Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Εκτέλεσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στα Εξάρχεια [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕΌλο το παρασκήνιο της εν ψυχρώ δολοφονίας του
Δύο άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του παριστάνοντας τους πελάτες
«Θέλουμε να δούμε τον κ. Ζαφειρόπουλο», είπαν οι δράστες 

Τον εκτέλεσαν με δύο σφαίρες
Γνωστός ποινικολόγος το θύμα, γιος του αποθανόντος βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου
Επικοινωνία Τσίπρα με Τόσκα
Eίχαν κλείσει ραντεβού με τον δικηγόρο...

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. 
Οι δύο δράστες χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του Μιχάλη Ζαφερόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154  στις 19:10.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Την πόρτα, όπως όλα δείχνουν, τους άνοιξε ο ίδιος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. 
Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (AΠΕ-ΜΠΕ), επικαλούμενο έγκυρες πηγές της Ασφάλειας Αττικής, ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου δήλωσε στις αρχές ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες. 
Ο δικηγόρος και ο συνεργάτης του οδήγησαν τους δύο δράστες στην αίθουσα συσκέψεων, όπου κάθισαν για να συζητήσουν κάποια υπόθεση. 
Στη συνέχεια, όμως, ένας από τους δράστες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους για λίγη ώρα, και έτσι ο άντρας πήγε στο διπλανό γραφείο. 
Μερικά λεπτά αργότερα, άκουσε τους πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. 
Βρήκε τον δικηγόρο νεκρό στο τραπέζι των συσκέψεων -με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στην κοιλιά- και στη συνέχεια, σοκαρισμένος, κάλεσε την αστυνομία. 
Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό, μαρτυρίες- και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή. Στο γραφείο του δικηγόρου έφτασε και ιατροδικαστής, που θα πραγματοποιήσει νεκροψία-νεκροτομή. 
Το γεγονός ότι οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού με τον δικηγόρο αναμένεται να στρέψει την έρευνα στην ατζέντα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 
Το γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου βρίσκεται πολύ κοντά στη συμβολή με την Λ. Αλεξάνδρας ενώ σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα 
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Νώντα Ζαφειρόπουλου, που πέθανε το 2006. 
Ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε τους Γ. Σμπώκο και Α. Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ. 
Ο 52χρονος δικηγόρος - παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου. 
Επικοινωνία Τσίπρα-Τόσκα
Η άγρια δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου σόκαρε τόσο τον δικηγορικό όσο και τον πολιτικό κόσμο. 
Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών και να ζητήσει την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. 
Τσίπρας: Βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει πως επικοινώνησε άμεσα με τον Νίκο Τόσκα, «ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας».
Μητσοτάκης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου
Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.
Γεννηματά: Μαφιόζικη επίθεση, εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας
Τον αποτροπιασμό της για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφερίπουλου εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.
«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» δήλωσε και απηύθυνε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.
«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα» πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά και σημείωσε: «Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».
Θεοδωράκης: Η Αθήνα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών
Τη θλίψη και την ανησυχία του εξέφρασε με τη σειρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών» πρόσθεσε ο υποψήφιος για την για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
 
O Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Φωτογραφίες: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: