Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ήρθα εδώ θεσμικά, θα τα πούμε στη Βουλή

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πήγε θεσμικά στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού η συζήτηση για τη διαπραγμάτευση θα γίνει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει η ΝΔ...

Μητσοτάκης: Για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε, εξάλλου, την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε. 
Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της Κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας. Αν υπάρχουν, όμως, ζητήματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζω κατ’ ιδίαν, είμαι έτοιμος να ακούσω.
Τσίπρας: Είναι καλό να συζητιόνται κάποια πράγματα κατ' ιδίαν, ειδικά ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της διαπραγμάτευσης, αν και ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και όλα μεταδίδονται αμέσως.

Κύκλοι του Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνιζαν ότι το τετ α τετ έγινε σε καλό και ήπιο κλίμα και ότι ο πρωθυπουργός μετέφερε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την άποψη ότι είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση, αρκεί να μη στέλνει λάθος σήμα στις αγορές.
Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός,απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «Είναι θεμιτή  η πολιτική αντιπαράθεση και η άσκηση κριτικής , ωστόσο,  ο στόχος της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και η έξοδος στις αγορές ειναι εθνικός στόχος και δεν πρέπει να εκπέμπεται αρνητικό μήνυμα για τη χώρα που να στέλνει λάθος σήμα στις αγορές».
Οι ίδιες πηγές, σχολιάζουν πως  ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την άποψη ότι και η αναπτυξιακή τράπεζα πρέπει να μείνει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης, σε μια προσπάθεια προφανώς, να επιδιώξει πλατιά και  διακομματική συναίνεση και ως προς τη διοίκηση της τράπεζας.
Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός κλείνει τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό ένόψει της διάσκεψης στην Ελβετία.Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: