Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Έτοιμος για δομικό ανασχηματισμό ο Τσίπρας – Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται (ονόματα)


Δεδομένη θεωρούν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού την απομάκρυνση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.
Πιθανότερος αντικαταστάτης του θεωρείται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χωρίς να αποκλείεται και πρόσωπο έκπληξη που θα...
αναλάβει να αποκαταστήσει τις σχέσεις ανάμεσα στους δικαστές και την κυβέρνηση, που βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο.
Σίγουρη θεωρείται η απομάκρυνση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιώργου Παπαδημητρίου.
Παρά το βαρύ βιογραφικό που διαθέτει δεν κατάφερε να προχωρήσει τις επενδύσεις που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.
Πιθανότερος αντικαταστάτης του φέρεται ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα είναι ένα πρόσωπο το οποίο βλέπουν θετικά οι επιχειρηματίες και οι αγορές αφού κατάφερε να φέρει σε πέρας τη μεγάλη αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, έχοντας απέναντί του τη μισή κυβέρνηση και τον τότε υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.
Στο Μαξίμου προεξοφλούν την απομάκρυνση του Κώστα Γαβρόγλου. Παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες αλλαγές στο ζήτημα της σημαίας και των θρησκευτικών εορτών βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας, θεωρείται πλέον τοξικός για την κυβέρνηση, που επιδιώκει να περιορίσει το πολιτικό κόστος.
Στο Μαξίου οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν δεδομένη και την απομάκρυνση της Λυδίας Κονιόρδου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το έργο της στο υπουργείο Πολιτισμού είναι ανύπαρκτο.
Παρελθόν για την κυβέρνηση θα αποτελέσει και ο Νίκος Μουζάλας.
Στο Μαξίμου του χρεώνουν προσωπικές πολιτικές στο μεταναστευτικό και έλλειψη αντανακλαστικών.
Στη θέση του πρόκειται να τοποθετηθεί πρόσωπο με εμπειρία για να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και να τις υλοποιεί.
Άλλωστε αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα ο απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά που έχει σωρεύσει προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: