Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Σπάστε, κάψτε, τελειώσατε…

Κάθε νοήμων και λογικός πολίτης αυτής της χώρας δεν μπορεί να καταλάβει πώς στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι Ρουβίκωνες μπορούν να εισβάλλουν σε ιδιωτικές εταιρίες, σε δήμους, σε δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και στην ίδια την Βουλή και να προστατεύονται προκλητικά από την κυβέρνηση, που διατάζει την αστυνομία όχι μόνον να τους αφήνει να φύγουν αλλά και να τους μεταφέρει με περιπολικά, όπου θέλουν να πάνε. 
Ακόμα κι όταν τα σπάνε με βαριοπούλες.
Είναι αδιανόητο για μια κανονική χώρα, για ένα κράτος δικαίου, που προφανώς δεν είναι η Ελλάδα των τσιπροκαμμένων. Ομοίως, είναι αδιανόητο ότι...

η πρώτη φορά που οι Ρουβίκωνες οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου (όπου για πρώτη φορά τιμωρήθηκαν με έξι μήνες φυλάκιση, έστω και με αναστολή), όπως έπρεπε να είχε συμβεί από την πρώτη φορά της παράνομης δράσης τους, ήταν όταν μπούκαραν στην πρεσβεία της Ισπανίας…
Αναρωτιέμαι, η παράνομη δράση των αναρχοαλητών προστατεύεται όταν γίνεται εναντίον Ελλήνων κι ιδιωτικών εταιριών; Αλλά διώκονται μόνον όταν τα βάζουν με ξένη χώρα; Αυτά συμβαίνουν πρώτη φορά με την Πρώτη Φορά Αριστερά. Ξεπεσμός.
Δηλαδή, η κυβέρνηση της Αριστεράς θεωρεί ότι όταν τα κάνουν γης μαδιάμ κι όταν καταστρέφουν δημόσια περιουσία, επί ελληνικού εδάφους, δεν τρέχει και τίποτα. Είναι υπεράνω των νόμων και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Διώκονται μόνον αν κάνουν τα λάθος να διακινδυνεύσουν τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με ξένα κράτη. Αυτός ο παραλογισμός, αυτή η παραδοξότητα είναι η νοοτροπία των κυβερνώντων σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχουν όρια όταν οι Ρουβίκωνες στρέφονται εναντίον των Ελλήνων. «Δεν βαριέσαι. Δικά μας παιδιά είναι, φτάνει να μην μας εκθέτουν στο εξωτερικό».
Αυτή η νοοτροπία επιτρέπει στους αναρχοαλήτες να απειλούν και να δέρνουν τον καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο, ο οποίος στοχοποιείται χωρίς καμιά επίπτωση γι’ αυτούς που τον στοχοποιούν και για την Πολιτεία που τον αφήνει απροστάτευτο. Η ίδια νοοτροπία επιτρέπει σε μια μικρή μειοψηφία εξτρεμιστών να έχει μετατρέψει τα Εξάρχεια σε γκέτο και κάθε Παρασκευή η Σάββατο να επιτίθεται κατά της αστυνομίας, να καίει, να πετάει μολότοφ, να απειλεί και να τα σπάει χωρίς καμιά επίπτωση.
Το χειρότερο όμως είναι ότι η ίδια η κοινωνία δεν αντιδρά σε αυτές τις παράνομες και προκλητικές συμπεριφορές. Σκύβουν οι πολίτες και συνηθίζουν σε αυτά τα δηλητήρια. Ο μιθριδατισμός έχει επικρατήσει παντού. «Έλα μωρέ και τι έγινε», το ακούς από πολλούς, που αντιδρούν μόνον αν οι ίδιοι προσωπικά θιγούν από τις συμπεριφορές αυτές. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι έτσι η Ελλάδα έχει πάψει να είναι μια ασφαλής και κανονική χώρα. Κι έτσι μας αντιλαμβάνονται κι οι ξένοι. Γι’ αυτό ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούν και το κράτος αλλά κι η κοινωνία.

Γιάννης Λοβέρδος
Market News
http://orthografos.blogspot.gr/2017/10/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: