Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Νέα νύχτα κόλασης φωτιάς σε όλη τη χώρα – Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Αν. Αττική [φωτορεπορτάζ & βίντεο]


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις περιοχές του Καλάμου, του Καπανδριτίου και του Βαρνάβα, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς μαίνονται ανεξέλεγκτα, ενώ διακόπηκαν και οι πτήσεις των εναέριων μέσων.

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν μεγάλες αναζωπυρώσεις τόσο στον Κάλαμο, όσο και στο Καπανδρίτι. Η φωτιά έχει φτάσει στον δρόμο, ενώ οι πυροσβέστες... καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια να την οριοθετήσουν και να μην κινδυνεύσουν -τουλάχιστον- άλλες κατοικημένες περιοχές. 
Το μέτωπο της πυρκαγίας εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν στην κατάσβεση.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα που έχουν αυτή την στιγμή από το μέτωπο των πυρκαγιών ειναι καλύτερη σε όλες τις περιοχές, πλην της περιοχής αναμεσα σε Καπανδρίτι και το Μετόχι όπου μεσα σε μια χαράδρα υπάρχουν φλόγες και μεγάλη φωτιά καίει την περιοχή, η οποία έχει φτάσει, όπως γράψαμε και παραπάνω, στον δρόμο.
Οι φωτογραφίες από το μέτωπο αυτό της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς, που από χθες κατακαίει χιλιάδες στρέμματα και κατάστρεψε ή προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περισσότερες από 20 οικίες, συγκλονίζουν.
Μάχη για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα στην παραλία του Βαρνάβα και να μην επεκταθεί προς το Γραμματικό, δίνουν αυτή την στιγμή, όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαγιάννης, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: