Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα βήμα πριν οδηγηθεί σε λουκέτο η Αυγή - Παραιτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο

Σε βαθιά διοικητική κρίση που διαδέχεται την οικονομική της ανέχεια βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης η ιστορική εφημερίδα «Αυγή».

Η παραίτηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ της Αυγής Νίκου Τσαγκρή την οποία κοινοποίησε με επιστολή που περιέχει σοβαρές αιχμές για την αντιμετώπιση της εφημερίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε κατάρρευση της διοικητικής πυραμίδας της εφημερίδας. 
Ο διευθύνων σύμβουλος Δ. Στούμπος τελεί ήδη...
υπό παραίτηση εδώ και μήνες, ενώ παραίτηση υπέβαλε και ο διευθυντής της εφημερίδας Κ. Νικολακάκος.
Στην επιστολή παραίτησης του ο Ν. Τσαγκρής καυτηριάζει την αντιμετώπιση του κόμματος έναντι της εφημερίδας και των σχεδίων που ο ίδιος παρουσίασε για τον εκσυγχρονισμό της εφημερίδας, και μιλά για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης». Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση,  πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων»,
 Στις μαραθώνιες συσκέψεις που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα και της εκπροσώπου του γραφείου τύπου του κόμματος Ρ. Σβίγγου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δήλωσαν αμετακίνητα ως προς την απόφασή τους να παραιτηθούν. Πλέον αναζητούνται στελέχη για να επανδρώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Αυγής (σ.σ έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση για τις 25 Οκτωβρίου) αλλά και νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση της εφημερίδας οι πωλήσεις της οποίας έχουν καταρρεύσει σε περίπου 1000 φύλλα ημερησίως. Στους εργαζόμενους της Αυγής οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών ενώ πρόθεση τους μέχρι και τις χθεσινές εξελίξεις ήταν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες προτίθενται να αναστείλουν μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: