Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

«Καμμένο» το δεκανίκι των ΑΝΕΛ; Τσίπρας καλεί Φώφη στην Κυβέρνηση

Ευθεία πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ και την Φώφη Γεννηματά για συνεργασία και δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα σε νέα διέξοδα».
Ειδικότερα και για την συζήτηση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα του ευρύτερου προοδευτικού τόξου, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι...
«θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί». Καλεί, μάλιστα, την Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα Μητσοτάκη, με στόχο, «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».
Ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ακόμα πιο εντατική δουλειά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες ισχυρότερης σύνδεσης με την κοινωνία» -και πάντως «πολύ πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019, που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές».
Αρνητική απάντηση από Φώφη
Από την πλευρά της η επικεφαλής της ΔΗΣΥ μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα, το μοντέλο αυτό – όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση – έχει αποτύχει».
«Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές. Εμείς δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε ως αντιπολίτευση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για να υπάρξει λύση και συνεννόηση την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.
Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι προσπαθούν συστηματικά να μετατρέψουν το ΠΑΣΟΚ σε «μαύρο πρόβατο» για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα με το ξέσπασμα της κρίσης και σημείωσε ότι, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προστατεύουν τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή μεταξύ του 2004 και του 2009 από τη διερεύνηση των ευθυνών τους για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν την πλήρη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα μετά το 2015, καθώς παρέλαβαν πλεόνασμα και έναν μικρό πλην θετικό ρυθμό ανάπτυξης», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ για την πρόσκληση Τσίπρα
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται συνειδητοποιεί ότι το δεκανίκι των ΑΝΕΛ είναι πια καμένο και ψάχνει άλλους συμμάχους.
Πολύ δύσκολο να βρει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: