Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Σκληρή κόντρα Άδωνι-Καμμένου στη Βουλή – Διάλογοι σοκ (βίντεο)

Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αιχμηρούς υπαινιγμούς εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.
Με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που εμφανίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ψωνίζει σε γνωστό κατάστημα του Λονδίνου και να μετακινείται με πολυτελή λιμουζίνα ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον κ. Καμμένο για εξηγήσεις...

Ο έντονος διάλογος μεταξύ των κυρίων Γεωργιάδη και Καμμένου έχει ως εξής:
Αδωνις Γεωργιάδης: «Σας θαυμάσαμε με την Jaguar και φορτωμένο με σακούλες από τα “Selfridges” του Λονδίνου. Αν «συλλαμβανόταν» ο Βενιζέλος για ψώνια στο Λονδίνο με τέτοια λιμουζίνα την ώρα που ο Σαρωνικός πλημμύριζε από την πετρελαιοκηλίδα θα είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο».
Πάνος Καμμένος: «Είστε ασυγκράτητος κ. Γεωργιάδη και περιφερόσασταν στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι θα με ρωτήσετε για την Jaguar γι αυτό και εγώ ήρθα προετοιμασμένος. Σας φέρνω χαρτί της Πρεσβείας που λέει ότι η Jaguar είναι υπηρεσιακό αυτοκίνητο και προσφέρεται σε όλους. Το είχατε χρησιμοποιήσει και εσείς. Πήγα να αγοράσω για τα παιδιά μου κούκλες Barbie. Ήθελα να πάρω και ένα σκάφος μινιατούρα για τον γιο μου σαν και αυτό που πήγατε βόλτα με τον Πρετεντέρη αλλά δεν βρήκα».
Αδωνις Γεωργιάδης: « Όταν προσπαθείς να λες διάφορες δικαιολογίες μπλέκεις περισσότερο. Δηλαδή μας είπατε ότι με το υπηρεσιακό ΙΧ της πρεσβείας πήγατε για ψώνια; Ξέρετε τι θα συνέβαινε αν το έκανε αντίπαλός σας. Και του Βενιζέλου η BMW ήταν υπηρεσιακή αλλά είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο. Βέβαια σήμερα την χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει πρόβλημα για εσάς… Κρατώ όμως ότι την ώρα που η πετρελαιοκηλίδα έπνιγε τον Σαρωνικό εσείς πήγατε με την υπηρεσιακή λιμουζίνα για ψώνια.
Πάνος Καμμένος: «Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πάρετε το πολιτικό σας μεροκάματο από τον Μαρινάκη και τον Κουρτάκη. Κάποιοι βέβαια έχουν και κανονικό μεροκάματο όπως ο Βορίδης. Απορώ πως σας ανέχονται στην ΝΔ αλλά είστε επιλογή Μητσοτάκη. Μεταξύ δυο συναντήσεων πήγα με τα πόδια και ψώνισα για τα παιδιά μου και ήρθε το υπηρεσιακό ΙΧ και με πήρε. Εγώ δεν πάω στην Μύκονο ούτε σε ξαπλώστρες των 3 χιλιάδων ευρώ».
Αδωνις Γεωργιάδης: «Με μπερδεύετε με άλλον.Το φουσκωτό του κ. Πρετεντέρη κοστίζει το 1/10 των χρημάτων του δικού σας σκάφους. Το δικό σας κοστίζει 450 χιλιάδες δολάρια γι αυτό μην μας κάνετε υποδείξεις».
Πάνος Καμμένος: «Κάνετε πολιτικές αντιπαραθέσεις με τιμές σκαφών, μπλέκοντας μανάδες, πατεράδες και παιδιά. Το ίδιο κάνουν και τα αφεντικά σας που απειλούν παιδιά και μανάδες. Λέγατε ότι ο πατέρας μου έχει offshore. Πέθανε από τον καημό του στα 85 του. Εσύ μετά παρακάλαγες να αποσύρω τις αγωγές».
Εκτός από τα απόνερα της αποστολής του υπουργού στο Λονδίνο η διαμάχη πέρασε και σε επιμέρους ζητήματα με τους δύο να ανταλλάσσουν «δηλητηριώδεις» ατάκες.
Αδωνις Γεωργιάδης: «Εσύ να ντρέπεσαι. Πριν από κάποια χρόνια κατηγορούσες το PSI και έλεγες ότι μόνο νεκρός θα υπέγραφες μνημόνιο. Τώρα σου αρέσει το PSI. Μας παρουσίασες στην Βουλή τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Ελεγες ότι εντός του 2017 θα εισπράτταμε 370 εκατ. ευρώ και εως σήμερα τα έσοδα δεν ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες ευρώ. Ακόμα και τα σχέδιά σας για την Παραμάουντ που θα έπαιρνε την ΕΛΒΟ ναυάγησαν. Αλήθεια, τι έγινε με τις σφαίρες που θα πουλάγαμε στην Σαουδική Αραβία;».
Πάνος Καμμένος: «Για την πώληση υλικού στην Σαουδική Αραβία έχει υπογραφεί διακρατική συμφωνία και περιμένουμε την υλοποίηση των συμβάσεων. Εως σήμερα δεν υπήρξε περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί την χρησιμοποιούσαν για ρουσφέτια.
Τον περασμένο Αύγουστο λειτουργήσαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαγωνισμών και για ακίνητα αντικειμενικής αξίας 11 εκατ. ευρώ είχαμε όφελος 14 εκατ. ευρώ. Για τις Φλέβες που αξίζει 2 δισ. ευρώ έχει ενδιαφερθεί εταιρεία από την Μέση Ανατολή με ελάχιστο μίσθωμα 100 εκατ. ευρώ. Εκτός από εκπρόσωπος εταιρειών όπως της «Ελληνικός Χρυσός» αποκτήσατε και την ιδιότητα συνηγόρου υπεράσπισης του Γιώργου Παπανδρέου και του Βενιζέλου.
Για την εμπλοκή του Παπανδρέου στα CDS o Σαμαράς έδωσε εντολή έρευνας που συνεχίζεται από 3 εισαγγελείς που ψάχνουν λογαριασμούς. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να κλείσει η υπόθεση γιατί είστε η κουμπάρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ… Παρακαλάγατε τόσο καιρό να μην πάει καλά η διαπραγμάτευση. Λέγατε ότι η χώρα θα καταρρεύσει. Ουρλιάζατε ότι η χώρα καταρρέει.
Η φράση «στα τέσσερα» ήταν η φράση του Σαμαρά στον Νικολόπουλο για να κάτσει στα τέσσερα απέναντι στους δανειστές. Αυτή είναι η διαφοράς μας. Εσείς κάθεστε στα τέσσερα, εμείς όχι».
Αδωνις Γεωργιάδης: «Με τον κ. Χατζημηνά ήσασταν στο Λονδίνο που έκανε σεμινάρια με τον Γ. Παπανδρέου την περίοδο που εσείς καταγγέλλατε ότι ξεπουλά την Ελλάδα… Αν ισχύουν όσα λέτε για Cds, τότε πως κάνετε παρέα με τους κολλητούς του Παπανδρέου; Μόνο εσείς μπορείτε γιατί δεν έχετε κανένα ηθικό φραγμό. Σας έχει καταλάβει ο κόσμος. Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε; Για του μνημονίου που εσείς ούτε νεκρός δεν θα υπογράφατε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: