Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η... διαφορετική προσέγγιση στις περιοδείες του Μητσοτάκη

Από την πρόσφατη επίσκεψη στη Δράμα
Όποιος παρακολουθεί από κοντά τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφέρεια, θα έχει αντιληφθεί μία διαφορετική προσέγγιση, την οποία έχει υιοθετήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όλες τις συζητήσεις που έχει με τοπικούς φορείς, υπάρχει πάντα δίπλα του ένα...
στέλεχος, το οποίο καταγράφει όλα τα αιτήματα και τις αναφορές.
Με λεπτομέρεια σημειώνει το τί ζητά η κάθε ομάδα, ο κάθε φορέας, δημιουργώντας ουσιαστικά μία βάση δεδομένων για κάθε πόλη και νομό της χώρας. 
Το καινούργιο όμως, δεν σταματά εκεί. 
Το ίδιο στέλεχος είναι επιφορτισμένο να κάνει και το λεγόμενο «follow up». Με την επιστροφή από την περιοδεία, αρχίζει η εκ νέου επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, στη βάση πλέον των όσων έχουν καταγραφεί με στόχο τη δημιουργία μίας ισχυρής σχέσης με τους πολίτες, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προτάσεων της ΝΔ.
«Ακούμε, καταγράφουμε και σχεδιάζουμε μαζί με την κοινωνία το κυβερνητικό μας πρόγραμμα» ανέφερε στο liberal.gr στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει ιδιαίτερα στη χρησιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας.
«Η εποχή των μεγάλων υποσχέσεων έχει περάσει. Οι πολίτες θέλουν λίγα λόγια και καλά. Πώς όμως ένας πολιτικός αρχηγός θα μιλήσει για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, όταν δεν τα γνωρίζει;» σημείωσε το ίδιο στέλεχος που τονίζει τον λόγο της διαφορετικής προσέγγισης που επιχειρεί ο πρόεδρος της ΝΔ:
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν επισκέφτεται τους νομούς της χώρας, απλώς για να σφίξει χέρια και να χτυπήσει με συμπάθεια την πλάτη στους πολίτες. Επιδιώκει ουσιαστικό διάλογο».
Για παράδειγμα στις συσκέψεις που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με παραγωγικούς φορείς τόσο στην Καβάλα όσο και στη Δράμα, οι συνεργάτες του συγκέντρωσαν εξειδικευμένα αιτήματα και συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να τις επεξεργαστούν και να επανέλθουν με ουσιαστικές προτάσεις, αποφεύγοντας τις υποσχέσεις.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά που έκανε κατά την περιοδεία του στην Καβάλα : «Είμαστε εδώ για να συζητούμε. Όχι κατ’ ανάγκη για να συμφωνούμε σε όλα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα λέγαμε την αλήθεια… Θέλω να ξέρετε ότι από εμένα θα ακούτε την αλήθεια. Και αλήθεια σημαίνει ότι δεσμευόμαστε μόνο για αυτά, τα οποία μπορούμε να κάνουμε. Και εάν κάπου διαφωνούμε, θα το πούμε ανοιχτά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Η μείωση των φόρων, η τόνωση της επιχειρηματικότητας με την παροχή ρευστότητας και ισχυρών κινήτρων αλλά και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής της Ελλάδας αποτελούν προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας. Ενός σχεδιασμού, που όπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προχωρά με σταθερά βήματα μαζί με τους πολίτες.
Τόσο  στην Καβάλα όσο και στη Δράμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άνθρωποι που εργάζονται στον πρωτογενή τομέα, υπάλληλοι, καταστηματάρχες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Είχε συζητήσεις με πολίτες, αστυνομικούς αλλά και συνταξιούχους, που του εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετά τις μειώσεις στις συντάξεις τους, όπως σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς.
«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι η υπερβολική αύξηση της φορολογίας και των εισφορών οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στη φοροδιαφυγή και στην εισφοροδιαφυγή. Δυστυχώς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το πλαίσιο και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής της Κυβέρνησης. Αυτή η πολιτική είναι μια συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης. Θέλω να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις θέτουν δημοσιονομικούς στόχους, αλλά το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής είναι επιλογή της εκάστοτε Κυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Παρά το μικρό αναγκαίο διάλειμμα με αφορμή «τα μπάνια του λαού», ο σχεδιασμός της ΝΔ περιλαμβάνει τη συνέχιση των στοχευμένων επισκέψεων Μητσοτάκη στην περιφέρεια στο τέλος Αυγούστου.


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: