Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει με τους φόρους τη μεσαία τάξη


Αποτέλεσμα εικόνας για Η μεσαία τάξη
Η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά κάθε αναπτυγμένης δημοκρατίας. 
Η οικονομική εξόντωσή της ή η μετατροπή της σε οικονομικά υποζύγια αποτέλεσε πάγιο στόχο τόσο των τριτοκοσμικών αριστερών καθεστώτων (τύπου Μαδούρο), όσο και κομμουνιστικών καθεστώτων. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε ως κόμμα της τριτοκοσμικής αριστεράς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ακόμα και σήμερα, που υπηρετεί τους δημοσιονομικούς στόχους των δανειστών, σε ένα πράγμα παραμένει συνεπής. Στην αδιάκοπη και αδιάλειπτη προσπάθειά του να...
εξοντώσει φορολογικά τη μεσαία τάξη. Στην προσπάθειά του αυτή η πολιτική του έναντι των μεσαίων στρωμάτων θυμίζει πολύ περισσότερο την πολιτική του Στάλιν, παρά την πολιτική του Λένιν. Ίσως γιαυτό και προσφάτως αποφάσισε, με αφορμή τους Εσθονούς, να κάνει καριέρα ως απολογητής της σταλινικής περιόδου.
Πως γίνεται η εξόντωση της μεσαίας τάξης οι Έλληνες το νιώθουν στο πετσί τους κάθε μήνα που περνά. 
Οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και οι ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές για πολλούς από αυτούς ξεπερνούν το 60% και το 70%. 
Τεράστιος ΦΠΑ, εισφορές που ξεκινούν από το 27% και φτάνουν μέχρι και το 40% των εισοδημάτων που παράγουν, φόρος επιχειρήσεων, μερισμάτων και ειδική εισφορά με ποσοστά 29%, 15% και 10% αντιστοίχως. 
Κλέφτης ΕΝΦΙΑ σε πλαστές αξίες (την ώρα που το κράτος βγάζει τα σπίτια στο σφυρί με πολύ χαμηλότερες). 
Εξοντωτικός φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα. Κατάργηση φοροαπαλλαγών. 
Φόροι στα καύσιμα, τα τσιγάρα την κινητή τηλεφωνία στην στρατόσφαιρα. Πάνω από τους μισούς Έλληνες χρωστούν στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ. 
Η αποταμίευση είναι αρνητική. Οι κατασχέσεις περιουσιών και τραπεζικών λογαριασμών πέφτουν βροχή. Τα απλήρωτα χρέη προς το δημόσιο και τα ταμεία έχουν προ πολλού ξεπεράσει το 50% του ΑΕΠ κι αυξάνονται μήνα με το μήνα. 
Η μεσαία τάξη έχει φτάσει στην απόγνωση, αφού όλο και περισσότεροι βρίσκονται στο δίλημμα είτε να μην πληρώσουν φόρους και να βρεθούν στην μέγγενη της ανελέητης καταδίωξης είτε να μην έχουν λεφτά για τα ελάχιστα αναγκαία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Μια που οι ιστορικές αναδρομές στο κομμουνιστικό παρελθόν είναι επίκαιρες αυτόν τον καιρό, αξίζει να θυμηθούμε ότι αυτού του είδους την φορολογική πολιτική εξόντωσης της μεσαίας τάξης δεν την ακολούθησε ούτε καν ο Λένιν, ο πατριάρχης του σοβιετικού κομμουνισμού. Αντίθετα μετά την αρχική επικράτησή του κομμουνιστικού καθεστώτος ακολούθησε μια περίοδος φιλελευθεροποίησης, η περίφημη «Νέα Οικονομική Πολιτική», στη διάρκεια της οποίας (1922-1928), η σοβιετική οικονομία ανέκαμψε, ιδίως στον αγροτικό τομέα. Ο εμπνευστής αυτής της πολιτικής Νικολάι Μπουχάριν (τον οποίον ο Στάλιν εξόντωσε το 1938), σφράγισε την εποχή εκείνη με την περίφημη φράση «πλουτίστε Κουλάκοι». Αναφερόταν κυρίως στους εύπορους αγρότες λέγοντας συγκεκριμένα:
«Συνολικά, πρέπει να πούμε σε ολόκληρη την αγροτιά, σε όλα τα διαφορετικά στρώματά της: πλουτιστείτε, συσσωρεύστε, αναπτύξτε τα αγροκτήματά σας. Μόνο  ηλίθιοι μπορούν να πουν ότι οι φτωχοί πρέπει πάντα να είναι με μας. Πρέπει τώρα να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της ένδειας.»
Πράγματι η μεγάλη αλλαγή της Νέας Οικονομικής Πολιτικής ήταν η κατάργηση των κατασχέσεων σιτηρών που εφάρμοζαν οι Σοβιετικοί μέχρι το 1922 και η αντικατάστασή του με ένα φόρο σε είδος (Prodnalog), που κυμαινόταν λίγο κάτω από το 20% της παραγωγής τους.
Η ιστορία λέει ότι μετά την αρχική ανάκαμψη η Νέα Οικονομική Πολιτική απέτυχε (1927-28), γιατί τα κρατικοποιημένα εργοστάσια δεν μπόρεσαν να συμβαδίσουν με τον επανα-ιδιωτικοποιημένο αγροτικό τομέα. Ήρθε στη συνέχεια ο Στάλιν, η κολεκτιβοποίηση, η εξόντωση των κουλάκων (και πολλών άλλων), η πείνα, ο λιμός, οι δολοφονίες και οι διώξεις με εκατομμύρια θύματα.
Για να συγκρίνουμε τα μεγάλα και τρομακτικά με τα μικρά και τραγελαφικά, η αποτυχία της «Νέας Οικονομικής Πολιτικής» του  ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκουν οι «ρεφορμιστές» τύπου Πιτσιόρλα, που μιλούν περί «ΣΥΡΙΖΑ της αγοράς», είναι κι αυτή προδιαγεγραμμένη από την -με σταλινική αποφασιστικότητα- φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η καρδιά του κόμματος παραμένει πιστή στην μήτρα του κομμουνισμού, απ’ όπου ξεπήδησαν τα «αριστερά κινήματα» του κ. Κοντονή.
Εξ ου και τον υπερασπίζονται με τόσο πάθος
Είμαστε αριστεροί λένε και γεμίζει το στόμα τους.
Αυτό άλλωστε επικαλούνται κι ως μόνη ικανή και αναγκαία δικαιολογία για τα ψέματα και τις απάτες τους.

Του Θόδωρου Σκυλακάκη*

*Ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης είναι πρόεδρος της Δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: