Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

«Παγώνει» το success story του Τσίπρα η Standard & Poor’s

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, δεν θέλησε να ακολουθήσει το παράδειγμα του «συναδέλφου» του Moody’s, διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητα της Ελλάδα, αν και προχώρησε σε αναβάθμιση των προοπτικών της οικονομίας.

Ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-», ενώ αναβαθμίζει τις προοπτικές (outlook) της ελληνικής οικονομίας σε «θετικές» από «σταθερές».
Όπως σημειώνει οι «θετικές» προοπτικές αντανακλούν την εκτίμηση των...
αναλυτών του οίκου ότι εντός του επόμενου 12μηνου υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει αναβάθμιση και της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας. Παράλληλα ο οίκος εκτιμά ότι το χρέος της γενικής κυβέρνησης αλλά και το κόστος εξυπηρέτησής του θα μειωθούν σταδιακά, με δεδομένη και τη νομοθέτηση μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2020, αλλά και της δέσμευσης του Eurogroup περαιτέρω αναδιάρθρωσης του χρέους.
Εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μία επιτυχημένη έξοδο στις αγορές φέτος, χωρίς, όμως, να προσδιορίζει χρονικά το πότε θα συμβεί αυτό.
Φροντίζει, όμως, να προσθέσει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις στην εφαρμογή περαιτέρω μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και άλλων μη δημοφιλών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές που αφορούν την αγορά εργασίας, προϊόντων, δημόσιας διοίκησης και ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: