Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Eκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ: Τραυματίστηκε παίκτης - Αναβλήθηκε το ματς! [εικόνες &βίντεο]

Φωτογραφία: APΧρησιμοποιήθηκαν «ισχυρές εκρηκτικές ύλες» σε θάμνο
Δεν υπάρχουν στοιχεία τρομοκρατικής επίθεσης
Σοκαρισμένοι Μέρκελ-Σουλτς

Βίντεο από τον τόπο της έκρηξης
Εσπασαν τζάμια και χτύπησε ο Ισπανός παίκτης Μπάρτρα - Μπαίνει στο χειρουργείο
Πληροφορίες για ύποπτο μηχανισμό και κοντά στο ξενοδοχείο της ομάδας
Η γερμανική ομάδα πήγαινε στο γήπεδο για το ματς με την Μονακό για το Champions League
Η UEFA αποφάσισε την αναβολή του αγώνα, θα διεξαχθεί την Μ. Τετάρτη
Παπασταθόπουλος: «Είμαστε καλά, αλλά φοβισμένοι»...

Πανικός επικράτησε πριν την άφιξη της Ντόρτμουντ στο γήπεδο της ενόψει του πρώτου ματς των προημιτελικών του Champions League απέναντι στην Μονακό καθώς σημειώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις δίπλα στο πούλμαν της ομάδας.
Συγκεκριμένα, 10 χιλιόμετρα πριν φτάσει η αποστολή των Γερμανών στο γήπεδο (κοντά στο ξενοδοχείο), σημειώθηκαν εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο. 
Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν αρκετά παράθυρα και να υπάρξει τραυματισμός του ποδοσφαιριστή Μάρκ Μπάρτρα, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο.
Tελικά λίγη ώρα μετά διαπιστώθηκε ότι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής δεν είχε τίποτα σοβαρό. Ωστόσο, αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον δεξί του καρπό ώστε να αφαιρεθούν, ενώ όπως έγινε γνωστό έχει κι ένα κάταγμα. 

Στις 21:30 αποφασίστηκε να αναβληθεί το παιχνίδι Ντόρτμουντ-Μονακό, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο Μεγάλη Τετάρτη στις 19:45 (ώρα Ελλάδος).

Βρέθηκε ύποπτος μηχανισμός και κοντά στο ξενοδοχείο
Σύμφωνα με την Die Welt, έπειτα από τις εκρήξεις η αστυνομία βρήκε έναν ακόμη ύποπτο μηχανισμό, κοντά στο ξενοδοχείο της Ντόρτμουντ.
Βίντεο από τον τόπο της έκρηξης
Αστυνομία: Ισχυρά εκρηκτικά
Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι μετά την αρχική έρευνα εκτιμά πως επρόκειτο για επίθεση που έγινε με ισχυρά εκρηκτικά.
Το αστυνομικό ανακοινωθέν: «Όπως αναφέρθηκε στα προηγούμενα ανακοινωθέντα, υπήρξαν τρεις εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ το απόγευμα (11 Απριλίου, περίπου 7:15μ.μ.).
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, η αστυνομία εξετάζει το σενάριο η υπόθεση να έγινε με πολύ ισχυρά εκρηκτικά.
Τα εκρηκτικά θα μπορούσαν να τα είχαν κρύψει σε θάμνο κοντινού πάρκινγκ»
Την ίδια ώρα, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA αναφέρει ότι η πρώτη ανεπίσημη ενημέρωση των γερμανικών αρχών για τις αρχικές έρευνες του συμβάντος, τονίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις για «τρομοκρατικό» υπόβαθρο πίσω από το περιστατικό.
Παπασταθόπουλος: Είμαστε καλά αλλά φοβισμένοι
«Είμαστε καλά στην υγεία μας σωματικά, αλλά όχι ψυχολογικά. Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση» ήταν η λιτή δήλωση του διεθνή κεντρικού αμυντικού Σωκράτη Παπασταθόπουλου που αγωνίζεται στη Ντόρτμουντ, στην COSMOTE TV.
Ο διεθνής Ελληνας αμυντικός της γερμανικής ομάδας, παραμένει ψύχραιμος παρά το αρχικό σοκ, ωστόσο όπως ενημέρωσε αυτή την ώρα στη Γερμανία επικρατεί πανικός με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο
 «Πάπα» μάλιστα έχει ήδη επικοινωνήσει και με τους δικούς του ανθρώπους ούτως ώστε να τους καθησυχάσει για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα μετά το συμβάν.
Τελικά στις 21:30 αποφασίστηκε να αναβληθεί το παιχνίδι Ντόρτμουντ-Μονακό, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο Μεγάλη Τετάρτη στις 19:45 (ώρα Ελλάδος).
Μπούρκι: Πέσαμε στο πάτωμα, δεν ξέραμε τι θα συμβεί
Ο Ρομάν Μπούρκι καθόταν δίπλα στον Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος τραυματίστηκε, τη στιγμή που συνέβησαν όλα.
«Το πούλμαν έστριψε στον κεντρικό δρόμο και ξαφνικά υπήρξε ένας μεγάλος κρότος, μία κανονική έκρηξη», είπε ο Ελβετός τερματοφύλακας της ομάδας. «Η αστυνομία έφτασε γρήγορα και χειρίστηκε την κατάσταση. Ημασταν όλοι σε σοκ... Μετά την έκρηξη σκύψαμε όλοι και όσοι μπορούσαν ξάπλωσαν στο πάτωμα του λεωφορείου. Δεν ξέραμε τι θα συμβεί μετά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις σε δρόμο της συνοικίας Χέκστεν του Ντόρτμουντ. Παράγοντες της Μπορούσια Ντόρτμουντ επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις, λέγοντας ότι οι παίκτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.
Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν τις εκρήξεις. Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση προς όλους να μην προβούν σε διάδοση φημών και σε εικοτολογίες για τις συνθήκες του συμβάντος.
Ο εκφωνητής του σταδίου της Ντόρτμουντ Νόρμπτερτ Ντίκελ κάλεσε τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Όπως είπε ο ίδιος, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο.
Εκπρόσωπος Μέρκελ: Ολοι στο πλάι της Ντόρτμουντ
Σοκαρισμένη είναι η Γερμανία από τις εκρήξεις στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, πριν πάει στο γήπεδο για τον αγώνα με την Μονακό. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ με tweet του ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε, τον Ισπανό Μαρκ Μπάρτρα και στάθηκε στο πλάι της γερμανικής ομάδας. «Καλή ανάρρωση Μαρκ Μπάτρα. Σπουδαία κίνηση από τους οπαδούς της Μονακό. Απόψε στεκόμαστε όλοι στο πλάι της Ντόρτμουντ» έγραψε χαρακτηριστικά. 
Μάρτιν Σουλτς: Είμαι σοκαρισμένος
Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε σοκαρισμένος από το ατύχημα στη Γερμανία. Δείτε το tweet που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter
Το σημείο της έκρηξης:
Φωτογραφίες από το πούλμαν:
Μόλις ανακοινώθηκε η αναβολή οπαδοί της Μονακό άρχισαν να φωνάζουν το όνομα της Ντόρτμουντ


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: