Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Οι «Κοντονήδες» και οι «Κυρίτσηδες» που μας κυβερνούν


Αποτέλεσμα εικόνας για Κοντονής και ΚυρίτσηςΟι «Κοντονήδες» κι οι «Κυρίτσηδες» της κυβέρνησης, είναι ο εσωκομματικός περίγυρος του Τσίπρα (αυλή) του 2008. 
Είναι αυτοί που τον έκαναν Αρχηγό για να μεταλλάξει τον τότε ΣΥΝ σε νεοκομμουνιστικό – αντισυστημικό κομματικό Συνεταιρισμό.
Αυτοί που μαζί με τους Αλαβάνο και Τσίπρα, διαλαλούσαν ότι «θα γίνουμε το ΠΑΣΟΚ του ’70, ή η ΕΔΑ του ‘58». Που θεωρούσαν ότι...
οι «νεοφιλελεύθεροι» πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ έλεγαν «παραμύθια με κακούς δράκους» όταν προειδοποιούσαν για την κρίση που έφερνε η εκτόξευση του ελλείμματος από τους Καραμανλή – Παυλόπουλο κ.ά. Ήταν οι συνεργάτες του «νέου» Αρχηγού, που ήρθε να τελειώσει το «παλιό». Οι εμπνευστές του «για όλα φταίει το παλιό σύστημα».
Οι «Κοντονήδες» κι οι «Κυρίτσηδες» της κυβέρνησης, διαπίστωσαν πολύ νωρίς το πασιφανές της ανικανότητάς τους να ανταπεξέλθουν στη διακυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης χώρας, αλλά αντί να παραδώσουν σε κάποιους άλλους, συνεχίζουν να την κρατάνε γερά, εξευτελίζοντας, όχι απλά και μόνο όπως είναι η γενική εκτίμηση, την ιδέα της αριστεράς, αλλά και κυρίως, εξευτελίζοντας την ιδέα της δημοκρατίας στην συνείδηση των πολιτών.
Σπέρνουν στους οπαδούς τους τη νοοτροπία του θράσους να υπερασπίζονται μία ανίκανη κυβέρνηση, με μία εξοντωτικά αντιλαϊκή συντηρητική πολιτική αφαίμαξης όχι μόνο εισοδημάτων, αλλά και βασικών εργασιακών και πολιτικών δικαιωμάτων.
Σήμερα λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έγιναν μέρος της κρίσης και κάνουν ακριβώς ό,τι και το «παλιό», οι «Κοντονήδες» κι οι «Κυρίτσηδες», αλλάζουν το τροπάρι και προπαγανδίζουν: «Φταίει ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα». Βολικό, γιατί έτσι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας.
Έτσι, συσπειρώνεται ο στενός κομματικός πυρήνας απέναντι στη «νεοφιλελεύθερη δεξιά» και τους «απατεώνες του ΠΑΣΟΚ», και φυσικά τα μέτρα και τα μνημόνια μετατρέπονται εκ νέου σε «παραμύθια για κακούς δράκους».  
Σχέδιο των «Κοντονήδων» και των «Κυρίτσηδων» αυτήν τη φορά είναι η επαναφορά του διχαστικού κλίματος με εμφυλιοπολεμικές κραυγές ώστε να μειωθεί η κοινωνική αντίδραση και να ηρεμήσουν οι οργισμένοι με την κυβέρνηση τους, αντιδεξιοί ψηφοφόροι. 
Στόχος, να διεξαχθούν οι ερχόμενες εκλογές (όποτε τους βολέψει εντός του ’18)  σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με στόχο τη… Ρουμανοποίηση.
Κυρίως, επειδή οι «Κοντονήδες» κι οι «Κυρίτσηδες» που απαρτίζουν την κυβέρνηση, ιδεολογικά είναι ακόμα σε ένα νεφέλωμα, λίγο από 1864, λίγο από 1917, πολύ από Στάλιν, λίγο από ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και πάρα πολύ από μπάχαλο του δρόμου! 
Και, προς θεού: Οι άνθρωποι αυτοί καμία σχέση δεν έχουν με την Ευρωαριστερά ή τη Σοσιαλδημοκρατία. Και εννοείται, δεν έχουν ούτε την αυτογνωσία του ΚΚΕ.

Της Αλίκης Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: