Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η μεγάλη απάτη στο Ευγενίδειο…


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕυγενίδειοΟ πρωθυπουργός έπρεπε να χειρουργηθεί. 
Ο πρωθυπουργός έπρεπε να πάει τα παιδιά του σε κάποιο σχολείο. 
Ο πρωθυπουργός, όπως και κάθε άλλος πολίτης αυτής της χώρας, εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες του από υπηρεσίες, φορείς, ειδικότητες, επαγγέλματα και επιχειρήσεις.

Υπάρχουν άνθρωποι, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό χώρο που «εμπορεύονται»...
την προσφορά τους στους  συμπολίτες τους. 
Χρησιμοποιώ τον όρο «εμπορεύονται» για να κάνω σαφές ότι κάθε ατομική ή συλλογική προσφορά θα πρέπει να έχει, από τη φύση της, μία ισχυρή δόση ανταποδοτικότητας στο «ωφέλιμο έργο» της. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για συσσώρευση οικονομικού, πολιτισμικού ή κοινωνικού κεφαλαίου από την οποιαδήποτε δράση. Αρκεί κάθε ενέργεια προσφοράς να είναι χρήσιμη και ανταποδοτική για τους πολίτες και την κοινωνία.
Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε πόσο ιδιωτικό και πόσο δημόσιο είναι το Ευγενίδειο! Και να οι αναρτήσεις στο facebook και να τα πικρόχολα σχόλια στο ίντερνετ για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι πέφτουμε στο φαιδρό επίπεδο του λαϊκισμού και της χυδαίας αριστερής ηθικής που εκείνος ανανέωσε τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε στην δεκαετία του ΄80 με το χειρότερο είδος εκφυλισμού των εννοιών από το ΠΑΣΟΚ.
Το συγκεκριμένο ίδρυμα αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα «παντρέματος» του κατ΄επίφασιν ιδιωτικού με το κρατικό, προκειμένου να δημιουργηθεί το πιο έξυπνο άλλοθι για καταχρήσεις.
Δεν είναι δυνατόν σε ένα μικρό άρθρο να αποκαλύψει κανείς όλες τις απάτες και τις καταχρήσεις που έγιναν στο Ευγενίδειο. Εκείνο όμως που μπορεί να δείξει είναι το πώς ένας οργανισμός χρησιμοποιεί τις πλάτες του κράτους για να δημιουργήσει ασφαλείς μηχανισμούς εύκολου πλουτισμού για μικρές ομάδες ανθρώπων. Εις βάρος των κρατικών ταμείων με το πρόσχημα της μορφής ιδιωτικού φορέα.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το νοσοκομείο  θεωρούνταν ένα απ’ τα καλύτερα και ακριβότερα  ιδρύματα στην Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενο το ιδιόμορφο καθεστώς του -πανεπιστημιακό νοσοκομείο που λειτουργεί ως Α.Ε.- συγκέντρωνε την αφρόκρεμα των πανεπιστημιακών γιατρών. Σήμερα, βρίσκονται σε εκκρεμότητα τρεις έρευνες για την κατρακύλα του, στις οποίες εμπλέκονται το ΣΕΥΥΠ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το  ίδρυμα ανήκει στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και οι ευθύνες των εκάστοτε μελών της Συγκλήτου και των πρυτάνεων που όριζαν τις διοικήσεις, είναι μεγάλες. Ποιος έκανε τον διαχειριστικό έλεγχο και ποιος είχε την αρμοδιότητα να καταθέτει ισολογισμούς;
Eίναι αστείο αλλά ο πρωθυπουργός  χειρουργήθηκε – λες και το κάνει επίτηδες- σε ένα σύμβολο εκμαυλισμού του ιδιωτικού από το Δημόσιο! Σε ένα ίδρυμα, που λειτουργούσε με την κάλυψη  του ΕΚΠΑ, και υπό την ασύδοτη διεύθυνση του  Πανεπιστημίου με την σκανδαλώδη ανοχή  του ελληνικού κράτους.
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα: Η εξαπάτηση των Ελλήνων σε σχέση με το δημόσιο και η κατασυκοφάντηση του ιδιωτικού. Λες και υπάρχει υπηρεσία που προσφέρεται τζάμπα και χωρίς κόστος. Λες και υπάρχει διαφορά στην τιμή, αν ο πολιτικός επιλέξει κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο! Κανείς δεν εργάζεται χωρίς αμοιβή και κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο αν δεν κάνει καλά την δουλειά του. Και πάντα κάποιος πληρώνει!
Κάποτε πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι απατεώνες που χρησιμοποιούν τις εγγυήσεις του κράτους για να κλέβουν τα χρήματα των ιδιωτών. Είτε τους φόρους τους είτε τα νοσήλεια, τα δίδακτρα ή τα τροφεία.  Το Ευγενίδειο είναι μια καλή αφορμή για να σκεφτούμε διάφορα. Και να σταματήσουμε πια να τρώμε αμάσητο σανό από τον λαϊκισμό του κάθε διαχρονικού τυχοδιώκτη…

Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: