Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Nice guys finish last

Σχετική εικόνα
Στο πολιτικό volkswanderung που ακολούθησε την λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε μία νέα φυλή. Με καταγωγή κυρίως από το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού, ένας αριθμός ψηφοφόρων αφού το 2012 περιπλανήθηκε στις στέπες της ΔΗΜΑΡ και το 2015 στις όχθες του Ποταμιού κατέληξε μετά την εκλογή του Κυριάκου στη ΝΔ. 
Μαζί του έφερνε κάποιες κοινωνικές ευαισθησίες απαραίτητες στο εκμοντερνισμό της ΝΔ αλλά και την ενοχή ότι...
αναγκάστηκε να πάει στα δεξιά. Στην προσπάθεια να εξιλεωθεί από το αμάρτημα  η φυλή αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό. Να κάνει την ΝΔ, Νέο ΚΚΕ Εσωτερικού. Οι αντιδράσεις στην απόφαση της ΝΔ  να καταψηφίζει τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν νόημα ιδωμένες κάτω από αυτό το πρίσμα.

Όχι ότι δεν έχουν λογική. Είναι πολύ λογικό ένα κόμμα που συμφωνεί με ένα νομοσχέδιο να το υπερψηφίζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως το μόνο που δεν μπορεί να δημιουργήσει είναι ενοχές. Το κόμμα που στηρίχτηκε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές δεν δικαιούται να απαιτεί κοινοβουλευτική κατανόηση. Μια κυβέρνηση που στηρίχτηκε στην ψήφο της ΝΔ για να περάσει την συμφωνία του Αυγούστου του 2015 για να μην καταστραφεί η Ελλάδα  και τις το τρίβει στην μούρη «Και εσείς δεν ψηφίσατε τα μέτρα ;» δεν δικαιούται κοινοβουλευτικό έλεος. .  
Μέχρι την απόφαση για την καταψήφιση των νομοσχεδίων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βολευόντουσαν. Αλλά όπως όμως λέει η παροιμία «αν θέλεις να έχεις το δικό σου σινούκ θα πρέπει να ψηφίσεις το δικό τους νομοσχέδιο». Η ευτυχισμένη εποχή που ο Πάνος Καμμένος μπορούσε να πετάει όπου γουστάρει αλλά να απέχει από την ψηφοφορία για το τζαμί έφτασε στο τέλος της. Μετά την απόφαση  ο Πάνος Καμμένος αν θέλει να το παίζει δεξιάρα αλλά να συγκυβερνά με την  αριστερά θα πρέπει να πάρει τις ευθύνες του. Και το αντίστροφο. Στις επόμενες εκλογές τις ο Τσίπρας δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να λέει ότι πέρασε αριστερά νομοσχέδια στηριγμένος  στην ψήφο της ΝΔ του «ακροδεξιού» Κυριάκου Μητσοτάκη. Nice guys finish last είχε πει και ο Leo Durocher και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σταματήσει να είναι το καλό παιδί ήταν επιβεβλημένη. Κοινοβουλευτικά μπορεί να μην είναι απόλυτα correct αλλά στο κοινοβούλιο του Πολάκη η λεπτότητα  δεν είναι στάση ζωής αλλά δήλωση ότι είσαι κορόιδο.
Φυσικά κάποιοι θα προτιμούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτισμένο και υπεράνω, να υπομένει την παρατρεχάμενη του Κουρουμπλή να χασκογελά στην επιτροπή και να τις λέει «η σιωπή μου προς απάντηση σας», να απολογείται για το ότι αυτός και το κόμμα του υπάρχουν. Είναι η φυλή που ακόμα δεν προσαρμόστηκε στην ιδέα ότι η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας. Οτι τα κόμματα εξουσίας υπάρχουν για να την διεκδικούν και θα κάνουν κινήσεις τακτικής . Αναβάλλοντας την ψήφιση κάποιων νομοσχεδίων για το μέλλον, ακόμα και αν αυτά είναι για την ταυτοποίηση του φύλλου.  

Του Αντώνη Πανούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: