Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Το Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ «στήνει» δικά του ΜΜΕ- Οι τρεις επιχειρηματίες που είναι στο «κόλπο»


Στη βίλα του Λαζόπουλου ήταν εξαφανισμένος τις μέρες που καιγόταν η Αττική, ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκεί συζητήθηκε όλος ο σχεδιασμός για την άλωση των Μέσων Ενημέρωσης.
Μίλησαν για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το στήσιμο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων και καναλιών καθώς και τη χρηματοδότησή τους από επιχειρηματίες που διαπλέκονται με την κυβέρνηση ή βρίσκονται σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας.
Κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των μέσων προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απ’ τον Ιβάν Σαββίδη, διαδραματίζουν και τρεις ακόμα επιχειρηματίες...


Στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα και του Λάκη Λαζόπουλου είναι να εξασφαλίσει η κυβέρνηση μέσω φιλικών της επιχειρηματιών τον έλεγχο δύο καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και τριών εφημερίδων.
Εχουν ανάγκη από κανάλια
Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει απόλυτη προτεραιότητα στο εγχείρημα για τον έλεγχο εφημερίδων και καναλιών.
Ο ίδιος έχει πει σε συνεργάτες του ότι τα Μέσα Ενημέρωσης δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν στις εκλογές που έτσι κι αλλιώς θα τις χάσει γιατί το πολιτικό κόστος που προκαλούν τα μέτρα είναι τεράστιο, αλλά θα τους κρατήσουν όρθιους όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση και θα είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους.
Βέβαια είναι αμφίβολο αν οι επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν στην παρούσα φάση τις εφημερίδες και τα κανάλια του ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα όταν χάσει την εξουσία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τους Γκέμπελς του Μαξίμου.
Επικοινωνιακές παγίδες
Ανάμεσα στα έντυπα που χρηματοδοτούν οι επιχειρηματίες που έχουν νταλαβέρια με την κυβέρνηση, περιλαμβάνεται και μια εφημερίδα που προπαγανδίζει την προσέγγιση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Το Μαξίμου επενδύει στρατηγικά σε αυτό το κόλπο και στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να χρηματοδοτήσει και ημερήσιο φύλλο το οποίο θα αναλάβει τη σπέκουλα της συνεργασίας.
Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι με την εκλογή νέου αρχηγού το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να διασπαστεί, και πως ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι θα συμπληρώναμε εμείς, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει αποδειχθεί πως είναι εφτάψυχο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: