Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ως εν δυνάμει πρωθυπουργό υποδέχτηκαν τον Κυριάκο στις Βρυξέλλες

Γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούρι Κατάινεν και έξι επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμματος, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης...

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν ο Γιούρι Κατάινεν, αντιπρόεδρος Επιτροπής, Υπεύθυνος για ζητήματα Εργασίας Ανάπτυξης, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Γκίντερ Έτιγκερ,επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, ο Χρήστος Στυλιανίδης, επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο Φιλ Χόγκαν, επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Κάρλος Μοέδας, Επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας και ο Γκαμπριέλ Μαρίγια, Επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιών.
Στο γεύμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον εκλεγεί. Οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε, επίσης, με την επίτροπο Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλκ.
Σημειώνεται ότι, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι δύο άνδρες θα έχουν και νέα συνάντηση αύριο, εκτός του αρχικού προγράμματος.



Συζήτηση με ευρωπαίους Επιτρόπους για το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος. 
http://


Δεν υπάρχουν σχόλια: