Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Εμφύλιος υπουργών για τον ανασχηματισμό – Ποιοι θέλουν να «φάνε» τον Τσακαλώτο


Εμφύλιος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ενόψει ανασχηματισμού, ενώ στην Κουμουνδούρου έχουν σηκώσει μπαϊράκι και απαιτούν από τον Αλέξη Τσίπρα, να απομακρύνει δύο υπουργούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναντιστοιχία από τις αρχές του κόμματος.

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, η...

σύγκρουση ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Τη μετωπική αντιπαράθεση συντηρούν υπόγεια οι μηχανισμοί που διαθέτουν τα δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και απ΄ ότι φαίνεται θα κλιμακωθεί επικίνδυνα μέχρι τον ανασχηματισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η επιχείρηση αποδόμησης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του, του Πάνου Σκουρλέτη και του Χρήστου Σπίρτζη.
Ο υπουργός Οικονομικών τους κατηγορεί για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δράσεων στα υπουργεία τους και άσκοπες συγκρούσεις με την τρόικα.
Η συνάντηση που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, δεν έλυσε το πρόβλημα.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραμένει ο αστάθμητος παράγοντας στον επικείμενο ανασχηματισμό, ενώ ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι στο μόνο υπουργείο που δέχεται να μετακινηθεί αν κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή του στο Οικονομικών, είναι το ΥΠΕΞ, στο οποίο θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ παράλληλα θα αποφύγει και το πολιτικό κόστος.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα, αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών. Παίζεται επίσης και η τύχη του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος έχει ανοίξει μέτωπο με την Κουμουνδούρου.
Κορυφαία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν την απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, τον οποίο κατηγορούν ανοιχτά ότι ακολουθεί συντηρητική πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ενώ δεν έχει στο ενεργητικό του καμία απολύτως επιτυχία στα ζητήματα που έχει χειριστεί, όπως το Κυπριακό και οι σχέσεις με τα Σκόπια.
Τον κατηγορούν επίσης για τις επαναπροωθήσεις Τούρκων προσφύγων από την Ελλάδα στο καθεστώς του Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι έχουν διαψευστεί οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Κόκκινο πανί για την Κουμουνδούρου αποτελεί και ο υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, ο οποίος όμως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που είναι και συντοπίτες με καταγωγή από τα Τζουμέρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: