Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ήταν, είναι και θα είναι κατσαπλιάδες


Αποτέλεσμα εικόνας για κατσαπλιάδεςΤο κατσαπλιάδικο πνεύμα είναι σύμφυτο με την κυβερνώσα Αριστερά. 
Το έζησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. 
Δυστυχώς, τρεις γενιές μετά, αυτό το πνεύμα της αρπαγής και της λεηλασίας, που υπαγορεύεται από το μίσος και τον φθόνο, ξαναζεί.

Αυτή τη φορά, διδαγμένοι από την εξέλιξη της Ιστορίας, φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν με κάθε τρόπο. Έτσι, είστε αφελείς όσοι πιστεύετε πως...
ιδρώνει το αυτί των Συριζαίων, με τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη-Λαφαζάνη και ό, τι άλλο ακολουθήσει.
Απεναντίας, με αυτά που ακούγονται αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνουν στο ακροατήριο τους πως πάλεψαν, προσπάθησαν, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απελευθερώσουν τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά βρήκαν κλειστές τις πόρτες των φίλων και έτσι υπέκυψαν μαχόμενοι στις υπέρτερες δυνάμεις των δανειστών.
Η αντιστροφή της ερμηνείας των γεγονότων –όχι απλώς η διαστρέβλωσή τους— έχει αναχθεί σε επιστήμη που την διδάσκονται τα στελέχη της Αριστεράς, στα ιδεολογικά φροντιστήρια.
Εξηγώντας με το δικό τους τρόπο τα γεγονότα, αντεπιτίθενται. Οι αριστεροί ποτέ δεν βρίσκονται σε άμυνα. Μόνον στην επίθεση. Έτσι, όλα αυτά που εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, θεωρούμε συνταρακτικές αποκαλύψεις, για τους μαρξιστές είναι μια από τις δυνατές εξελίξεις των γεγονότων, μια ακόμα πτυχή της ταξικής πάλης.
Μην βαυκαλίζεστε λοιπόν, πως με παρόμοιες αποκαλύψεις, θα κλονισθούν, ή θα καταρρεύσουν. Απεναντίας, θα πράξουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μην συμβεί αυτό. ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Είναι γνωστό, πως οι μαρξιστές έχουν αποσυνδέσει παντελώς την πολιτική πράξη τους από το σεβασμό των κανόνων του δημοκρατικού παιχνιδιού. Έχοντας αποβάλλει τους ηθικούς κανόνες από την σκέψη τους, πρεσβεύουν πως τα πάντα επιτρέπονται για την επίτευξη των στόχων τους. Η συμπεριφορά τους δεν αναγνωρίζει κανόνες, θεσμούς και όρια, γιατί εμφορείται από την αντίληψη πως τα πάντα είναι πολιτική.
Μια δράκα φανατισμένων ανθρώπων, λειτουργώντας με όρους συμμορίας, πίστεψε πως μπορούσε να αλλάξει όλη την Ευρώπη. Να γκρεμίσει ή να ραγίσει ένα οικοδόμημα που έκτισαν παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητες και στήριξαν και στηρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών.
Και αυτήν η βλακώδης πεποίθηση ήταν το αποτέλεσμα της μαρξιστικής θεωρίας και του λενινιστικού βολονταρισμού. Όπως έλεγε ο Ι.Β.Στάλιν «δεν υπάρχουν άπαρτα κάστρα για εμάς!». 
Δυστυχώς, δεν έχουμε κανένα δείγμα πως απέβαλαν την ιδεολογία τους, που καθορίζει και τις πολιτικές τους συμπεριφορές. Δεν είχαμε ούτε μια δημόσια αυτοκριτική για τα όσα έπραξαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, ούτε μια συγγνώμη προς τον Ελληνικό λαό για τα δύο μνημόνια που του φόρτωσαν στην πλάτη του, μαζί με τα 100 δισ. που κόστισε η διακυβέρνηση τους.
Όλα αυτά τι σημαίνουν; Τι κρύβει η σιωπή τους στα όσα αποκαλύπτουν οι Βαρουφάκης και Λαφαζάνης; Όχι πάντως ενοχή, καθώς αυτή είναι μια έννοια συνυφασμένη με την μικροαστική ηθική. Οι μαρξιστές, επειδή είναι κάτοχοι μιας «ανώτερης» θεωρίας που ερμηνεύει τα πάντα, δικαιώνονται συνεχώς στις εκτιμήσεις τους.
Λάθη μπορεί να κάνουν, αλλά αυτά είναι απόρροια του σκληρού ταξικού αγώνα, απέναντι σε έναν υπέρτερο εχθρό. Έτσι, γεγονότα σαν του 2015, μπορεί να ξανασυμβούν.
Αυτό θα αποκλειστεί οριστικά, μόνον αν εκδιωχθούν από την εξουσία, με τον μόνο τρόπο που υπάρχει στις φιλελεύθερες δημοκρατίες. Τις εκλογές.
Γι' αυτό και θα κάνουν τα πάντα, θα μηχανευθούν ό,τι πιο νοσηρό γίνεται, ώστε οι εξελίξεις προς τις εκλογές να μην είναι ομαλές, με ευθύγραμμη πορεία και δημοκρατική κατάληξη.
Σημειώστε το!

Του Σάκη Μουμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: