Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Εξουδετερώθηκε καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά! [ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ]

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης φώναξε «Αλλάχ ακμπάρ», πριν δεχθεί τα πυρά που τον «αδρανοποίησαν», σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποίησε η βελγική αστυνομία
Συναγερμός στις Βρυξέλλες καθώς εκκενώθηκε η κεντρική πλατεία  Grande Place.
Μέσα ενημέρωσης του Βελγίου μεταδίδουν επικαλούμενα την αστυνομία ότι στρατιώτες «εξουδετέρωσαν» ένα πρόσωπο που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά στον κεντρικό σιδηροδρομικό των Βρυξελλών...



Σύμφωνα με το Reuters ένας ύποπτος  ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και απείλησε να τα πυροδοτήσει.
Η αντίδραση των στρατιωτών που περιπολούσαν στην περιοχή ήταν άμεση. Ο δράστης δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, καθώς το Βέλγιο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς έκτακτης κατάστασης, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η αστυνομία έδωσε εντολή σε κάθε περίπτωση να εκκενωθεί η κεντρική πλατεία Grand Place, καθώς και ο κεντρικός σταθμός, ενώ διεκόπη προσωρινά η κίνηση των συρμών για λόγους ασφαλείας.
Αναφορές κάνουν λόγο για δύο μικρές εκρήξεις, ενώ μία φωτογραφία που βγήκε στο διαδίκτυο δείχνει στο εσωτερικό του σταθμού μία φλεγόμενη στήλη, η οποία δημιουργήθηκε από την έκρηξη.
Ο δράστης, κατά πάσα πιθανότητα, φορούσε εκρηκτικό γιλέκο ή ζώνη με εκρηκτικά. Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί της βελγικής αστυνομίας, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα.
Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και ότι ο επίδοξος δράστης «εξουδετερώθηκε».
Στιγμιότυπο από τη φωτιά που προκλήθηκε εντός του σταθμού
br01 (1)
Μέσω Twitter, η βελγική αστυνομία ανέφερε ότι το συμβάν βρίσκεται υπό «έλεγχο».
Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.
Η αστυνομία απομάκρυνε τους πολίτες κι απέκλεισε την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, εκτρέποντας τα οχήματα προς κινούνταν προς την περιοχή.upl59497940cd664

Δεν υπάρχουν σχόλια: