Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Οι μέρες τους είναι μετρημένες


Αποτέλεσμα εικόνας για Ένοχος
Ανδρέας Γεωργίου. Ένοχος! Κατερίνα Σαββαΐδου. Ένοχη! Γκίκας Χαρδούβελης. Ένοχος! Γιάννης Στουρνάρας. Ένοχος! Αντώνης Σαμαράς. Εις θάνατον! Βαγγέλης Βενιζέλος. Δις εις θάνατον! 
Η Ιστορία ξαναγράφεται στα μέτρα μικρών ανθρώπων. 
Σε τι διαφέρουν από τον Μαδούρο; 
Κατασκευάζουν ενόχους, τρομοκρατούν την Δικαιοσύνη, απειλούν την Δημοκρατία. Δεν θα καταφέρουν το παραμικρό! Θα πέσουν και θα πέσουν με πάταγο...

Είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό να στείλουν στην αγχόνη τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτό ήταν το σχέδιο. Γι' αυτό επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πίστεψαν ότι έτσι θα επανακτήσουν το… ηθικό πλεονέκτημα. Μπροστά στο μικροπολιτικό και κομματικό τους συμφέρον δεν υπολογίζουν τίποτα! Είναι ικανοί να κατεδαφίσουν την χώρα, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανό το αφήγημα της «έντιμης αριστερής διακυβέρνησης»  και των μπλε δράκων.
Η κυβέρνηση της δραχμής, η κυβέρνηση που διαπραγματευότανε κρυφά με τον Σόιμπλε την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, η κυβέρνηση που είχε για πρότυπό της την Βενεζουέλα του Τσάβες και του Μαδούρο, η κυβέρνηση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και των Βοσκοτόπων, η κυβέρνηση των θαλασσοδανείων της Τράπεζας Αττικής, ψάχνει ακόμη το ηθικό της πλεονέκτημα. Κάποιος πρέπει να της πει ότι το έχει χάσει προ πολλού.
Οι αθεράπευτοι εχθροί του Μινώταυρου πιστεύουν ότι έτσι θα συνεχίσουν να κυβερνούν, στέλνοντας στην αγχόνη τους αντιπάλους τους. Απατώνται! Δεν σώζονται με τέτοιες πολιτικές απατεωνιές. Θα πέσουν και θα πέσουν με πάταγο!
Αν η αλήθεια δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια! Προσπαθούν να ξαναγράψουν τα βιβλία της Ιστορίας και να πουν ότι την κρίση και τα μνημόνια δεν τα έφερε το πάρτι που είχε στηθεί στα δημόσια ταμεία, αλλά όσοι τεχνοκράτες χειρίστηκαν κρίσιμες υποθέσεις στα χρόνια του μνημονίου και επιχείρησαν να βάλουν ένα τέλος στην ανομία των προηγούμενων ετών. Με μαύρη προπαγάνδα και μία εκστρατεία ψεύδους προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο. Λίγο ακόμη θέλουν να μας πουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που εξυγίανε τον δημόσιο τομέα!
Για τα μνημόνια, λοιπόν, δεν φταίνε οι κρατικοποιήσεις του Ανδρέα, το «Τσοβόλα δώστα όλα», τα γερμένα υποβρύχια, το πάρτι των Ολυμπιακών Αγώνων, οι διορισμοί του Παυλόπουλου. Φταίει ένας άσημος μέχρι τότε επιστήμονας, ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Γεωργίου! Λένε στα σοβαρά ότι το «πραγματικό έλλειμμα» ήταν κάτι τις περισσότερο από εκείνο των άλλων χωρών και ότι το φούσκωσε ο Ανδρέας Γεωργίου και το έφτασε στο 15%, αντί του «ορθού»… 3,9%. Ότι όλα συνέβησαν για να εισέλθει η χώρα στα μνημόνια και για να μας πάρουν με αυτό τον τρόπο τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, την γη και τον ήλιο μας! Το πρόβλημα δεν είναι ότι όλο αυτό δεν αντέχει σε κριτική, αλλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν. Κι ακόμη χειρότερα ότι υπάρχουν πολιτικά κόμματα και προσωπικότητες που σχεδιάζουν την μελλοντική τους επικυριαρχία πάνω σε τέτοια παραμύθια. 
Το σχέδιο της «συναίνεσης» της καλής Δεξιάς με την έντιμη Αριστερά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περνάει μέσα από την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου, της Κατερίνας Σαββαΐδου και του Γκίκα Χαρδούβελη. Κι ύστερα σειρά έχουν υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων και ακόμη ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης. Τον δρόμο τον έχει δείξει ο Μαδούρο. Είναι αποφασισμένοι να εξοντώσουν κάθε φωνή αντίστασης. Μόνο που δεν θα τους βγει, όπως δεν τους έχει βγει μέχρι σήμερα κάποιο από τα σχέδιά τους. Η Ευρώπη δεν είναι Νότια Αμερική και η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα πέσει και μάλιστα με πάταγο. Μαζί του θα πάρει κι όλους εκείνους που σήμερα «παίζουν» το χαρτί του Αλέξη, προσπαθώντας να αποτρέψουν την εκλογή μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης. 
Οι μέρες τους είναι μετρημένες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: