραγε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαρκή κρούσματα βίας και παραβατικότητας συνδιαλεγόμενη με τις κατ’ ευφημισμόν συλλογικότητες;».
Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον σερίφη
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εξακολουθεί να αποτελεί παρακολούθημα της ακροδεξιάς ρητορικής του Αντιπροέδρου του». 
«Σήμερα, με αφορμή ένα καταφανώς καταδικαστέο περιστατικό, για πολλοστή φορά επαναφέρει το δόγμα τάξης και ασφάλειας και παρουσιάζει τη χώρα ως Άγρια Δύση και τον εαυτό του ως επίδοξο σερίφη» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, και συμπλήρωσε: «Ξεχνά ωστόσο, ότι ο ίδιος ήταν κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που έβλεπε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντέδρασε μονάχα υπό το βάρος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα». 
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο «γαλάζιος» πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ασφάλεια των πολιτών. «Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να κρύψει το νέο αδιέξοδό του» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, και συμπλήρωσε: «Η τρίτη αξιολόγηση προχωρά με το σύνολο των θεσμών να εργάζονται για τη γρήγορη ολοκλήρωσή της χωρίς πρόσθετα μέτρα. Η ελληνική οικονομία έχει περάσει ανεπιστρεπτί σε ρυθμούς ανάπτυξης και η κυβέρνηση βαδίζει προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια.Και αυτά ο κ. Μητσοτάκης όσες ερωτήσεις και να καταθέσει στη Βουλή, όσες δηλώσεις και αν κάνει στις κάμερες των φιλικών του Μέσων, δεν μπορεί να τα κρύψει από τον ελληνικό λαό». 
Δήλωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντί Τόσκα για το Α.Τ. Πεύκης
Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός πάντως ότι ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια αντίστοιχη δήλωση. «Αντ' αυτού» έκανε δήλωση  ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος φρόντισε μάλιστα να  κάνειε ενδιαμέσως και ένα πολιτικού χαρακτήρα σχόλιο, ως απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Τσουβάλας και πρόσθεσε με νόημα: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί» δήλωσε ο αντιστράτηγος Κων. Τσουβάλας, αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ .
Αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα
Στο «χορό» της αντιπαράθεσης μπήκαν λίγη ώρα αργότερα και Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. 
Σε δήλωσή του, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
«Η αιτία της ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Αθήνας δεν είναι μόνο η ασύδοτη συστηματική δράση των γνωστών – αγνώστων, οι επιθέσεις με μολότοφ και οι βανδαλισμοί δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών, είναι κυρίως η κάλυψη που τους παρέχει η πολιτική του κ. Τόσκα. Άλλη μια επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία σύλληψη. Ο κ. Τόσκας και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απολογηθούν για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν στην έκρηξη ανομίας και ανασφάλειας που έχει προκαλέσει η πολιτική τους» τονίζεται χαρακτηριστικά. 
Με τη σειρά του το Ποτάμι κάνει λόγο για «τραμπουκισμούς» και κρούσματα οργανωμένης βίας υπό την ταμπέλα μιας ιδεολογίας. 
«Τη νύχτα έγινε επιδρομή στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Χθες οι γνωστοί Ρουβίκωνες αποφάσισαν να υποκαταστήσουν το κράτος και μπούκαραν στον Ευαγγελισμό για να αποδώσουν δικαιοσύνη. Προχθές Ευέλπιδες δέχθηκαν επίθεση στο κέντρο της Αθήνας επειδή φορούσαν τη στολή τους. Άλλες ομάδες κάνουν εφόδους και απειλούν κρεοπωλεία και pet shops. Στα πανεπιστήμια τα κρούσματα βίας συνεχίζονται. Όποιος βάλει μια ιδεολογική ταμπέλα μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Να δέρνει, να τραμπουκίζει, να καταστρέφει. Εικόνα ζούγκλας με την ευγενική χορηγία του κ.Τόσκα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: