Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Εμφύλιος στο Μαξίμου για τον Ιβάν Σαββίδη

Εμφύλιος για τον Ιβάν ξέσπασε στο Μαξίμου.

Όλα άρχισαν την παραμονή του διαγωνισμού για τον ΔΟΛ, όταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ενημερώθηκε για την προσφορά των 11 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταθέσει ο Ιβάν Σαββίδης.
Όταν ζήτησε εξηγήσεις για τη χαμηλή προσφορά που δεν είχε καμία τύχη, η απάντηση που πήρε ήταν, ότι αυτό είναι το σύνολο των καταθέσεων που έχει ο Ιβάν Σαββίδης και δεν έχει περιθώρια να δικαιολογήσει μεγαλύτερη προσφορά.
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ζήτησε εξηγήσεις από δύο υπουργούς που χειρίζονταν την υπόθεση και είχαν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Ιβάν Σαββίδη...


Στο Μαξίμου η κατάσταση ήταν εκρηκτική, αφού όλοι κατάλαβαν ότι ο διαγωνισμός είχε χαθεί πριν ανοίξουν οι προσφορές.
Η κυβέρνηση χρεώθηκε ένα δεύτερο στραπάτσο, το πρώτο ήταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ποντάροντας στον ίδιο επιχειρηματία.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν σκληρός στους χαρακτηρισμούς του για τους δύο υπουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση του ΔΟΛ και τον είχαν διαβεβαιώσει, ότι το ιστορικό συγκρότημα θα περνούσε σε φιλικά χέρια.
Στο Μαξίμου επιχείρησαν να αναζητήσουν λύση στο παρά πέντε του διαγωνισμού, αλλά δεν βρήκαν επιχειρηματία διαθέσιμο να μπει σε περιπέτειες.
Άλλωστε το πάθημα του Καλογρίτσα λειτουργεί αποτρεπτικά, ακόμα και σ΄ αυτούς που έχουν νταραβέρια με την κυβέρνηση.
 Δεν είχε λεφτά ή τους πούλησε;
 Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν αρχίσει να διατυπώνουν διάφορα ερωτήματα σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο προβληματισμός που διατυπώνεται, είναι αν έχει την οικονομική επιφάνεια που διαφήμιζε, ή αν τους πούλησε, δίνοντας χαμηλό τίμημα για το διαγωνισμό, αφού προηγουμένως εξασφάλισε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τη διαγραφή του προστίμου των 37 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΣΕΚΑΠ.
Οι δύο υπουργοί που έχουν χρεωθεί τον Ιβάν Σαββίδη, δεν δίνουν επαρκείς εξηγήσεις στα ερωτήματα που θέτει το Μαξίμου.
Επίσης δεν είναι σε θέση να απαντήσουν για τη μετοχική σύνθεση της κοινοπραξίας που εξαγόρασε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, αφού δεν έχει γίνει ονομαστικοποίηση των μετοχών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικάνοι απαίτησαν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ΟΛΘ, γιατί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να περάσει σε επιχειρηματίες που συνδέονται με την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: