Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Έτσι χτύπησε ο μακελάρης στο Μάντσεστερ [Βίντεο]

Η παγκόσμια κοινότητα θρηνεί για τις 22 ψυχές που βρήκαν τραγικό θάνατο το βράδυ της Δευτέρας (22.05.2017) λίγα λεπτά αφότου τελείωσε η συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα.

Σοκαρισμένοι όλοι από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και πως οι Αρχές δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί (Salman Abedi) ο οποίος ήταν ζωσμένος με...
εκρηκτικά.
Η Ιωάννα Ταντανάση, επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, μίλησε στην εκπομπή του Live News, στο Έψιλον για την φρικιαστική επίθεση ανατρέποντας τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, μιας και όπως αποκαλύπτει ο δράστης δεν κατάφερε να περάσει στον χώρο όπου γινόταν η συναυλία – όπως είχε γίνει γνωστό – αλλά έμεινε στο προαύλιο να περιμένει τα θύματα του.
«Ο δράστης δεν κατάφερε να μπει μέσα στον συναυλιακό χώρο αλλά μέχρι τα προαύλια. Πιθανολογείται πως εκεί δεν ήταν δυνατή η αστυνόμευση, οπότε δεν τον έλεγξαν και πέρασε μέχρι το προαύλιο. Από εκεί και πέρα η αστυνόμευση είναι πιο δυνατή και δεν τα κατάφερε. Την ώρα που πέρασε είχε μόλις τελειώσει η συναυλία και τα πρώτα άτομα που ήθελαν να αποχωρήσουν για να αποφύγουν την κίνηση είχαν αρχίσει να πρωτοβγαίνουν από τις εισόδους.


Για αυτό και ο αριθμός των θυμάτων ήταν τόσο μικρός. Αν είχε καταφέρει να φτάσει στην μέση του χώρου θα είχαμε θρηνήσει πολλά περισσότερα άτομα. να υπογραμμίσω ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο στην Ευρώπη, χωράει 21.000 άτομα και χθες ήταν προπωλημένα όλα τα εισιτήρια» τόνισε. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε καλός έλεγχος προ των πυλών ενώ το γεγονός ότι ο μακελάρης μπήκε μέσα ενώ τελείωνε η συναυλία, που σημαίνει ότι οι έλεγχοι είχαν χαλαρώσει, δείχνει πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο του τρομοκράτη.
Πηγή: newsit.gr
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: