Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Θέμα ωρών η σύλληψη των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Φωτογραφία: ΕurokinissiΘέμα ωρών είναι η σύλληψη των εκτελεστών του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές είναι πολύ κοντά στη σύλληψη των δύελασο εκτελεστών, που δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο στο γραφείο του στα Εξάρχεια το απόγευμα της Πέμπτης.
Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να... ξετυλίγει το «μίτο» της υπόθεσης -που σόκαρε τόσο τον πολιτικό όσο και τον δικηγορικό κόσμο- και διερεύνησε εξονυχιστικά όλα τα πιθανά σενάρια για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τα κίνητρα των δραστών.
Οι δύο δολοφόνοι είχαν επικοινωνήσει με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κινητό του τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού μαζί του, προσποιούμενοι τους πελάτες.
Μάλιστα, ο ένας δήλωσε ότι ο αδελφός του είχε συλληφθεί και πως ήθελε να αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο.
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο δράστες πήγαν στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 γύρω στις 18:30 και συνομίλησαν με τον δικηγόρο και τον συνεργάτη του επί 20 περίπου λεπτά στην αίθουσα συσκέψεων.
Λίγη ώρα αργότερα, μετακινήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του δικηγόρου. Μάλιστα, ο ποινικολόγος κρατούσε ιδιόχειρες σημειώσεις για την «υπόθεση» την οποία ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να του αναθέσουν. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, οι αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» τις σημειώσεις αυτές, αναζητώντας πληροφορίες για τους δράστες.
Το χρονικό 
Παρότι οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο δράστες ζήτησαν από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να βγει από το δωμάτιο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τη μαρτυρία του. 
Οπως προκύπτει από την κατάθεσή του, βγήκε μόνος του από το γραφείο 2-3 φορές για να σηκώσει κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. 
Την ώρα της εκτέλεσης δεν ήταν παρών και δεν γνωρίζει ακριβώς τι συνέβη ή τι είπαν οι δράστες στον δικηγόρο. 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, οι δολοφόνοι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά. Μάλιστα, δεν φαίνεται να έκαναν ιδιαίτερες προσπάθειες να κρύψουν την ταυτότητά τους, καθώς οι αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το γραφείο του δικηγόρου. 
Αμέσως μόλις ακούστηκε ο πυροβολισμός, ο συνεργάτης του μπήκε στο γραφείο, όπου βρήκε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος ήταν ακόμη ζωντανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο ποινικολόγος κάτι του ψέλλισε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.
Κατά πληροφορίες, οι δράστες πριν τραπούν σε φυγή πήραν και ένα μικροποσό από τον συνεργάτη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου -της τάξης των 40 ευρώ- πιθανόν για να φανεί ότι επρόκειτο για ληστεία. Ο ίδιος ο συνεργάτης του ποινικολόγου δήλωσε ότι δεν είχε ξαναδεί τους δράστες ενώ δήλωσε πως έχει την εντύπωση ότι το ίδιο ίσχυε και για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. 
Η κατάθεσή του συνεργάτη του στους αστυνομικούς
«Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία»
Η αστυνομία είχε την περιγραφή των εκτελεστών 
Από την πρώτη στιγμή της έρευνας, οι αξιωματικοί της ασφάλειας είχαν στη διάθεσή τους την πλήρη περιγραφή των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.  
Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.
Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.
Πηγή Φωτό: intimenews.gr
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: