Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δυσφορία των «Καραμανλικών» για την στάση της Παπακώστα

Πλέον καταντάει κάτι σαν «κακόγουστο» αστείο. 
Κάθε φορά που κάποιος βουλευτής της ΝΔ είτε επιθυμεί να διαφοροποιηθεί από την κεντρική γραμμή, είτε θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα, το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι είναι σοβαρό, επικαλείται τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή. 
Ορισμένοι μάλιστα εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί ότι οι «διαφοροποιήσεις» αυτές, ΠΙΘΑΝΟΝ να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προβληματισμού στελεχών που έχουν ως κεντρική τους αναφορά τον ιδρυτή ή πιο συχνά τον Κώστα Καραμανλή.
Με άλλα λόγια «πιάνουν στο στόμα τους» είτε ...
τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είτε τον πρώην πρωθυπουργό ώστε να «ντύσουν» τη διαφωνία τους με τον «μανδύα» του καραμανλισμού, προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερη «επικοινωνιακή διείσδυση» της θέσης τους.
Πρόσφατο παράδειγμα η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, η οποία θέλησε να προβάλλει τη διαφωνία της ως μία επιλογή με έντονα τα «Καραμανλικά» στοιχεία.
Ενδεικτικό του μεγέθους της προσπάθειας που κατέβαλε ήταν ότι στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη διαγραφής της, μέσα σε δύο μικρές παραγράφους, υπήρχαν δύο ονομαστικές αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο», έγραψε η κυρία Παπακώστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr υπάρχει λοιπόν έντονη ενόχληση των λεγόμενων «Καραμανλικών» σε υψηλό επίπεδο, τα τελευταία 24ωρα.
Ενόχληση γιατί οι ιδέες και το όνομα του ιδρυτή της ΝΔ χρησιμοποιούνται από όσους θέλουν να στραφούν εναντίον του κόμματος που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Οπως είναι σε θέση μάλιστα να γνωρίζει το liberal.gr δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από ένα εξέχον μέλος των λεγόμενων «Καραμανλικών», με σαφή μηνύματα αποδοκιμασίας, όλων όσων αναφέρονται στον εθνάρχη Καραμανλή, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Θα πρόκειται ενδεχομένως για μία δημόσια δήλωση με ενωτική διάθεση, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό συμφέρον χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς λαϊκισμούς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ίδια ώρα συνεχίζει βήμα βήμα την στρατηγική του με επίκεντρο την λεγόμενη μεσαία τάξη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων την ερχόμενη Τετάρτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εξηγήσει μεταξύ άλλων, την πρόταση του κόμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ θα εξαγγείλει και αρκετές από τις προτάσεις της επόμενης Κυβέρνησης για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και το πώς θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της Υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα θα εξειδικεύσει περισσότερο την πρότασή του για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει μοιραστεί στην κοινωνία το πρωτογενές πλεόνασμα.
Μία πρώτη γεύση είχε δώσει στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ: «Αν υπάρξει οποιοδήποτε υπερπλεόνασμα - που ενδέχεται να υπάρξει λόγω των ανελέητων φόρων - ένα μέρος του πρέπει να κατευθυνθεί στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αλλά και ένα μέρος του να επιτρέψει στην κοινωνία μέσω επιστροφής φόρων. Και το υπόλοιπο να κατευθυνθεί στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Η πρότασή μας είναι πολύ σαφής και πολύ συγκεκριμένη. Ο κ. Τσίπρας, εφόσον υπάρξει υπερπλεόνασμα, να δώσει ένα εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ. Και να δώσει επιτέλους η Κυβέρνηση μία έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ». Αυτά είχε σημειώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας το πλαίσιο μιας πρότασης του.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή


Δεν υπάρχουν σχόλια: