Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Δεν φταίει ο Ιβάν! Η ρημαδοκατάσταση τα φταίει όλα!

Σχετική εικόνα
Είναι αλήθεια ότι ένας Αθηναίος δεν μπορεί να καταλάβει έναν Σαλονικιό. 
Η μόνη διαφορά δεν βρίσκεται στην Μπουγάτσα. 
Ο Αθηναίος τα έχει όλα, είναι στο κέντρο του κόσμου. 
Ο Σαλονικιός ζει εδώ και πολλές δεκαετίες με ένα αίσθημα στέρησης σε όλα τα επίπεδα. 
Εμφανίστηκε, λοιπόν, ένας μεγιστάνας, ο Ιβάν Σαββίδης, που διάλεξε για έδρα του την Θεσσαλονίκη. Τι θέλατε να γίνει;


Δεν είναι ο Ιβάν Σαββίδης υπαίτιος γι αυτό που συμβαίνει. Πέντε εκατομμύρια εδώ, πέντε εκατομμύρια εκεί, πέντε εκατομμύρια παραπέρα, έκανε αυτό που δεν έκανε κάποιος άλλος! Έδωσε δουλειές στην Θεσσαλονίκη και ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Δεν είναι ότι άνοιξαν οι ουρανοί και βρέχει δισεκατομμύρια στην περιοχή. Είναι ότι πρόκειται για τον μοναδικό που ρίχνει λεφτά σε αυτή την αγορά. Μπορεί αυτό να ενοχλεί, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Δεν είδαμε άλλους επιφανείς επιχειρηματίες να το κάνουν. Όχι πέντε ψωροεκατομμύρια, ούτε ευρώ δεν έριξαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
Ποιος φταίει γι' αυτό; Ο Ιβάν Σαββίδης; Αυτός είδε φως και μπήκε. Και έπραξε άριστα. 
Το ερώτημα είναι ποιοι άφησαν την Θεσσαλονίκη να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την κρίση. Δεν είναι ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν τρελαθεί και συνεχώς γκρινιάζουν. Είναι που δεν βρίσκεται και στον χάρτη.
Ξέρετε τι κάνει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας της συμπρωτεύουσας; Κατεβαίνει στην Αθήνα! Αυτό είναι το όνειρό του, να είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι κι εδώ κι εκεί. Και γιατί, παρακαλώ; Επειδή οι «δουλειές» γίνονται στην Αθήνα. Επειδή εδώ γίνεται όλο το «παιχνίδι». Κι είναι γνωστό ότι οι όροι του παιχνιδιού δεν είναι ξεκάθαροι, ούτε ίδιοι για όλους.
Έχει δίκιο ο Ιβάν Σαββίδης. Αν δεν έχεις δικό σου Μέσο Ενημέρωσης δεν μπαίνεις στο club των μεγάλων. Κινδυνεύεις να μείνεις στην απ’ έξω, στο περιθώριο. Δεν είναι έτσι; Και θα κατηγορήσουμε τον Ιβάν επειδή προσπαθεί να γίνει μεγάλος; Εντάξει, υπάρχουν μερικά θεματάκια με τη μεθόδευση. Στο πώς αγοράστηκε το 20% του Mega. Αλλά σιγά βρε παλικάρια! Στην Ελλάδα της διαπλοκής ζούμε. Στην Ελλάδα όπου ο υιός Μπόμπολα μπορεί να κατηγορεί τους άλλους για… διαπλοκή!
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ιβάν δεν θέλει να μπει στα Μέσα Ενημέρωσης. Ότι τον σπρώχνουν τον άνθρωπο να χάσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Πιστεύω, δηλαδή, ότι οι πραγματικοί του φίλοι θα τον κοιτάζουν στα μάτια και θα του λένε «πού πας Νταβάριτς να μπλέξεις»; Οι πολλοί θα του λένε, φυσικά, «πρόεδρε προχώρα». Τα ίδια έχουν πει οι ίδιοι άνθρωποι σε πολλούς προέδρους που έχουν περάσει μέχρι σήμερα από αυτά τα μέρη.
Επίσης, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Ιβάν για τις πολιτικές του θέσεις. Τι θέλει ο Ιβάν; Να γίνει βουλευτής; Αρχηγός κόμματος; Πρωθυπουργός; Μπορεί να δοκιμάσει. Δημοκρατία έχουμε. Αν πιστεύει ότι για αν το πετύχει κανείς αυτό χρειάζεται ένα Μέσο Ενημέρωσης, έχει άδικο. Αν ήταν έτσι ο Ψυχάρης θα είχε μία καλύτερη τύχη. Το είπαμε, όμως! Δεν νομίζουμε ότι το πιστεύει. Είναι έξυπνος άνθρωπος. Αν βρει ευκαιρία να δραπετεύσει, θα το κάνει!
Το πρόβλημα του Ιβάν είναι ότι δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες με τον ΠΑΟΚ. Και ναι μεν ο Σίλβιο το έκανε αυτό με την Μίλαν, αλλά ήταν ο Σίλβιο. Μεγάλη φυσιογνωμία. Όχι ότι ο Ιβάν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Δεν είπαμε αυτό, για να μην παρεξηγηθούμε. Όπως και να το κάνουμε, όμως, δεν είναι δύο συγκρίσιμα μεγέθη. Είναι εκπρόσωποι δυο διαφορετικών πολιτισμών. Ο Σίλβιο αισθάνεται καλύτερα όταν κυκλοφορεί με εικοσάχρονες. Ο Ιβάν είναι οικογενειάρχης και άνθρωπος της Εκκλησίας.
Να επανέλθουμε στο προηγούμενο! Το πρόβλημα του Ιβάν είναι ότι δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες με τον ΠΑΟΚ. Κι αν του χρόνου δεν πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, δεν τον βλέπω καλά τον Ιβάν. Από Θεός θα υποβαθμιστεί στη συμπρωτεύουσα τουλάχιστον στην κατηγορία του ημίθεου. Ο κόσμος σε σηκώνει, ο ίδιος κόσμος σε ρίχνει και στα τάρταρα…
Ιβάν ή Μαρινάκης; Εμένα επιτρέψτε μου να είμαι με τον Πανιώνιο. Αν και ΠΑΟΚτζής, σε αυτή την παρτίδα θα πάω με τους αιώνιους. Να μην σας πω ότι και ο Απόλλωνας είναι μία επιλογή. Κι αυτό διότι το παιχνίδι αυτό έχει ξεφύγει εδώ και καιρό από τα όρια του γηπέδου και παίζεται εκτός των γραμμών. Μα, να κάνει ο Μπόμπολας μαθήματα περί διαπλοκής; Ποιος; Ο Μπόμπολας! Εθνικός Πειραιώς και βλέπουμε στο μέλλον για Ήφαιστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: