Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

«Άδειασμα» Κομισιόν σε Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του ολοκληρωτισμού αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης

«Αδειασμα» Κομισιόν σε Κοντονή: Η Ημέρα Μνήμης κατά του ολοκληρωτισμού αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης

Μήνυμα της Κομισιόν ότι η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης και των κρατών- μελών της 

απέστειλε μέσω Τwitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και την ελληνική κυβέρνηση...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να υιοθετεί έτσι πλήρως τη θεματική του συνεδρίου της εσθονικής προεδρίας. 
«Η ευρωπαϊκή συνεργασία, ο πατριωτισμός και οι αξίες μας, μας κάνουν αυτό πού είμαστε. Ας απορρίψουμε τον ακραίο εθνικισμό που μας αποδυναμώνει όλους. Αυτό είναι η ΕΕ» επισημαίνει σε μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
«Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού. Να ποιοι είμαστε» τονίζει.
Σύμφωνα με τον κ. Τίμερμανς, «ο πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται την ενότητα, τη συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στο συμβιβασμό και το διάλογο».
Και κατόπιν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει: «Τι πρεσβεύει η Ένωση; Ας διαβάσω το Άρθρο 2 της Συνθήκης.
»Η Ένωση έχει ιδρυθεί πάνω στις αξίες του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη – μέλη σε μια κοινωνία που ο πλουραλισμός, η ισονομία, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών επικρατούν».
Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: