Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Η ιερή συμμαχία της συναίνεσης και η ξεχασμένη ενάτη εντολή!

Αποτέλεσμα εικόνας για ιερώνυμος τσίπραςΤα αφήγημα του φόνου του Μινώταυρου δεν συγκίνησε τα πλήθη κι έτσι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο νούμερο 2: 

Άφησαν στην άκρη το στιλέτο και έπιασαν τώρα το ευαγγέλιο. 

Έβαλαν μπροστά τον Ιερώνυμο να ζητάει να στηριχτεί ο Αλέξης ο... λυτρωτής. 

Στόχος τους να ανακόψουν... την πορεία του Κυριάκου. 

Η συναίνεση που ευαγγελίζονται κρύβει διαπλοκή, διαφθορά και ιδιοτέλεια.

Οι εχθροί της χώρας είναι ο Schaeuble, οι δανειστές και η Ευρώπη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γυρίζει το ρολόι του χρόνου μερικούς αιώνες πίσω, τότε που το σκοταδιστικό παπαδαριό προτιμούσε την μπότα του Οθωμανού από την βοήθεια του Πάπα. 
Σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται να σηκώνει ψηλά το λάβαρο του αντιευρωπαϊσμού και να συμμετάσχει σε μία απέλπιδα προσπάθεια της αριστεροδεξιάς κυβέρνησής μας να κρατηθεί στην εξουσία. Εκκλησιαστικοί παράγοντες είχαν και στο παρελθόν «θέματα» με την Ευρώπη. Θα λέγαμε ότι δεν ήσαν και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της. Φοβόντουσαν ότι μία Ελλάδα που θα βρισκότανε πιο κοντά στη Δύση θα αποτελούσε απειλή για τα δικά τους συμφέροντα. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να έχει συσταθεί μία ιερά συμμαχία από δυνάμεις που με μία πρώτη ματιά μοιάζουν ετερόκλητες (και κάποιες απ’ αυτές είναι), οι οποίες, όμως, έχουν κάτι που πράγματι τους ενώνει: Η πίστη τους ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν έχουν ή δεν πρέπει να έχουν κοινή πορεία.
Ένα ακόμη εναλλακτικό σενάριο «τρέχει», λοιπόν, για τον Αλέξη Τσίπρα, με την βοήθεια του επικεφαλής της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Αν ο Αλέξης του «ναι σε όλα», ο Αλέξης του τέταρτου μνημονίου αποτύχει (όπως συνήθως συμβαίνει), αυτό θα έχει γίνει λόγω της έλλειψης συναίνεσης έναντι των εχθρών της πατρίδας. Με άλλα λόγια, αν ο Αλέξης δεν τα καταφέρει, που δεν θα τα καταφέρει, θα μπει σε εφαρμογή το πλάνο της Οικουμενικής κυβέρνησης.
Η Οικουμενική κυβέρνηση είναι η σανίδα σωτηρίας ενός συστήματος κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που επί σειρά δεκαετιών απομυζούν την ελληνική Οικονομία. Πρόκειται για πανίσχυρες οικογένειες που η κάθε μία από αυτές διαθέτει τους δικούς της συσχετισμούς στο Κοινοβούλιο και ανεξαρτήτως των σχηματισμών που ψηφίζουν οι πολίτες. Είναι μία σκιώδης εξουσία που προσπαθεί να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια τη δική της επικυριαρχία στη χώρα. Φοβούνται την έλευση του Κυριάκου, επειδή ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει δώσει λίγες υποσχέσεις και μία εξ αυτών είναι η θέσπιση κανόνων στο παιγνίδι.
Δεν θέλουν κανόνες, δεν θέλουν η Ελλάδα να μεταβληθεί σε μία χώρα δυτικού τύπου. Θέλουν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Ο Κυριάκος είναι αποφασισμένος να βάλει ένα τέλος στην αφαίμαξη της χώρας από τους δήθεν ευεργέτες της. Κάτι που δεν τόλμησε η... αντισυστημική Αριστερά φαίνεται ότι θα το τολμήσει ο... συστημικός Κυριάκος. Αυτό από μόνο του είναι αιτία πολέμου!
Ότι η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις για να ξεπεράσει τα προβλήματά της είναι γεγονός. Όπως ήταν πάντα, από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η κρίση. Αλλά η συναίνεση προς τον Αλέξη, εκείνη που ο ίδιος αρνήθηκε από την αρχή της κρίσης, προσφέρθηκε το καλοκαίρι του 2015 και προδόθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος δεν βρήκε λόγια να πει κάτι σχετικά ούτε και οι υπόλοιποι θιασώτες της «συναίνεσης». Βλέπετε, η «συναίνεσή» έχει γι' αυτούς μία μόνο όψη. Είναι μονοσήμαντη και ισχύει μόνο όταν αφορά τον κ. Τσίπρα και την παραμονή του στην εξουσία. Το γεγονός, επίσης, ότι εμφανίζονται σήμερα να στηρίζουν με το δημόσιο λόγο τους έναν πρωθυπουργό που έχει πει ψέματα σε όποιον μιλάει ελληνικά, δεν τους απασχολεί. Προφανώς έχουν ξεχάσει την 9η εντολή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: