Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Στις πρώτες θέσεις της Νομικής Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ η Δραμινή Φωτεινή Σαραφοπούλου



Συγκέντρωσε 19.213 μόρια

Στις πρώτες θέσεις της Νομικής Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ η Δραμινή Φωτεινή Σαραφοπούλου

Μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Δράμας

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου
Άλλη μια μεγάλη επιτυχία, σημείωσε Δραμινός μαθητής των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων, και συγκεκριμένα η φοιτήτρια πλέον της Νομικής Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ, Φωτεινή Σαραφοπούλου, η οποία συγκέντρωσε συνολικά 19.213 μόρια, και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εισακτέων της Σχολής της...

Όπως φαίνεται κάθε χρόνο, οι Δραμινοί μαθητές βάζουν υψηλούς στόχους και όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα, τους πετυχαίνουν.
Κάθε περίπτωση και κάθε προσπάθεια των μαθητών είναι μοναδική, όπως αυτή της Φωτεινής Σαραφοπούλου. Η Φωτεινή, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Δράμας, πέτυχε έναν πολύ υψηλό στόχο και κατάφερε να εισαχθεί σε μια από τις πιο περιζήτητες σχολές της χώρας μας, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει θέληση και πρόγραμμα, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Η επιλογή της Φωτεινής για την εισαγωγή της στη Νομική, δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς επεσήμανε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής μας συζήτησης, ότι από το παρελθόν νιώθει ισχυρό το αίσθημα δικαίου. «Έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στον νομικό κλάδο, και τις πτυχές αυτού. Καθώς, από την νομική υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει κάποιος πολυάριθμες πτυχές για να ασκήσει το επάγγελμα του, όπως είναι το οικογενειακό δίκαιο, η προστασία ανηλίκων κλπ».
Όπως μας εξήγησε η Φωτεινή, η Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ, αποτέλεσε την πρώτη της επιλογή, και αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη και ευτυχισμένη με την επιτυχία της.
Σε σχόλιο της για τα φετινά θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων, η Φωτεινή επεσήμανε ότι δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς ήταν αυξημένος ο βαθμός δυσκολίας σε ορισμένα μαθήματα, και μόνο ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να ανταποκριθεί.
Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη την επιτυχία που σημείωσε η Φωτεινή, συγκεντρώνοντας 19.213 μόρια, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ήταν μια από τους πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, καθώς ήθελε να πραγματοποιηθεί το όνειρο της.
Μας εξήγησε μάλιστα η Φωτεινή, ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, καθώς απαιτείται πολύ καλή προετοιμασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και των προηγούμενων ετών.
«Σίγουρα έγιναν θυσίες, από την άποψη του προσωπικού μου χρόνου, αλλά σίγουρα δεν ήμουν ολόκληρη την ημέρα κλεισμένη στο σπίτι για να διαβάζω. Αυτή η εικόνα για έναν μαθητή να διαβάζει από το πρωί έως το βράδυ, δεν είναι φυσιολογική. Είχα ελεύθερο χρόνο για τους φίλους και την οικογένεια μου. Όταν θέτεις τον στόχο σου, στη συνέχεια αποκτάς και πρόγραμμα. Έπειτα, μπορείς να βρεις χρόνο και για άλλες δραστηριότητες», σχολίασε μεταξύ άλλων η Φωτεινή.
Σε ερώτησή μας, για το ενδεχόμενο μελλοντικών μετέπειτα σπουδών στο εξωτερικό ή ακόμα και εργασίας, η Φωτεινή απάντησε ότι θα ήθελε στο μέλλον να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, καθώς όπως τόνισε: «οι σπουδές στο εξωτερικό διευρύνουν περισσότερο τους ορίζοντες μας».
Τέλος, η Φωτεινή Σαραφοπούλου θέλησε να περάσει ένα μήνυμα προς τους μαθητές αλλά και τους μελλοντικούς φοιτητές, έπειτα από την δική της εμπειρία στις Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και γενικότερα στον «ρυθμό» που κινείται το εκπαιδευτικό σύστημα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι μαθητές, αξίζει να ακολουθούν τα δικά τους όνειρα για να είναι ευτυχισμένοι, και όχι τα όνειρα των γονιών τους. Είναι άδικο να σκέφτονται ορισμένοι, ότι για να επιτύχεις στην ζωή σου, πρέπει να γίνεις γιατρός, δικηγόρος, ή να ακολουθήσεις απαραίτητα κάποιο άλλο επιστημονικό επάγγελμα. Αντίθετα, μπορεί κάποιος να επιλέξει να γίνει τεχνίτης και να επιτύχει στην ζωή του περισσότερο από έναν επιστήμονα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: