Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο γερμανοτσολιάς Άδωνις και ο πατριώτης Τσίπρας


Σχετική εικόνα
Τις μέρες που πέρασαν τα συριζοτρόλ έκαναν viral κάποιες φωτογραφίες του Άδωνι Γεωργιάδη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Οι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωναν εν χορώ τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τα συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις επίθετα του στυλ «γερμανοτσολιάς», «υποτακτικός» κλπ κλπ. 
Όλα αυτά δε, δεν προέκυπταν από κάποια δήλωση του Γεωργιάδη αλλά από το γεγονός πως...
στις φωτογραφίες αυτές παρουσιαζόταν χαμογελαστός και σε καλή διάθεση.

Δεν πρόκειται φυσικά για καινούργιο φαινόμενο ούτε ο Άδωνις είναι το μοναδικό «θύμα» της συγκεκριμένης μορφής προπαγάνδας. Πρόχειρα μπορώ να θυμηθώ ένα παλιότερο ενσταντανέ όπου ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βαγγέλης Βενιζέλος, αστειευόταν με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η λεζάντα με την οποία κυκλοφόρησε η εν λόγω φωτό στα σόσιαλ μίντια ήταν πάνω κάτω: «Να πως διαπραγματεύονται οι προδότες!»
Εντάξει, θα μου πείτε. Μιλάμε για προπαγάνδα και μάλιστα συριζαίικη. Έχουν κάνει και χειρότερα οι «σύντροφοι» όλα αυτά τα χρόνια. Είναι όμως εντυπωσιακό πως οι άνθρωποι αυτοί τα βάζουν με τον Βενιζέλο, τον Γεωργιάδη και πολλούς άλλους την στιγμή που εδώ και δυόμιση χρόνια έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τον Αλέξη Τσίπρα να χαριεντίζεται (έως και να σαχλαμαρίζει) με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους τους οποίους ο ίδιος και το κόμμα του είχαν στο παρελθόν στοχοποιήσει ως εχθρούς του λαού, εχθρούς της Ελλάδας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ελάχιστα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τις «επίμαχες» φωτογραφίες του Άδωνι, ο ίδιος Τσίπρας υποδέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων των Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανυέλ Μακρόν. Έναν Μακρόν που μόλις την περασμένη άνοιξη τα συριζαίικα ΜΜΕ έβαζαν στην ίδια ακριβώς μοίρα με την κρυφοναζίστρια Μαρίν Λεπέν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε τη χώρα με όσα μνημόνια είχαν υπογράψει μαζί οι «προηγούμενοι» και «μνημονιακοί» Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. 
Τον Ιούλιο του 2015, αμέσως μετά το διχαστικό δημοψήφισμα-απάτη,  πραγματοποίησε μια στροφή 180 μοιρών προχωρώντας σε λυσσαλέες περικοπές και ιδιωτικοποιώντας άρπα κόλλα. 
Σήμερα, τα «παπαγαλάκια» του εξακολουθούν να παίζουν το χαρτί του «Πατριώτη»,  «Αριστερού» Τσίπρα και των «Ευρωλιγούρηδων», «Νεοφιλελεύθερων» αντιπάλων του. 
Μαγκιά τους όμως. Φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα κορόιδα σε αυτή τη χώρα.

Του Θανάση Χειμωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια: