Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Το ρεσάλτο των κομάντος του λιμενικού στο τσιγαράδικο: Πως έγινε η επιχείρηση [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Η ανακοίνωση του λιμενικού για το τσιγαράδικο που βρίσκεται στο λιμάνι Ηρακλείου:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., προέβησαν βραδυνές ώρες χθες, στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων...

Το Περιπολικό Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ΠΑΘ 090 εντόπισε Φ/Γ πλοίο ονόματι “GOLENDRI” το οποίο ήταν φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων συσκευασμένων σε χαρτοκιβώτια. Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο οδηγήθηκε συνοδευόμενο από το ΠΑΘ 090 στο λιμένα Ηρακλείου Κρήτης.
Ειδικότερα:
Πρώτες πρωινές ώρες της 15-06-2017 το Περιπολικό Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ΠΑΘ 090 εντόπισε το Φ/Γ πλοίο “GOLENDRI”, σημαίας Τανζανίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, να πλέει χωρίς να έχει σε λειτουργία τα φώτα ναυσιπλοΐας, ούτε και το αυτόματο σύστημα εντοπισμού (A.I.S.). Άμεσα και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου το Φ/Γ “GOLENDRI” τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, το εν λόγω πλοίο σταμάτησε σε απόσταση 1,5 ν.μ. από τις ακτές των Σφακίων Κρήτης. Ταυτόχρονα, μέσω της κάμερας θερμικής απεικόνισης και της συσκευής ραντάρ του Π.Α.Θ. 090, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το Φ/Γ “GOLENDRI”. Το ταχύπλοο έδεσε δίπλα στο “GOLENDRI” και ξεκίνησε μεταφόρτωση χαρτοκιβωτίων με τσιγάρα. Παράλληλα εντοπίστηκαν τέσσερα (04) φορτηγά οχήματα στη ξηρά, στα οποία επρόκειτο να μεταφορτωθούν τα λαθραία τσιγάρα.
Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Π.Α.Θ. 090, το ταχύπλοο σκάφος και τα φορτηγά οχήματα στη ξηρά τράπηκαν σε φυγή, ενώ το Φ/Γ πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή του. Τα τέσσερα (04) φορτηγά οχήματα καθώς και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκφόρτωσης εγκαταλείφθηκαν στην ξηρά και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. τα ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Το Π.Α.Θ. 090 καταδίωξε το Φ/Γ πλοίο και στελέχη Λ.Σ – ΕΛ. ΑΚΤ. πραγματοποίησαν έφοδο (ρεσάλτο), προκειμένου να συλλάβουν το πλήρωμα και να ακινητοποιήσουν το πλοίο πράγμα το οποίο και επιτεύχθηκε.
epis_b_1-620x413epis_c-620x413epis_d-620x413epis_e-620x413epis_f-465x620
Στη συνέχεια το Φ/Γ “GOLENDRI” οδηγήθηκε στο λιμένα Ηρακλείου Κρήτης και μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στα αμπάρια του πλοίου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένα εκατομμύριο πεντακόσια πενήντα επτά χιλιάδες διακόσια (1.557.200) πακέτα τσιγάρα, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων φόρων και δασμών για την ποσότητα αυτή των λαθραίων τσιγάρων, ανέρχεται στο ποσό των 6.019.186,94 ευρώ.
Το Φ/Γ “GOLENDRI” σημαίας Τανζανίας, είχε αποπλεύσει από το λιμένα “Μπαρ” του Μαυροβουνίου με δηλωθέντα προορισμό το λιμένα ”Τομπρούκ” της Λιβύης. Πλοίο και τσιγάρα κατασχέθηκαν στο λιμένα Ηρακλείου, ενώ συνελήφθησαν τα έξη (06) μέλη πληρώματος, Ουκρανικής υπηκοότητας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών συνεχίζονται.
Οι συλληφθέντες, μαζί με τον φάκελο δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να προσαχθούν πρωινές ώρες αύριο 18-06-2017 στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Δείτε βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: